dinsdag 28 augustus 2012

Alle hulp is welkom

Even een kort berichtje vandaag. Ik ben vandaag een dagje vrij geweest & heb vooral voorbereidingen gedaan voor nieuwe mandjes. Vandaar dat ik niet zoveel te showen heb. Er zijn ook geen Dear Jane-blokjes bijgekomen, maar ik wilde jullie deze foto niet onthouden. Hier zien jullie mams achter de naaimachine bijgestaan door mijn neefje, Maxwell. Jong geleerd is oud gedaan!


zaterdag 25 augustus 2012

Weekendje weg in eigen land

Zo zijn we zomaar even een weekendje weg in eigen land. Mijn schoonouders hebben een huisje gehuurd in Drenthe & wat doe je dan? Je gaat natuurlijk een rondje rijden. En je komt de meest geweldige plekjes tegen. Wat is Drenthe toch mooi met prachtige heidevelden! Misschien dat ik uit de kleuren van deze foto wel wat inspiratie voor een toekomstige quilt kan halen?!? Vast wel ;-)



En dan kom je zomaar ineens een quiltwinkel tegen in Frederiksoord. Natuurlijk konden we die niet links laten liggen & ik heb een paar mooie lapjes weten te scoren. Maar lieve quilters, deze geweldig leuke winkel gaat dicht. Wat is dat jammer zeg. Hopelijk is er nog een lief persoon, die de winkel over wil nemen. Want wat een prachtige lokatie voor een winkel met onze favoriete artikelen!



Ps. Dit blogje schreef ik met de iPhone van mijn lieve vriendje. Vandaar dat de foto's onderaan staan. Als ik thuis ben zal ik eens kijken of ik het kan veranderen (het is nu veranderd)

zondag 19 augustus 2012

Een warme Dear Jane

Wat is er lekkerder dan met dit mooie weer buiten zitten. In het zonnetje was het iets te heet voor mij, maar onder de parasol was het goed toeven. En als ik dan buiten zit, dan geniet ik van alle planten op die ik verzameld heb. Een kleine groene oase in ons appartementengebouw.


En als het dan tijd om te eten is, dan is er niks lekkerder dan eten van de BBQ. Vanavond kwam mijn broer met zijn zoon langs om mee te eten & die kleine vermaakte zich uitstekend in de blauwe wasteil die we hebben. Een bad van 3 meter doorsnede hoeft helemaal niet. Ook in 50 centimeter water kun je jezelf uitstekend vermaken.


En wat heb ik dan verder gedaan op quiltgebied? Ik heb weer een aantal blokken van mijn Dear Jane gemaakt. Ik vind het heerlijk om zo af en toe aan die blokjes te prutsen. Al is dat met tussenpozen. Ik heb namelijk voor mezelf bepaald dat ik gewoon lekker aan meerdere projecten tegelijk ga werken. Ik heb dan al wel een lange waslijst waar ik aan bezig ben, maar aan één quilt tegelijk werken vind ik gewoon saai. Zoals je op de foto hieronder kunt zien groeit het stapeltje Dear Jane-blokjes in het mandje gestaag, terwijl de mandjes even stil staan. Ach, ik zal binnenkort heus wel weer wat steekjes aan de mandjesquilt gaan zetten, maar vanavond ga ik mooi nog een Dear Jane-blokje maken.



11 blokken Dear Jane heb ik gemaakt de afgelopen week. Een hele oogst, al zeg ik het zelf. En ik vind ze steeds leuker worden om te maken. Ik heb niet een vaste volgorde waarin ik de blokken maak. Soms kies ik een volgend blokje op basis van het stofje. Dan heb ik gewoon zin om precies dat ene mooie stofje te verwerken. En soms kies ik een volgend blokje op basis van de techniek die ik ervoor moet gebruiken. Deze  keer zitten er vrij veel blokjes met applicaties tussen. Sinds ik aan de mandjes-quilt begonnen ben, vind ik dit steeds leuker om te doen. Ook bij de ieniemienie Dear Jane-blokjes met de soms wel erg kleine stukjes. Ach, zo blijft het werken aan Jane steeds een afwisseling & gaat het ook niet zo snel vervelen. Dit is wel een project waarmee ik voorlopig even vooruit kan.



Oh ja, als je alle tot nu toe gemaakte blokken wil zien, klik dan hier

zondag 12 augustus 2012

Een bankje met mandjes

Een paar weken geleden ben ik begonnen met het maken van de Trick or Treat-quilt van Blackbird Design. Deze quilt staat in het boek 'When the cold wind blows' & is echt heel erg leuk om te maken. En helemaal nu het weer mooi weer is. Kan ik mooi met de voorbereide mandjes op het bankje op ons terras appliceren. Ik appliceer de mandjes met freezer papier & stijfsel. Als je wil weten hoe ik dat doe, moet je hier (klik) eens lezen. De tekst is in het engels, maar goed te volgen. Mijn voorbereide mandjes & de achtergrondstofjes zitten in het mooie verkadeblikje dat bij de quilt ligt. 


De achtergrond-stofjes van deze quilt komen een aantal keer terug. Maar ik maak elk mandje van een ander stofje. Zo krijg ik een mooie quilt gemaakt van de meest schattige stofjes uit mijn voorraad. Pssstt... en zo heb ik ook stiekem een excuus om af en toe me te bezondigen aan het kopen van een extra mooi lapje voor een mandje. Zoals je kunt zien ben ik ook al begonnen met het in elkaar zetten van de rijen met mandjes. Dit doe ik op de mijn lieve Singertje. Ze snort wat weg & ik heb al behoorlijk wat rijen in elkaar zitten.


In het rieten mandje, dat ik een poosje geleden kocht tijdens één van mijn strooptochten bij de kringloopwinkel in Sassenheim, zitten de mandjesblokken die nog niet aan de grote lap vastgemaakt zijn. En zoals je misschien wel kunt zien, zit er nog een stapeltje blokken in voor een andere, heel speciale quilt. 


De blokken die al gemaakt heb voor mijn Dear Jane zitten ook in het mandje. En ik wissel het werken aan de mandjes af met het maken van blokjes voor mijn Jane. Binnenkort zal ik hier wat meer over schrijven, maar hier zie je goed blok D-3 gemaakt met een onwijs schattig stofje met romantische vogeltjes erop. Zo dat waren de mandjes. Ik ga nu weer verder aan een blokje van mijn Dear Jane voor mijn lieve vriendje thuis komt. Hij moest vandaag honkballen & we gaan straks lekker samen wat eten & de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen kijken.

zaterdag 4 augustus 2012

En hier zijn de foto's

Ik heb jullie in mijn vorige blogje beloofd om meer foto's van de Wedding Ring quilt te laten zien. En nu ik bij mams ben, is het eindelijk zo ver. Geniet ze van de foto's!


Het begon bijna op productiewerk te lijken zo naaiend achter het Singertje.


Ik heb de eerste baan aan elkaar genaaid & dat moest natuurlijk even geshowd worden.


Zo zat mams de hele quilt met de hand door te pitten. Op de quiltbok die door paps gemaakt is. Het mag wel een klein wonder genoemd worden dat mijn broer niet ineens binnenliep, terwijl mams bezig was met quilten.


De hartjes werden per blok op de quilt getekend met behulp van een mal & een blauwe wateroplosbare stift, gekocht bij onze favoriete quiltwinkel in Lisse (klik hier voor het adres)


Hè hè, het  quilten is klaar. Even bewonderen op de bank. Zien jullie het middelste blok met het enkele grotere hart? Erin heeft mams de initialen & de trouwdatum van het bruidspaar gequilt.


En natuurlijk hoort een quilt ook lekker even te wapperen aan de waslijn buiten. Hier zie je goed dat de witte  vlakken gequilt zijn met hartjes erin. Hoe toepasselijk.


En ook even checken hoe de quilt op bed ligt. Helaas mams, hij mocht niet blijven liggen. Het is een kadootje ;-)

vrijdag 3 augustus 2012

Een echte trouwquilt

Zoals jullie misschien wel weten is in juni mijn broer getrouwd met mijn lieve schoonzus. Hoewel we het eerst niet van plan waren, besloten mams & ik eind maart om toch maar een quilt voor ze te gaan maken. Ons geheime quiltproject. Hoewel, helemaal geheim was het niet. We moesten toch aan de bruid in spé vragen of ze het leuk zou vinden om een quilt te krijgen & welke kleuren ze dan zou willen. Maar, het meeste bleef geheim. Ineens werd het touwtje bij mijn ouders uit de brievenbus gehaald, zodat broerlief niet zomaar ineens binnen kon wandelen; de tafel werd na elke quiltsessie compleet opgeruimd & het kamertje boven was verboden terrein voor mijn broer. Zelfs mijn nichtje Sophie wist haar mond te houden tegen paps & mams. En toen was het bijna 22 juni, had mams de hele quilt doorgepit & moesten er alleen nog biesjes aan de quilt gezet worden. We waren op tijd! Wat een opluchting. Zoals jullie misschien uit eerdere blogjes al geraden hebben, hebben mams & ik gekozen voor een Double Wedding Ring patroon (klik als je ook dit patroon wil gaan maken)  in rood, wit & een heel klein beetje zwart. En hij is prachtig geworden al zeg ik het zelf! Gelukkig was het bruidspaar ook blij verrast met de quilt & hopelijk gaat hij hen lekker warm houden de komende jaren! Op de foto hieronder zien jullie mams & mij de quilt vasthouden om vereeuwigd te worden door de fotograaf. Ik zal vanmiddag nog wat meer foto's plaatsen. Die staan namelijk op de computer bij mams.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...