woensdag 31 juli 2013

Alweer mandjes

Het zal jullie misschien wel een beetje gaan vervelen, maar het is woensdag & dus laat ik alweer mijn mandjes zien. Ik heb er dit keer 7 helemaal af gemaakt & eentje is nog onder constructie. Dat betekent dat ik nu 255 mandjes al af heb. Tjemig, wat een aantal.Op de foto zie je 8 mandjes. Het blauwe mandje rechtsbovenin is nog maar voor de helft klaar. Hopelijk kan ik straks in de bus de andere helft even afmaken.


En zien jullie het blik met de onaffe, voorbereide mandjes. Dat zit helemaal vol. Ik heb dit weekend namelijk alle resterende mandjes voorbereid.


Nog maar 35 mandjes klaar om op een ondergrondje geappliceerd te worden. Er begint nu echt een eind aan te komen. Als ik me een beetje kwaad maak, zou ik ze volgende week allemaal geappliceerd kunnen hebben. Maar ik denk niet dat dat gaat lukken. Ik heb het de komende dagen een beetje druk met verjaardagen van mijn schoonmama (vandaag) & mams (morgen) En dan moet ik ook nog eens werken tussendoor. 

vrijdag 26 juli 2013

Blauwe klokhuisjes

Vorig jaar februari kocht mams bij de stand van Quilt It & Dotty een stempel met stempelkussen van een appelklokhuis (of is het toch een maandverbandje?) Zij zag een quilt hangen in de stand & had meteen in haar hoofd om die te gaan maken in allerlei verschillende blauwtinten. Blauw is mams d'r lievelingskleur. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste klokhuisjes werdfen geknipt & gestempeld in de caravan op wintersport in Frankrijk. En ze begon ook gelijk met in elkaar zetten. In het begin werden er steeds losse appeltjes aangezet, maar al snel vond mams het handiger om in rijen te werken. En dus... rijen appels werden gemaakt. Dat ging zo anderhalf jaar lang door. Soms werkte ze er weer wat meer aan & soms wat minder. Maar inmiddels is de klokhuis-top af!


Hierboven zie je hem hangen aan de pergola in de achtertuin. Honderden appeltjes in allerlei verschillende blauwe stofjes. Varierend van bijna wit tot bijna zwart. Allemaal geduldig met de hand aan elkaar genaaid. Wat een monnikenwerk!


Kijk eens wat een hoop verschillende stofjes. In deze close-up alleen al bijna 50 verschillende. De lapjes zijn soms speciaal voor deze quilt gekocht, maar andere komen uit de stoffenvoorraad van zowel mams als van mij. Toch handig als je met zijn tweeën quilt. Ik geloof dat mams vandaag nog de quilt gaat dubbelen met behulp van de lattenmethode. Dan kan zij hem straks meenemen als ze op vakantie gaat met de boot, die zij en paps net een paar weken geleden gekocht hebben. Oke, nog één foto voor jullie. Om nog even at meer te genieten van deze geweldige quilttop! En weten jullie wat nou zo leuk is? Die leuke stempel kan ik misschien ook nog weleens lenen van haar! Fantastisch toch, zo´n mams!




donderdag 25 juli 2013

Mams & werk

Vandaag nam mams afscheid op haar werk. Ook zij is slachtoffer van de crisis & gaat nu op zoek naar een nieuwe dagbesteding. En wat als je dan bij dezelfde werkgever zit als je eveneens quiltende dochter & er moet een afscheidkado gekocht worden namens alle collega's? Dan krijg je een mooi mandje vol met stofjes, een heel mooi boek & een leuk patroontje voor een miniquiltje.



Mooi voor een ooit-eens-maken-project. En inspiratie kan mams vast wel uit dat prachtige boek halen met alle mooie quilts uit Virginia. Inmiddels heeft mams haar blauwe applecore-quilt af. Die zal ik jullie binnenkort laten zien. En omdat mams een nieuw meeneemproject nodig had, heeft ze alweer wat nieuws omhanden. Ze is ook besmet met de hexagonmanie. Hexagonnen in rood, creme en groen. En dan niet in de meest gebruikte vorm van bloemetjes, maar in ruiten. Het was even zoeken naar de juiste maat voor de gonnetjes, maar deze was het best. Dan kan mams ook de stoffen van de rode jellyrol, die ze plukte bij de Sampler (klik hier voor het verhaaltje daarover) gebruiken.Vinden jullie het geen schattige ruit?




woensdag 24 juli 2013

Er komen steeds meer mandjes bij

Ik ben al een poosje bezig met de mandjesquilt van Blackbird Designs, maar de laatste weken gaat het echt rap. Zou dat komen doordat ik de quilt eigenlijk een beetje zat ben & hem af wil hebben? Ja, dat is stiekem wel een beetje het geval. Ik ben bang dat hij blijft liggen als ik nu niet door zet. Maar ook vind ik het leuk om mandjes te maken van allemaal verschillende stofjes. Het is leuk om te zien dat elk mandje uniek wordt. En het is leuk dat ik nu echt aan het aftellen ben. Nog minder dan 50 te gaan. Deze week zijn er 17 mandjes gemaakt. Wat een aantal. Ik heb ze even buiten gefotografeerd, vandaar dat de kleuren niet echt goed zichtbaar zijn. Maar leuk vind ik ze wel...


woensdag 17 juli 2013

En weer 10 erbij!

Het is weer woensdag & dus is het weer tijd om mijn nieuwste mandjes te laten zien. De titel van dit blogje verraadt het al... deze week zijn er 10 mandjes bijgekomen. Het einde begint nu echt wel een beetje in zicht te komen. Er zijn 231 mandjes af & ik hoef er nog maar 59.


Alle mandjes worden gemaakt van een ander stofje. Ik zie er al een aantal quilts in terug, omdat een bepaald stofje daarvoor gekocht was. Het stofje rode mandje rechts onderin bijvoorbeeld komt uit de medaillon-quilt. En van het grijze mandje komt het stofje uit mijn Dear Jane. Leuk toch om stofjes, die je koopt, niet in één quilt te gebruiken. Ik ga straks (als ik alle mandjes af heb) niet ook nog de geappliceerde hoekblokken maken. Dat wordt me echt te veel werk. In plaats daarvan heb ik gisteren een stofje besteld in Amerika. Ik ben benieuwd hoe dat er straks uit komt te zien. Maar goed, ik moet nu snel weer een paar mandjes gaan voorbereiden. Het blikje met te-appliceren-mandjes is weer bijna leeg.

dinsdag 16 juli 2013

La France

Joepie-a-jee!!!! Frankrijk wij komen eraan! (nou ja, niet meteen, maar in september wel) Mijn lieve vriendje & ik hebben het deze zomer erg druk & gaan dus niet echt op vakantie. Maar dat gemis halen we in de herfst gewoon in. Wij gaan een weekje naar de Elzas. Samen met broerlief, mijn stoere neef Maxwell & paps & mams. We hebben een huisje met broerlief een huisje gehuurd op een camping. En paps & mams komen ook langs met de caravan. Oh, en ook mijn oom & tante nog. Dat wordt een gezellige boel! Gaan we lekker zwemmen in het zwembad, gaan we bergen beklimmen & met de rodelbaan naar beneden, gaan we spelen in de beek, mooie stadjes bezoeken. Enne... weten jullie nou wat er zo leuk is? Als we in de Elzas is heel toevallig (ahum) ook de Carrefour Europeen du Patchwork bezig in Sainte Marie aux Mines. En tja, daar moeten we dan natuurlijk gewoon ook even naartoe. Ik heb er nu al zin in!


Kijk, zo gingen wij vroeger op vakantie. Met alle neefjes & nichtjes, ooms & tantes in colonne op weg naar Frankrijk. En als we dan ergens op een camping kwamen was er altijd wel iemand om lol mee te trappen. We slopen 's nachts stiekem onze tent uit om leuke franse jongens (of meisjes te ontmoeten) We hadden altijd regen op de verjaardag van mijn mams. En we wilden eigenlijk niet meer naar huis. Mooie herinneringen. Zien jullie mams ook zitten?!? (ze zit op de grond in haar zwarte hempje) En ik?!? Ik sta ook op de foto. Zoek maar even goed. Misschien vind je me wel ;-)

maandag 15 juli 2013

Blogster-van-de-week

Deze week is de eer van de blogster-van-de-week voor een buitenlandse blogster. Een blogster, die supermooie quilts ontwerpt & waarover nu in heel de quiltwereld gepraat wordt. Mijn blogster-van-de-week is...

Vandaag is het tweede deel van haar fantastische quilt Love Entwined uit gekomen & ik heb nu al zin om er weer mee verder te gaan. Ook al heb ik nog steeds niet die verrekt kleine cirkeltjes op het eerste deel af ;-)


Iemand, die zo lief is om dit geweldige patroon met alle quiltsters over de hele wereld te delen, die verdient het gewoon om blogster-van-de-week te worden! Wil je ook meedoen met deze quilt, neem dan snel een kijkje in de Yahoo-groep van Esther. Daar vindt alle actie plaats & kun je de patronen downloaden, gezellig kletsen met andere quiltsters & de mooiste foto's van alle kompassen, die iedereen maakt, bekijken. Klik voor de Yahoo-goep op het plaatje hieronder!


woensdag 10 juli 2013

Het is weer woensdag!

Het is weer woensdag & dus weer tijd voor mandjesdag! Misschien dachten jullie dat ik amper met de mandjes bezig ben, omdat ik het erg druk had met de Franse terrasquilt & het eerste deel van Love Entwined. Maar niets is minder waar. De mandjes gaan als een speer. Ik merk dat ik, nu ik zo tegen het einde loop, steeds gemotiveerder raak om de top af te maken. Dat aftellen voelt wel heel fijn hoor. De afgelopen twee weken is er een heel stapeltje mandjes gemaakt.


Dat voelt wel lekker hoor. 21 stuks maar liefst!!! En dat maakt dat ik nu 221 mandjes af heb & er nog maar 69 hoef. Ik heb vandaag de mandjes even op onze nieuwe bank gefotografeerd. Daar zijn we ook superblij mee. Hij zit lekker & op de brede leuningen heb je tenminste goed de ruimte om je quiltspulletjes te leggen, terwijl je bezig bent met dingen.


Hier zien jullie alle 21 mandjes. Ik ga snel weer verder met het volgende mandje. Dat ligt alweer klaar om geappliceerd te worden. 


maandag 8 juli 2013

Zomer op een frans terras

Ik heb jullie al een poosje geleden beloofd dat ik een blogje zou schrijven over een quilttop, die ik gemaakt heb. Maar daar was het nog steeds niet van gekomen.


Vandaag wel. Ik heb samen met mijn lieve vriendje een nieuw tuinbankje voor op ons terras gekocht. Je weet wel, zo'n romantisch bankje, waar je gewoon een quilt voor moet maken, omdat elke reden om een quilt te maken, een goede reden is. En dus maakte ik een quilt voor ons bankje.Heel eenvoudig, maar o zo mooi. Hier zijn de top & de achterkant van mijn French General terrasquilt hangend aan de waslijn bij mams in de tuin.



De top is gemaakt van een charmpakketje, dat ik dit voorjaar bestelde bij Hancock's of Paducah. Ik vond de stofjes zo mooi, dat ik het zonde vond om in te snijden & dus besloot ik al snel om ze in hun geheel te gebruiken. Gewoon zo in de quilt. Eerst dacht ik nog om er alleen witte vlakken tussen te zetten, maar toen dat te druk bleek, kwamen er ook nog witte banen tussen. Zo krijgen de stoffen van de serie Belle Fleur van French General optimaal de kans om te schitteren!


Het kleine rode randje is ook van dezelfde serie & is een onwijs lief klein bloemenprintje. Ideaal voor romantische meisjes. Zoals je wel kan begrijpen, ging het in elkaar zetten van deze top vrij eenvoudig. De achterkant ervoor vinden was lastiger. Dan was de stof te rood, dan te niksig. Niets wat ik zag was echt helemaal goed. Tot ik bij de Lapjesgaard in Amstelveen een prachtige eenvoudige rood-wit gestreepte Westfalen-stof vond. Alleen... daar had ze niet meer genoeg van voor de hele top & dus moest er een oplossing bedacht worden. En die oplossing was vrij eenvoudig. Een baan van één van de stoffen van de quilt ertussen. Ik wilde eigenlijk voor een lichte stof gaan, omdat ik dacht dat het rood van de achterkant dan heel mooi uit zou komen, maar eenmaal in de quiltwinkel aanbeland, liet ik dat plan al snel varen. Het geheel werd veel te flets. 


De grote roze bloemen op een groene ondergrond waren veel mooier & er ging 2 meter stof mee naar huis.  Maar hoe moet je hem dan quilten? Ik vind het mooist om de witte tussenvlakken heel intensief te gaan quilten met allemaal verschillende bloemmotieven met wit garen. En de gekleurde blokken dan helemaal niet. Maar als ik dat ga doen, dan duurt het nog wel een hele poos voor hij helemaal af is & kan ik hem dus niet deze zomer al op het terras gebruiken. Wat nu?!?


Gelukkig bedacht mams een slim trucje om hem toch snel te kunnen gebruiken, maar om hem ook intensief te kunnen quilten. "Waarom doe je nu niet alleen de blokken in de ditch quilten & de rest later?" zei ze op een gegeven moment heel naief & eureka, dat was het! Ik ga nu de blokken heel eenvoudig met grove steken in twee kleuren perlégaren quilten. Dan zet ik de bies erom & ga deze zomer mijn quilt op het terras gebruiken. En komende winter ga ik gewoon verder met quilten. En dan quilt ik er allemaal verschillende bloemmotieven op met wit garen op de echte traditionele quiltmanier. Zo kan ik én de quilt intensief quilten zoals ik eigenlijk wilde, én ik kan de quilt al snel gaan gebruiken. Doen jullie dat nou ook weleens?


Zoals je hierboven ziet hebben mams & ik de quilt zelfs al gedubbeld met behulp van de lattenmethode & nu ben ik dus bezig met af en toe een blok omlijnen met grove steken in mooie kleuren perlégaren. 

Sorry, vandaag even geen blog van de week. Ik heb even geen inspiratie. Volgende week weer!

zaterdag 6 juli 2013

Quilting is sharing

Quilting is sharing zegt men weleens. En dat blijkt maar weer eens al te waar te zijn. Afgelopen week werd ik twee keer verrast met een dikke envelop in de brievenbus.


De witte kwam van Helma (klik hier voor haar blog). Helma heeft een geweldige heagonnen-quilt gemaakt van alle stofjes waar ze de afgelopen jaren quilts mee heeft gemaakt. Je moet echt even een kijkje gaan nemen, want dan kun je hem zelf ook gaan zien. Er zitten geloof ik meer dan 2000 hexagonnen in. Wat een werk! En weet je wat nou zo super is. Helma was zo lief om de kartonnetjes waarmee ze haar hexagonnetjes gemaakt heeft weg te geven. Dat zat er dus in de witte envelop. Thanks, Helma! Ik zal binnenkort laten zien waar ik ze voor ga gebruiken. 


De tweede, bruine envelop kwam van Francisca van a Spotted Dog (klik) Zij is hard bezig met een Sylvia's Bridal Sampler & wilde om een goed overzicht te houden een design-wall maken. En omdat ik dat klusje al vaker gedaan heb, heb ik haar daarmee geholpen. Als dank daarvoor stuurde ze me een envelop met een verrassing erin En wat voor een verrassing! Twee hele mooie lapjes (helemaal mijn smaak), met een superlief lintje & een mooi bedeltje van een quiltlbok voor aan mijn volgende quilt. Wat een verwennerij! Lieve Francisca, bedankt! 


Ik heb trouwens nog eens nagedacht over designwalls op blogs & ben een ideetje aan het uitbroeden samen met mijn broer. In blogger is het namelijk lastig om een goede designwall bij te houden, maar er zijn meer wegen, die naar Rome leiden. Als ik daar meer van weet, dan lezen jullie dat hier. Zo, ik ga nu weer even verder met het voorbereiden van mandjes. Want ook al ben ik helemaal vol van Love Entwined, ik wil de mandjestop ook afmaken. Ik zal woensdag weer de nieuwe mandjes laten zien. 

donderdag 4 juli 2013

Jong geleerd...

... is oud gedaan. Dat geldt zeker voor mijn neefje & nichtje. Ze hebben natuurlijk allebei hun eigen quilt. Die van mijn neefje werd gemaakt door mams (lees hier -klik- maar) Die van mijn nichtje maakte ik een poosje geleden ' Een feest van eekhoorns & vogels (lees hier -klik- maar) Maar mams & ik hebben ze inmiddels ook aangestoken met het lapjesvirus. Als we in de quiltwinkel zijn met ze, dan mogen ze altijd zelf ook een stofje uitkiezen. En vooral mijn nichtje gaat weloverwogen te werken. Maxwell niet, die ziet dinosaurussen & moet en zal de dino's hebben. Wat zijn ze soms toch makkelijk jongens! Bij mams thuis werd elke keer het kindernaaimachientje (dat het niet eens doet) tevoorschijn gepakt om zogenaamd dekentjes & kleertjes voor de pop te maken. En toen op een gegeven moment bleek dat mijn nichtje zelf haar poppenkleertjes in elkaar zette met plakband, besloot mams dat het tijd was dat ze leerde naaien. Let wel, mijn nichtje is vier, dus nog wel erg jong. Maar ook daar had mams een oplossing voor... een ouderwetse handnaaimachine. Dan hoeven ze niet met hun voeten dingen te doen & kunnen gewoon draaien & de rest kwam ook wel goed. Zo gezegd, zo gedaan & dus schafte mams via Marktplaats een handnaaimachine aan.


Een echt ouwetje uit 1922 (da's zelfs nog ouder dan mijn oma) En kijk eens wat een beauty & dat voor maar 25 euro. Tja, blijkbaar zijn deze oude machientjes niet meer echt gewild, terwijl ze vroeger toch echt een fortuin gekost moeten hebben. Na een flinke oliebeurt, deed de machine het ook weer helemaal prima. En dus kon er genaaid worden. Gisteren ging ik met mams & Maxwell even naar de Sampler in Haarlem & daar kocht mams het befaamde dino-stofje voor mijn neefje & toen konden we aan de slag. Ik knipte een aantal dino's uit de stof. Sneed stroken van drie kleuren. En samen met Maxwell zetten we zijn eerste echte quilt in elkaar.


Vinden jullie hem niet leuk geworden? De grijze dino's zijn Maxwells favorieten hoor. Maar de groene dino's zijn toch ook wel erg mooi. En stiekem de andere kleuren ook wel. Hij heeft dit quiltje nu mee naar huis genomen om aan mama te laten zien. Maar de volgende keer gaan we er nog een vulling & achterkantje tegenaan gooien. Dan kan er vast wel een dino onder slapen.


Kijk, hier zien jullie de trotse maker met zijn stoere papa (mijn broer) Kijkt hij niet blij?!?



maandag 1 juli 2013

Blogster van de week

Hebben jullie dat nou ook weleens? Dat je op je werk zit, maar dat er amper iets uit je handen komt, omdat je tussendoor steeds leuke blogjes zit te lezen? Ik wel. En afgelopen donderdag heb ik tijdens zulke blog-lees-momentjes het blog van Juud's Quilts zitten lezen. En omdat ik daar toen zoveel plezier aan beleefd heb, tijdens een wat anders een saaie dag geweest zou zijn, is Judith deze week de blogster-van-de-week! Neem maar snel een kijkje op haar geweldige blog.


Waar Judith al haar quiltavonturen in binnen- en buiteland beschrijft. Zo ben ik afgelopen week meegeweest op reisjes naar de USA, ik heb Dear Janes & nog veel meer moois gezien in Nantes, kon ik genieten alle belevenissen in Sainte Marie-aux-Mines, heb ik gequilt in Duitsland (virtueel dan) en ging ik af en toe een dagje mee naar de camping. Gezellig hoor al die tripjes!


Judith is degene, die op de Dear Jane dag, afgelopen 15 juni een heel verhaal hield over haar belevenissen met Jane. Van hoe ze in aanraking kwam met de quilt, wat geschiedenis van Jane tot het poepen van blokjes door LZ'tje. Een boeiend verhaal! En weten jullie nou wat het leukste was? Na dat hele verhaal kregen we allemaal een zelfgemaakt cadeautje van Judith. Wie doet dat nou?!? Voor 50 vrouwen een scissor-fob (hoop dat ik dat zo goed schrijf) in elkaar zetten. Zomaar tussendoor? Dat laat mij zien dat Judith een supermens is! En dat lees je terug in alle leuke verslagjes van bee's met quiltvriendinnen. Soms zou ik willen dat ik een zus had zoals Judith's LZ'tje (maar gelukkig heb ik mijn mams met wie ik kan quilten)

Lieve Judith, de titel van blogster-van-de-week is meer dan verdiend! Blijf mooie quilts maken (sorry, daar heb ik het verder helemaal niet over gehad, maar Judith maakt ook nog eens supermooie, jaloersmakende quilts), blijf schrijven over alle leuke bee's & reisjes. En blijf vooral vol humor je stukjes schrijven. Dames, nemen jullie snel een kijkje op het blog van Judith (klikkerdeklik)?!?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...