woensdag 29 oktober 2014

A Bountiful Life op woensdagmiddag

Op woensdagmiddag ben ik meestal vrij van werk & ga ik 's middags bij mams langs. Mijn neefje is daar dan & ik kan samen met mams gezellig zitten quilten. Deze bak gaat dan meestal mee in een grote boodschappentas.


Hierin zitten alle Kaffe Fasset-stoffen, die ik gebruik voor mijn Bountiful Life. Inmiddels hebben mams & ik allebei alle blokken t/m blok 8 af.


Hierboven de laatste twee van ons allebei. Het onderste blok was het september-blok, het bovenste dat van oktober. Ik vind de pauwen helemaal super geworden met hun vrolijke kleuren. Het blok met al het fruit is ook leuk, al was ik blij dat dit voorlopig even de laatste besjes zijn, die we moeten maken.


Hoewel het nog geen november is, ben ik al wel begonnen met het november-blok. Lieve aardbeitjes met mooie bladeren. Thuis komt het er meestal niet van om eraan te werken vanwege alle andere quilt-werkzaamheden. Maar op zo'n woensdagmiddag krijg ik toch best veel gedaan.

Wil je alle blokken, die mams & ik tot nu toe hebben gemaakt, zien, dan moet je even op één van de twee bruidjes in de zijbalk klikken.

dinsdag 21 oktober 2014

Stormachtige avonden

Op stormachtige avonden is er natuurlijk niks fijner dan voor de tv zitten met een warme kop thee en een quiltwerkje in de hand. Zeker als het een oud Engels kostuumdrama is met Hugh Grant. En als het quiltwerkje het oktober-blok van de Bom van mams en mij is dat ik nu aan het appliceren ben.

Mocht iemand het zich afvragen... Ik vermaak me prima zo

zaterdag 11 oktober 2014

Blokken af

Terwijl het bij mams aan tafel een georganiseerde chaos is, omdat ze druk bezig is met het nieuwe blok van a Bountiful Life...


Ben ik een klein vreudgedansje aan het maken. Met onderstaande 8 blokken in namelijk een mijlpaal in mijn Dear Jane-reis bereikt. Alle blokken zijn af! Dit waren nog vrij lastige blokken, maar ik denk ook dat ik ze daarom tot het laatst bewaard had. Ik heb zelfs twee blokken niet helemaal volgens het boek gemaakt. I-13 heeft een ander uiterlijk gekregen. Dit is ook het enige blok geworden dat ik maakte met twee verschillende accent-stofjes. Ik was hier ooit mee begonnen, had alle stukjes al uitgesneden, maar met dat gepiel vond ik het niet leuk meer & legde het opzij. Toen ik het eindelijk (na anderhalf jaar) weer tevoorschijn haalde om helemaal in elkaar te zetten, waren er wat onderdeeltjes verdwenen. Een beetje improviseren, maar zo is het ook een leuk blokje.


Ik maakte alle blokken door elkaar heen. Dus niet in een bepaalde volgorde. Ik pakte gewoon een patroontje waar ik zin in had. Of een stofje dat me heel erg aansprak. Maar daardoor heb ik nog geen enkel blokje aan elkaar gezet. Dat wordt nu dus de uitdaging voor ik met de punten ga beginnen.


En dat moet met dit handige blikje wel heel gestructureerd gaan. Alle sashings zijn al gesneden & van lijntjes voorzien. En de kleine cornerstones, die ik ga gebruiken, zitten ook klaar in dit blikje. Kan zo mooi mee in mijn koffer op reis samen met wat stapeltjes blokken. Of zal ik toch het volgende blok van a Bountiful Life meenemen? Het einde van oktober nadert alweer met rasse schreden & dan moet (nou ja, moet, wil ik) blok 8 af hebben. Anders krijgt mams een te grote voorsprong ;-)

ps. wil je de blokken van mijn Dear Jane zien, klik dan even hier (klik)

zondag 5 oktober 2014

A boy's story

Ik ben al een poosje bezig met de quilt A Boy's Story van Anni Downs. Deze maak ik voor mijn neefje Maxwell, die nu 4 is. Hij heeft al eerder een quilt gekregen van oma, maar het werd tijd voor een nieuwe. En wat vindt een jongetje van 4 nou leuker dan een quilt met aliens, treinen, raketten, kastelen & andere jongenszaken? Juist niets. Inmiddels is de top af.


In A Boy's Story worden gepatchte blokken afgewisseld met applicaties & stitcheries met kleine stripjes waarin een jongetje allemaal spannende avonturen beleeft.


Ik vond vooral de stitcheries een zware dobber om te maken. En de voortgang van deze quilt bleef hier dan ook een beetje op hangen. Uiteindelijk vind ik ze wel heel leuk & vormen ze een rustpunt in de quilt.


Voor alle blokken (behalve de achtergrond van de stitcheries) heb ik gebruik gemaakt van een Fat Quarter-bundel van Moda (Fairytale Friends van American Jane), die ik al een hele poos geleden besteld had in de USA. Ik heb niet alle stoffen gebruikt, omdat ik de sprookjesfiguren niet echt vond passen bij het thema, maar ondanks eerdere bedenkingen, heb ik uiteindelijk toch de bloemenstofjes ook gebruikt. Ik dacht eerst dat ze te meisjesachtig zouden worden, maar eigenlijk maken de bloemetjes het wel een vrolijk geheel.
Afgelopen week heb ik een aantal avonden achter de naaimachine gezet om alle blokken in & aan elkaar te zetten.  Zodat de top toch nog redelijk snel af is...


Jullie hebben niet nog niet heel veel van deze quilttop gezien, maar hier is'ie dan in volle glorie. Een lekker vrolijke quilt in knallende kleuren. En het belangrijkste is dat Maxwell hem helemaal geweldig vindt.


De stof voor de achterkant heb ik ook al in huis. Vandaag gekocht via Facebook bij een aardige mevrouw uit Noordwijkerhout. Zwarte stof met rode brandweerauto's erop. Ook al één van Maxwells favorieten. Ik moet alleen nog iets verzinnen daarvoor. Want de stof is maar 1.10 meter breed, terwijl de quilt bijna 1.40 meter is. Maar dat lost zich vanzelf wel op.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...