zaterdag 9 november 2013

Terug van weggeweest

Ik leef nog hoor. Heb alleen een poosje weinig zin en tijd gehad om te bloggen. En dan zat er nog een tripje naar Parijs tussendoor ook (daarover een volgende keer meer) Maar ik ben er nog & ik heb me ook tussen alle drukke dingen door af en toe bezig gehouden met quilten. Zo heb ik de top voor mams afgemaakt.


Helaas, jullie mogen hem nog niet zien. Mams heeft hem zelf namelijk nog niets eens gezien. Het is de top van a Vintage Christmas van Bunny Hill Designs. Mams kocht hem al pakket, maar toen ze ermee begon bedacht ze dat ze niet van appliceren hield (inmiddels heeft ze zich volgens mij weer bedacht) & daarom mocht ik hem maken. Na Henrietta Whiskers & Snowbound was dit mijn derde Bunny Hill-top, maar toch wel weer erg leuk om te maken. Verder ben ik begonnen met het quilten van de franse terrasquilt. De quilt in fases. Ik heb eerst heel simpel de vierkante blokken gequilt, zodat ik hem van de zomer kon gebruiken & deze winter (& volgende winters ook vrees ik) ga ik hem heel uitgebreid quilten met allemaal bloemenmotieven/


Ik heb hier geen kant-en-klaar patroon voor, maar verzin gewoon zelf wat in me op komt. Allerlei verschillende bloemen. Gequilt met wit garen van Yli. Op de stof Snowwhite van Kona Cottons, komt dit supermooi uit. Dit is pas een klein beginnetje & ik ben benieuwd hoe de quilt er helemaal af uit komt te zien.


Ik kan alleen niet al mijn quilttijd aan de franse quilt besteden. Deze twee beauties hangen ook over de bank om afgemaakt te worden. Het onderste is een miniquiltje waar ik alleen nog maar twee feathers in moet quilten & een biesje omzetten. Piece of Cake. Van de bovenste zie je alleen de hartjes-achterkant, maar dat is Snowbound. Ik heb al een deel gequilt, maar moet deze eigenlijk voor de kerst wel af hebben. Dan kan ik hem gebruiken als het kerst is.


En met deze moet ik ook weer eens verder gaan. Ik zit vast bij die dekselse driehoekjes. Op één of andere manier willen ze maar niet opschieten met erop komen. Of zou dat toch aan mij liggen?!? Jullie zien het al... ik heb een hoop te doen. Ga nu snel maar weer verder ermee.

7 opmerkingen:

 1. Je bent met prachtige projecten bezig. Die zigzag van de LE vond ik ook een crime, en er komen nog twee van die randen, brrrr. Ik zit te denken of ik daar iets anders voor in de plaats kan doen. Je zou ter afwisseling vast een vaas in het midden kunnen maken en dan met frisse moed verder met de rand?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie projecten heb je onder handen! En gewoon genieten van het proces, het hoeft niet morgen af.... Ook ik worstel met de rand van LE. Ga me daar van het weekend maar eens op storten, zodat ik verder kan met de vazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat laat jij mooie quilts zien, en leuk dat je de top voor je moeder af hebt. Ach, in de winter doe je vast een steekje meer, en zo lang je er plezier in hebt maakt het niet uit wanneer het klaar komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee hoor ligt niet aan jou, ik moet ook nog telkens 2 zigzagranden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie dingen! Ben heel benieuwd naar je affo quilt voor moeders, maar die komt vanzelf wel in beeld....:)
  Ik ben toch blij dat ik niet verleid ben door de LE, tis wel heel veel werk en zeker geen makkie!!
  groetjes, Sylvia
  ps geen zin in bloggen hebben we allemaal wel eens, hoor! En dan stop je definief en .....begint weer overnieuw.......:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je terugbent! Ik had je al gemist. Heel begrijpelijk hoor, zo'n dip. Ik had zelf in september ook bijna mijn blog de nek om gedraaid.
  Met de LE ben ik gestopt. Dat is gewoon niet mijn ding. En wat zijn je mandjes tocht mooi zo aan de zijkant van je blog!.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi quiltwerk zo met zo'n intensief bloemen motief. Knap hoor om dat zelf te bedenken.
  Nee hoor ligt helemaal niet aan jou, die zigzagjes zijn bij mij ook niet zo vlot....

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...