woensdag 29 januari 2014

Wat vliegt de tijd toch...

Het is al 1,5 week geleden dat ik mijn laatste blogje schreef. En dat terwijl ik besloten had om meteen de volgende dag te schrijven over de superleuke dag bij Atelier Bep. Maar ik bleef maar moe & langzaamaan werd ik ook nog ziek. In het weekend zat ik ineens rillend op de bank, terwijl ik de verwarming maar hoger bleef zetten. Maandag ben ik nog wel gaan werken, maar gisteren was de koek echt op. Mijn stem werkte niet meer mee (hij was gewoon helemaal verdwenen) & de koorts was weer volop aanwezig. Een dagje bed werd dat dus. En ik moet zeggen, dat hielp. Ik voel me vandaag al ietsje beter (al ben ik nog steeds beroerd) Dus hierbij alsnog een selectie van de foto's, die ik bij Bep maakte...


Uitleg over de machientjes...


Hier mams een beetje vaag achter haar Singertje. De mijne zie je op de voorgrond. Daar moet ik jullie trouwens nog iets over vertellen. Deze heb je namelijk nog niet eerder gezien. Dat doe ik binnenkort, beloofd!


Iedereen hard aan het werk & aan de klets.


Aan een superschattig patroontje. Hier zie je  misschien al een beetje wat het moet worden...


Tussendoor werden er ook nog mooie quilts geshowd. Zoals deze geweldige hexagonnen! Echt een beauty!!!


En dit is dan uiteindelijk mijn haasje. Slapend tegen het Singertje aan. Toch wel vermoeiend zo'n dag.

Jullie vragen je natuurlijk af wat ik verder aan het doen ben... Nou vooral veel haken. Haken?!? Ja, ik spaar al een poos allemaal verschillende wolletjes & katoentjes om ooit een keer te gebruiken. En nu ben ik net als half Nederland ook begonnen met de deken, die gemaakt wordt met de Crochet Along. Alleen ken ik mezelf... Ik ben niet zo geduldig. En dus ben ik gewoon verder gegaan. En ik volg ook niet het patroon zoals dat voorgeschreven is. Ik maak ook 'eigen' steken ertussendoor. Dan wordt het helemaal mijn eigen deken.


Hij wordt wel groot de deken. Zo'n 2,5 meter in de breedte. En hoe lang dat weet ik nog niet. tot ik geen zin meer heb of totdat de wol in het mandje op is. Die wol kocht ik trouwens bij Boekenvoordeel. In allemaal vrolijke kleurtjes. En het haakt superfijn! Daarnaast ben ik voor mijn nicht bezig met het haken van een babydekentje in een ripple-patroon. Ze vroeg om de kleuren taupe, grijs & zwart. Dit lijkt me dan wel een goede combinatie. De kleine is inmiddels al geboren, dus ik moet even doorhaken (al ben ik inmiddels al verder dan op de foto te zien is)


En ik ben begonnen met een nieuwe quilt voor mijn neefje Maxwell. Ik ga deze samen met mams maken. Het is een combinatie van patchen, appliceren & stitcheries. En uitermate geschikt voor jongens van 4, die vliegtuigen, ruimteschepen, brandweerauto's, treinen, aliens etc. prachtig vinden. Is het eerste blok geen schatje? Deze quilt maak ik helemaal van een fat-quarter-bundel van Moda American Jane Fairytale Friends. Lekker vrolijke stofjes in allemaal verschillende kinderprints. Alleen de bloemetjes komen denk ik de quilt niet in...


7 opmerkingen:

 1. beterschap! wat leuk, zeg, al die Singers bij elkaar :0) succes met je hakerij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Que ambiente tan agradable entre costureras, que envidia tan grande que me dais, me encantaría estar con vosotras cosiendo. Te deseo que te repongas del todo y recibe un beso y un abrazo muy grande.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep, beterschap meid, ik had het rond de kerst, goed verzorgen want is erg hardnekkig, wat eennmooi haasje en FW, super, mijn Granny ben ik nog altijd verliefd op knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap. Wat gezellig is het toch altijd bij Bep! Mooie haakprojecten en de applicatie van het vliegtuigje is zo leuk!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap, meid!! Tis lekker om te haken als je niet fit bent: weinig nadenken en je haaknaald gaat zijn gang wel!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je met leuke dingen bezig. Ben je inmiddels weer wat opgeknapt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alles goed, Ieke, tis al zo lang stil bij je......:(
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...