woensdag 15 november 2017

Troep?!?

De laatste tijd ziet de eettafel in de woonkamer er zo uit...


Het lijkt een troep, maar dat is het niet. Ik ben namelijk druk bezig met het voorbereiden van de laatste Sweet Surrender applicatie blokken.


Omdat mijn quilt groter moet worden heb ik flink wat extra blokken getekend. Zoals deze met kleine aardbeitjes. Aan de zijkant van het papier zie je wat proefaardbeitjes. 


Vervolgens haal ik de rode achtergrondjes tevoorschijn, kies de beste voor het blok uit en bereid alle stukjes voor zoals ik dat liet zien in een eerder blogje. Soms laat ik wat weg van de tekening en soms voeg ik wat toe, zodat er een mooi geheel ontstaat. 


Ik leg alle voorbereide blokken op een stapeltje en als ik zin heb om steekjes te zetten, pak ik een blok, het kleine groene schaartje en een klosje wit applicatiegaren en ga met mijn voetjes omhoog op de bank zitten appliceren. Lekker relaxed, terwijl ik een serie of film op tv kijk. Of op visite bij mijn schoonouders of ouders. Elk gestolen moment kan gebruikt worden om extra steekjes te zetten.


En zo komt het dat de stapel met afgelopen blokken al redelijk hoog begint te worden. Nog 3 blokken om voor te bereiden, nog 13 om te appliceren en nog 9 patchwork punten en dan kan ik ze eindelijk aan elkaar zetten.


Met deze geweldige Charley Harper stof eromheen als rand. Ik ben benieuwd hoe de quilt er dan uit zal zien. Jullie ook?

2 opmerkingen:

  1. Wat handig! Ga ik ook eens in praktijk brengen. Doe meestal een tak met blaadjes en bloemen, maar voortaan het hele blok of rand, gaat veel sneller!
    Groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!! Ik houd van die tafels vol moois. Schuif een op. Kom ik bij je zitten... 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...