zondag 27 januari 2019

Goede voornemens deel 2

Vorige week vertelde ik al over mijn goede voornemen en het feit dat ik twee quilts helemaal af had, ik noemde ook dat een top klaar was. Deze week wil ik je deze laten zien. Het patroon voor deze quilt kocht ik bij de Quiltster afgelopen zomer tijdens een weekendje kamperen in Zeeland. Nog niet eens zo lang geleden dus, maar omdat het een combinatie van patchen en appliceren was en omdat ik gewoon zin had in vrolijke kleurtjes is hij vrij snel af (al heb ik hem ook wel een paar maanden in de kast gelegd nadat ik begonnen was) 
Al snel was ik toe aan het laatste blok van de quilt. Allemaal ronde vormen en waar ik er eerder mee weg kwam om deze te appliceren, moest ik er hier aan geloven en heb ik ze al patchend aan elkaar gezet. Achteraf best een eitje. Je moet er gewoon voor zorgen dat je naadtoeslag redelijk gelijk is (daar heb ik een handig hulpje voor, een soort miniwieltje waarin je een pen of potlood kan zetten en waarmee je vervolgens de nasdtoeslag aftekent)  en dat je bij de binnenbocht kleine knipjes zet, zodat je wat ruimte voor de stof creëert. Netjes spelden, aandachtig naaien en klaar is Kees.
Toen moesten de randen nog. Want zo’n drukke quilt heeft echt een rand nodig. In de oorspronkelijke rand zit een grote bloemenslinger die ik nogal druk vond, dus heb ervoor gekozen om aan de boven- en onderrand alleen maar vijf bloemetjes te appliceren in de stijl van de quilt. Bescheiden, maar wel mooi.En dan is deze top zomaar ineens af... Vriendjelief en ik zijn vorige week tijdens een mooie vorstdag speciaal een stuk gaan wandelen om foto’s ervan te kunnen maken. Nonchalant hangend over een tak van een boom aan het water...


 

Over de rand van een vlonder in het water.En omhoog gehouden door vriendjelief op een loopbrug over een stukje moeras, zodat ook de hele top zichtbaar is. Dit is mijn versie van Green Tea and Sweet Beans van Jen Kingwell. Bijna volledig gemaakt met stoffen die ik al in mijn collectie had of die ik voor een ander doel gekocht had. Ik wordt helemaal blij van deze quilt met alle vrolijke kleurtjes. En leuke plaatjes her en der, zodat je steeds nieuwe dingen ontdekt. Binnenkort moet ik hem maar gewoon gaan dubbelen en quilten, dan kan ik weer een AFFO op mijn lijstje zetten :-)

De komende weken ga ik me op verschillende dingen richten. Er moet een miniquiltje doorgequilt worden. Die zit nu dus in de quiltring. Mijn Dear Jane-top moet eindelijk een keer af. Dat project loopt ook al een paar jaar. Gekke is dat ik helemaal niet zoveel meer moet, maar dat ik de laatste keer dat ik ermee bezig was ontmoedigd raakte en de hele boel weer in de kast stopte. Nu ga ik hem dus echt afmaken. En ik ga me weer bezig houden met de Camelot. Daarvan heb ik ongeveer de helft van de cirkels af. De andere helft ga ik voorbereiden en in plastic zakjes stoppen, zodat ik ze mee kan nemen op wintersport over een paar weken. Kan ik mooi in Frankrijk aan werken. Plannen genoeg dus. Nu vooral doorzetten...

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met deze affo. Wat een vrolijke quilt is dit zeg. Volgens mij ga je als je deze in de quiltring hebt er heel de tijd boven zitten lachen, zoveel vrolijkheid spat ervan af. Succes met je afmaak-flow!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je Green Tea is mooi, vrolijk geworden. Ik kan me voorstellen dat je steeds wat anders ziet. Succes met de andere voornemens. En de voorbereidingen voor de vakantie. Ga je weer naar Montchavin? Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!!! Gefeliciteerd met nog een Affo, maar nu alleen nog quilten. De rand is prachtig, subtiel met een paar prachtige bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke top is het geworden. Mooi gefotografeerd zo buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een prachtige quilttop erbij Marieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige top is het geworden.
  Ik kan me voorstellen dat je hier heel blij van wordt .
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is leuk! En hij wordt nòg leuker door het quilten. Dit zijn de leukste, omdat je telkens andere, leuke blokjes tegenkomt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...