zondag 6 mei 2012

Drukke dagen & OEQC

Zo... dat waren een paar drukke dagen. Meestal kan ik in het weekend wel een beetje uitrusten van de werkweek, maar dat was er nu even niet bij. Vrijdags begon het weekend al extra vroeg voor mij. Ik ging samen met mams naar de Open Europese Quilt Kampioenschappen in Veldhoven. En het was wederom een feestje. Er hingen prachtige quilts & er waren leuke mensen. Zo grappig, hoe quilten verbroedert. Tijdens de lunch zaten we aan een tafeltje met drie aardige dames & je raakt zonder dat je het door hebt vanzelf met elkaar in gesprek. Al met al was het een geslaagde dag samen met mams.

Ik vond de Japanse Quilts die er hingen helemaal geweldig. Wat een werk & wat een precisie. Ik zou daar denk ik niet het geduld voor hebben.De antieke quilts die her en der hingen waren ook al zo super. En wat leuk dat Barbara Chainey er ook was. Barbara heeft het boek 'The essential quilter' geschreven & uit dat boek heb ik geleerd om mijn eerste quiltsteekjes te zetten. De quilts die zij meegenomen had, staan ook in dit boek afgebeeld & dus ga ik het boek maar weer eens doorbladeren op zoek naar bekende plaatjes.


Het was verrassend om een quilt van Sheena Norquay tegen te komen. Mijn tante, die een masterquilter is, vertelde me afgelopen januari over haar werk & ik was al onder de indruk van de foto's op haar website. Maar om twee quilts van haar in het echie te zien was toch wel extra bijzonder. Let eens op de detailering van de fantasiedieren op de foto hieronder? Het lijken wel dieren zoals je ze ook op middeleeuwse wandkleden ziet. Prachtig toch?


De wedstrijdquilts waren ook om van te genieten. Wat een fleurigheid met al die mooie bloemen. Als ik in de jury zou hebben gezeten, dan zou ik denk ik niet hebben kunnen kiezen. Ik vond de meeste ingestuurde quilts erg mooi. De quilt hieronder vond ik vooral erg vrolijk & dat kunnen we wel gebruiken na het druilerige weer van de afgelopen tijd.


Oh... wat viel er toch veel te zien & veel te vertellen. Helaas zou dit blogje wel heel lang worden, als ik alles ging beschrijven. Vandaar een collage van nog meer mooie snoepjes ;-)


Oh ja... en de winkeltjes dan? vraag je je misschien af. Ja, ik heb de winkeltjes ook bezocht. Ze hadden weer de meest aantrekkelijke dingen bij zich & ik had me wel arm kunnen kopen. Toch heb ik dat niet gedaan. Ik kon me inhouden & heb bescheiden ingekocht. Twee tijdschriften, twee pakjes naalden & een paar lapjes. Vooral met de Bohin-naalden was ik heel blij. Die kocht ik vorig jaar in Frankrijk & kon ze hier niet vinden. Een engelse winkel had ze meegenomen & dus ging er een pakje mee naar huis. Ik kan weer verder met het quilten van de Irish Chain & de Geese Flying to York. Dan zijn ze hopelijk na de zomer helemaal af & kunnen we deze herfst er lekker onder kruipen.


Gisteren & vandaag zijn mijn lieve vriendje, mijn broer, mijn aanstaande schoonzusje & ik naar Limburg (Belgisch & Nederlands) geweest. In juni gaan ze trouwen & hun feest gaat gevierd worden op een kasteeltje in België. Mijn lieve vriendje & ik zijn ceremoniemeesters daar. En dus we moesten even op kasteelinspectie. Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Ik kan jullie helaas geen foto's laten zien, want het moet een beetje een verrassing blijven voor de gasten. Nou vooruit dan... eentje... van het uitzicht. Zien jullie me al zitten in het gras onder de boom met een quiltwerkje? Dat wordt genieten!


We sliepen vannacht in een hotel in Luik (wat trouwens best een leuke stad blijkt te zijn) & we zijn vanmiddag op verkenningstocht in Maastricht geweest. Helaas regende het een beetje, maar de lol was er niet minder om. Vinden jullie dit geen schattig plaatje? Het was een oud klooster net binnen de stadsomwalling & we liepen er zomaar langs. 


Al met al was het een druk weekend. Op naar de komende week! En dan kan ik jullie hopelijk wat van mijn quiltvorderingen laten zien. Ik ben wel bezig met het één en ander.

4 opmerkingen:

 1. Wat een plaatje, die laatste foto van het klooster. En het uitzicht van de andere foto is ook niet mis... Wat een prachtige foto's van quilts, schitterend!Bedankt dat we mogen meegenieten.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's laat je zien van de quilttentoonstelling. Op verschillende blogs komen verschillende foto's langs. Zo krijg ik als thuisblijver een mooi beeld van de tentoonstelling.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je de foto's deelt met ons kunnen we ook meegenieten!
  Je hebt wel een druk weekend gehad, maar ook weer veel inspiratie opgedaan.
  Fijne week met hopelijk weer wat quilt steekjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat waren een paar heerlijke dagen zo te zien. Je hebt veel prachtige werken en geweldig mooie omgeving gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...