dinsdag 1 april 2014

Afferitis en nieuweritis

Ik heb last van twee virus-infecties. De afferitis & de nieuweritis. Bij de afferitis heb je als quiltster ineens de onweerstaanbare drang om ineens allemaal dingen af te gaan maken. De blokjes Jane komen dan bijvoorbeeld ineens tevoorschijn & er worden zo'n 10 blokjes in één ruk door gemaakt. Of de grote CWDQ, die nog voor een groot deel gequilt moet worden, ligt ineens weer over de leuning van de bank heen. Allebei niet echt projecten waarbij de drang vervuld wordt. Maar gelukkig had ik nog een projectje liggen dat ten prooi kon vallen aan het afferitis-virus.


Ik had al 8 blokjes van de sterren-sampler van de Sampler af & die laatste was toch een fluitje van een cent om 'even' af te maken. Nou dat heb ik geweten, ik las niet goed & heb het blokje wel twee keer uit elkaar moeten halen. Ik had al eerder bedacht dat ik de blokken on-point zou zetten met een blauw Civil War-stofje ertussen & met een rode rand eromheen. Ik was namelijk een poos geleden verliefd geworden op een prachtige randstof bij de Sampler & moest deze gewoon kopen. Voor dit quiltje heb ik het smalle rozenrandje gebruikt. En kijk eens...


Ik heb voor het eerst in mijn leven schuine hoeken gemaakt bij de rand. Ik wist niet hoe dat moest, maar eigenlijk is het een eitje. Ik zal jullie binnenkort eens laten zien hoe ik dat gedaan heb (als ik tenminste mijn volgende miniquiltje af ga maken) En de rand loopt nu ook zo mooi door. Het witte randje met de stofnaam moet nog van het quiltje afgesneden worden, maar dat doe ik wel als ik het quiltje ga rijgen om te quilten. 

En nu over de nieuweritis. Dat virus heeft ook toegeslagen. Daarover later meer...

4 opmerkingen:

 1. Helaas, ik heb te veel last van nieuweritis en daardoor te veel projekten afferitis.
  Groetjes,
  Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat is deze ook mooi en lekker vrolijk van kleur, netjes hoor een schuine hoek-afwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor, enne GEEEEEEN beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me aan bij Renee...........;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...