maandag 14 april 2014

Moeder-dochter quilt

Wat is het toch fijn dat mams & ik dezelfde hobby hebben. Regelmatig vliegen stoffen heen & weer van het ene huis naar het andere (al moet ik eerlijk zeggen dat ze vaker mijn kant opvliegen) We kunnen samen gezellig quiltuitstapjes maken. De quiltmania kopen we maar één keer. En zo kan ik nog wel even verder gaan. Maar het allerleukste is nog om samen aan hetzelfde project te werken. Zo hebben mams & ik allebei al een Civil War Diary Quilt gemaakt (al is die van mij nog steeds niet gequilt & ligt die van mams al op haar bed te pronken) We hebben samen de huwelijksquilt voor mijn broer gemaakt. Maar daarna stopte het even... Tot ik zin had in een nieuw project. Ik werd al een poosje geleden verliefd op een quilt waarvan ik tot nu toe alleen maar een plaatje gezien heb in een boek. (mams, zullen we ooit?!?) Het is een quilt, die in het Museum of American Folk Art hangt & hij is echt helemaal geweldig.


Is 't geen plaatje, die Birds of Paradise quilttop?!? Helemaal cool met al die toffe dieren & zo vol applicaties. Ik was instantly smitten. En wilde al zelf aan het tekenen gaan om deze ooooooit na te kunnen maken. Little did I know dat er al een boek met patronen ervan was. Dus toen ik daarachter kwam was een aankoop via amazon.co.uk snel gedaan. En sindsdien heeft het op de boekenplank gestaan. Totdat mams van de winter op wintersport was & ik mijn boeken eens door ging kijken.


Deze zouden we best wel samen kunnen maken. Of beter gezegd allebei onze eigen variant, maar dan wel in hetzelfde tempo, zodat we elkaar konden motiveren. 20 blokken, 2 blokken per maand & daarna elke maand 1 rand. Dan zouden we over iets meer dan een jaar een quilt hebben. Ik nam het boek mee naar Frankrijk, toen ik ook een weekje ging skien & mams raakte gelijk enthousiast. Alleen welke stoffen gebruikt je hiervoor? De foto hierboven geeft al een hint. Mams gebruikt klassiek uitziende stoffen uit haar & mijn voorraad. En ik had nog een doos vol Kaffe Fassett-stoffen staan waar ik echt een keer wat mee moest gaan doen. 


We begonnen met het project nadat mams terug was van haar vakantie, ergens begin maart. En het eerste blok is eindelijk af. Het is toch wat tijdrovender dan ik eerst dacht. En dus is inmiddels de planning al wat bijgeschroefd. Naast alle andere leuke quiltdingen zijn twee blokken per maand wel erg veel & dus gaan we gewoon iets langer over de quilt doen. Maar vinden jullie 't geen beauties? Ik ga nu snel weer verder met het volgende blok. Mams heeft dat al af & ik moet haar niet te ver voor gaan laten lopen ;-)

9 opmerkingen:

 1. Leuk, dat jullie deze quilt ook gaan maken! Ik heb inmiddels 4 blokken af en maak hem in de versie van Corliss Searcey van Threadbear, dus enigszins anders als het boek. Hij (o nee, het is een zij, deze Civil War Bride) ligt nu wel even stil vanwege de Di Ford mysterie, maar daarna ga ik er zeker aan verder, want het is een superleuk project. Jullie heel veel plezier gewenst ermee!!! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is niet zomaar een quilt, zeg, wat een klus gaat dat worden...... Ja, mams is weer snel, maar nu je het tijdschema hebt bijgesteld komt de jouwe er ook wel op tijd!! Wat een verschil krijg je toch alleen maar door kleurgebruik!!! Nu ben ik meer van de leeftijd van mams, dus haar kleuren vind ik mooier.......vind je het heel erg???
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, tuurlijk vind ik dat niet erg. Ik vind ze allebei super. Maar had nu gewoon zin in lekker felle Kaffe-kleurtjes.

   Verwijderen
 3. Wat leuk om dit samen te doen, vind ze alletwee erg mooi van kleur, succes met het volgende blok.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een prachtige quilt gaan jullie maken, veel plezier ermee.. Wat leuk om te zien hoe verschillende kleuren een compleet andere uitwerking hebben he? Leuk om de 2 blokken zo naast elkaar te zien. Ken je het blog van Jane? Zij heeft deze quilt ook gemaakt, als je dat ziet heb je nog meer zin om eraan te werken. http://janesthreads.blogspot.nl/search/label/Civil%20War%20Bride%20Quilt Groetjes Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, de link werkt niet, je moet het maar even kopieren en plakken dan.
  Groetjes Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een hele leuke quilt om te maken! De mijne heb ik met vilt gemaakt en was dus ook heel snel klaar! Volgens mij is er ook een speciaal wedadres voor deze quilt. Ik zal eens voor je gaan zoeken. Geniet ervan, Auckje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://thecivilwarbridequilt.blogspot.nl/ Dit is een speciaal adres voor de CWB. Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat jullie zo samen aan de slag gaan! Zal erg mooi worden, succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...