woensdag 4 februari 2015

Vorderingen aan de Prince

Hoewel ik niet veel geblogd heb, ben ik wel aan het appliceren geweest. De Prince was het gewillige slachtoffer. En het middenstuk begint al aardig te vorderen.


En omdat ik een jaren-30 Prince aan het maken ben, moesten er ook kleine Dresden-plates op de quilt komen. Vinden jullie die kleine rakker hierboven geen schatje? Ik ben er helemaal verliefd op. En hoewel het best veel werk is om er eentje te maken, maak ik er toch een stuk of 50. Ik ga een deel van de cirkels en hexagonbloemen vervangen door deze dekselse rakkers. Superleuk! En zo wordt het echt mijn quilt. 


Voor de middencirkel heb ik 4 cirkels gebruikt, 2 hexagonbloemen & 2 Dresden plates. En daartussen heb ik allemaal gezellige figuurtjes geappliqueerd. Na een zoektocht naar jaren-30 applicatiequilts heb ik plaatjes op internet opgezocht waarvan ik vond dat ze het beste pasten bij mijn versie van de Prince: een kat, een Sunbonney Sue, een eendje, een vlinder, een paraplu, een vliegtuig, een walvis & een knuffelbeer. Nog niet alle figuurtjes zitten helemaal vast, maar dat komt wel goed deze week. Ik ben nu alleen nog aanbhet twijfelen of ik nog hartjes of kleine yoyo's rondom de middelste cirkel zal appliceren. Ik ga ze maar gewoon maken & zie nog wel of ik het mooi vind. Dit wordt tenslotte mijn quilt. 


Behalve aan de Prince heb ik ook een begin gemaakt met quilten van a Boy's Story. Als ons poezenbeest er tenminste geen beslag op had gelegd. 


Hier zie je een detail van het quiltwerk. In 3 kleurtjes. Gewoon omdat ik dat zo lekker vrolijk vind staan. Ik word helemaal blij van ;-)

Ps. Sorry als de fotootjes een beetje wazig zijn. Deze zijn gemaakt met mijn iPhone. Binnenkort zal ik even foto's met mijn goede camera maken


5 opmerkingen:

 1. Dat is al een mooi begin aan de Prince!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij wordt helemaal geweldig! Volgens mij heeft Roos een eigen quilt waar ze op kan liggen, maar ja dat is nooit zo lekker als een quilt waaraan gewerkt wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi, en helemaal anders dan anders, je Prince in jaren '30 stofjes. De dresden-plates zijn ook absoluut een originele toevoeging, en passen natuurlijk perfect bij de jaren '30.
  Veel plezier met je Prince, en met je quiltsteekjes natuurlijk! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om je quilt zo een eigen karakter te geven!
  De Dresden is in één woord super!

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...