donderdag 1 oktober 2015

Middenstuk Bountiful Life af!!!


Gisterenmiddag gingen mams & ik ook nog even naar Haarlem. De Sampler heeft namelijk de kast met opruimingsstoffen gevuld & voor 5 euro per meter kan je er toch niet om verlegen zitten? Al snel kwam mijn Bountiful Life uit de tas, die ik meegenomen had & werden er twee mogelijke kandidaat-achterkanten vergeleken met elkaar. Want het middenstuk is af!!!! Joepie! Zelfs het allerlaatste steekje aan het allerlaatste blok is gezet!En bij mams ook. Dus moest er gisteren een fotoshoot komen van de middenstukken. Zo verschillend, maar toch hetzelfde. Alle blokken van twee Bountiful Life quilts bij elkaar & in elkaar.


Ik denk niet dat ik veel foto's heb laten zien van de blokken van de onderste rijen. Vandaar even deze twee close-ups. Hierboven zie je mijn versie met de Kaffe Fassett-stoffen in felle kleuren.


En hier zie je de onderste rijen van mams met de traditionele kleuren. Bij de onderste rijen zie je ook mijn minst favoriete blok. En dat is de fruitschaal. Van tevoren dacht ik dat ik dit een superleuk blok zou vinden om te maken, maar het bleek het minst favoriete te zijn. En hoewel ik hem nu hij eenmaal op zijn plek zit, wel oke vind,blijft het niet mijn favoriet. Misschien is het wel te vol ofzo.


Hier zie je nog even mams quilt. Ik vind haar paarden & het blok met de tafel helemaal super. De paarden omdat ze zulke mooie kleuren hebben. En de tafel, omdat ik dat tafelkleed & die mooie paarse vaas zelf ook wel in mijn huis zou willen hebben. En natuurlijk springt de paradijsvogel er ook uit. Trouwens het bruidje is ook prachtig. En de labradors, kippen, vogels & vlinders zijn ook super. Het is gewoon een beauty geworden dat middenstuk van mams.


Bij mij vind ik de paradijsvogel echt de blikvanger van de quilt. Zo leuk om met de verschillende kleurtjes te spelen. En het meneertje heertje vind ik geweldig met zijn bloemenjasje & funky broek. De rok van het bruidje heeft me misschien wel de meeste twijfelmomenten gekost, maar toch vind ik het nog steeds de beste keuze voor haar bruidsoutfit.


Behalve in de stoffen zit een groot verschil tussen de quilts van mams & mij ook in de detaillering. Ik heb in het blok met de paarden & olifant amper details gebruikt. De olifant heeft geen deken gekregen, het heertje geen mooi hartje op zijn overhemd.


Terwijl mams deze details wel toegevoegd heeft. 


Hier zie je nog even het allerlaaste blok dat we gemaakt hebben. Hierboven het blok van mams waar ze alle blaadjes en takken uit één stuk gemaakt heeft.


Ik heb voor de takken gewoon biais gesneden Kaffe Fasset-stof gebruikt. Deze stof is in bijna alle blokken gebruikt voor de stengels.


En dit is dan het resultaat van bijna 20 maanden hard werken door mams.


En mijn middenstuk waar ik ook bijna 20 maanden op geploeterd heb. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het misschien al lang opgegeven had als we dit project niet samen hadden gedaan. Je stimuleert elkaar toch & zonder mams had ik het zeker (nog) niet zover gered. Nu nog de 4 randen, die we ook weer onze eigen invulling gaan geven. Maar daar zie je binnenkort meer van.


Eerst nog maar eens een keertje extra genieten van beide middenstukken van onze Bountiful Life Quilts. Zooooo mooi!

12 opmerkingen:

 1. Wat is dit MOOI!!! En zo leuk dat je jullie stijlen kunt vergelijken, het ingetogene en de uitbundige stoffen.....en ik vind ze allebei even mooi. Vooral heel veel respect voor het volhouden! Bedankt voor alle foto´s!
  vrolijke groet
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zeg en leuk om jullie verschillen te bekijken toch. Dit is heel veel werk lijkt mij deze quilt, maar jullie hebben het samen geklaard................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide zijn erg mooi geworden. In januari ga ik er ook aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn allebei super! Complimenten hoor, ook voor het volhouden als het wat moeilijker was.
  Groetjes ook voor je moeder,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super wat jullie hebben gemaakt! Ik heb de lollepop gemaakt en daar 2,5 j over gedaan maar van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Petje af voor jullie allebei. Wat zijn de Quilts beeldschoon!!! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk om zo samen met je moeder te quilten en wat een prachtige quilttops zijn het geworden ! Gefeliciteerd ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag ze al op FB, jullie mega-super-geweldige quilts, maar wil ook hier nog even laten weten, dat ik ze zo ontzettend mooi vind, en zo knap gemaakt, allebei! Had ik ook maar een stimulerende quilt-mam...
  Ik ben nu al benieuwd naar de randen!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Both are wonderful. I have enjoyed following your progress. Look forward to see your border selections.
  Greetings from Texas.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Both are wonderful. I have enjoyed following your progress. Look forward to see your border selections.
  Greetings from Texas.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...