zondag 25 oktober 2015

Randen van de Bountiful Life

Voor de Bountiful Life ontwerpen mams en ik onze eigen randen. De originele randen vonden we namelijk niet zo mooi. En we hadden al snel het plan om dat anders te doen. Ik heb bij Ikea een grote rol tekenpapier gekocht voor €3,99 en heb daarvan repen precies op de maat van de rand gesneden. 8 stuks in totaal, zodat mams en ik allebei onze eigen randen konden maken. Ik heb inmiddels alevieten de randen getekend. En dit is het geworden


Roos de poes vindt ze ook heel interessant. Het zijn in feite twee takken, die de hele quilt omspannen. En aan die takken zitten bloemen, bloemknoppen, appels, druiven en heel veel blaadjes. Tussen de bloembakken door vliegen vlindertjes, vogels en hummingbirds. Er moesten ook een hond en een kat op de rand, dus die staan onderaan de hoeken. Bovenin ontbreekt het paartje lovebirds niet. En onderaan bewaken de uiltjes het nest met eieren. Het meest uitdagende van deze randen is dat er heeeereel veel blaadjes gemaakt moesten worden. In het begin gebruikte ik de patronen van Karen Mowery om deze blaadjes te tekenen, maar al snel bleek dat het net zo makkelijk was om uit de losse pols te tekenen. Dan zou elk blaadje zijn juiste plekje in de quilt krijgen.


De eerste rand is al bijna af. Ben druk bezig met het appliceren van de uilen, appels een aardbeien. De rest zit al vast. En de stof voor de bloemen moet nog binnen komen. Die is besteld in de USA. Maar voor de rest van de randen heb ik ook al wat voorbereidingen gedaan. Omdat elk blaadje anders is en ik bij deze quilt het liefste werk met de freezer paper/crackfree-techniek, ben ik dit weekend vooral bezig geweest met het overtrekken en uitknippen van de blaadjes. Voor één kant heb ik ze zelfs al helemaal voorbereid klaar liggen. Dat scheelt straks heel wat werk hopelijk 


Binnenkort ga ik bij mams thuis de patronen overtrekken op mijn stof. Mams heeft namelijk een grote tafel. De blaadjes liggen in ieder geval dan al klaar.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie rand bij een prachtige quilt,heeeel veel werk maar wel goed van jullie dat je er je eigen ding van maken.Goed idee van dat Ikea papier.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er mooi uit en is denk ik een hele uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige randen worden dit, knap dat je het allemaal zelf ontwerpt.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi ontwerp van je randen! En je gaat (weer) erg snel, want de eerste rand is al weer prachtig geworden!
  Ik ben ook erg benieuwd naar die van je mam...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...