zondag 22 november 2015

Zondagmiddagen

Terwijl vriendjelief hard aan het werk is, heb ik de rest van de eettafel in beslag genomen.


Lichtbak ligt klaar om gebruikt te worden. Dienblaadje met allerlei mogelijke quiltaccesoires staat op tafel. Het patroon van de Stonefields ligt klaar. Het doosje met al voorgesneden achtergrondjes & affe blokjes staat klaar & mijn meeneemblik van voorbereide blokjes staat ook nog ergens. En ik kan lekker aan de slag.


Een leuk rondje in het laatste bijna affe blokje maken & vast het volgende blokje voorbereiden. De Stonefields schiet behoorlijk op. Het is namelijk heel relaxed om de blokjes voor te bereiden & vervolgens overal mee naartoe te nemen om in een gestolen momentje even wat steekjes eraan te zetten.


En zo komt het dat er inmiddels al 16 blokjes voor deze superleuke quilt af zijn. Ik gebruik allemaal verschillende achtetrgrondjes in zoete kleurtjes. En voor de blokjes probeer ik een beetje sprankelende pastelletjes te pakken. Zodat de quilt lief wordt, maar niet te vlak qua kleur. Het blokje met de Eifeltoren maakte ik op de dag na de aanslagen in Parijs. Hoewel het een blokje met een droevige herinnering is, komt deze toch in de vrolijke Stonefields. Als een soort herinnering dat al het moois ook een schaduwzijde heeft.


Naast de Stonefields ben ik ook met andere dingen bezig geweest. Zo moet ook er gequilt worden aan de Whole Cloth voor mijn schoonouders. Dat doe ik maar gewoon lekker op de bank in de ring. De quiltstandaard vond ik veel te lastig & de grote dag begint steeds dichter bij te komen. Dat wordt trouwens nog een hele toer om die quilt te geven. We gaan namelijk met z'n allen naar Londen voor de dag & hopelijk past hij in mijn koffer. Roos vind het quilten wel heel interessant. Ze is niet van me weg te slaan wanneer ik hiermee bezig ben.


Ik ben ook druk bezig geweest met de Home Sweet Home voor mijn schoonzus. De blokken zijn af!!!! De randen zijn allemaal voorbereid & hoef ik alleen maar te appliceren & vast te naaien. Vinden jullie hem niet leuk geworden tot nu toe? Ik vind hem helemaal super! Lekker meisjesachtig! Dat zal mijn schoonzus vast wel leuk vinden. Ook voor deze denk ik dat ik een deadline ga stellen voor mezelf. Schoonzus lief is 31 maart jarig & dit zou toch wel een superkado zijn. Dusse.... even doorwerken, Mariek ;-)

6 opmerkingen:

 1. Wat ben je lekker bezig. Het is maar goed dat een laptop niet zo veel plaats inneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat ben jij met veel leuke werken bezig, en voor alles een deadline, oeps. Ik wens je veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een verrukkelijke zondagmiddag moet dat geweest zijn! ik zie wel, dat je het grootste deel van de tafel in beslag neemt, maar dat is voor een mooi doel, want je Stonefields wordt prachtig! En je quiltsteekjes zijn supermooi.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Marieke, wat een mooie projecten. De Home Sweet home is idd een geweldig leuke meisjes quilt!
  De Stonefieds ook zo'n leuke quilt om aan te werken.
  De quilt steekjes... ik ben er "jaloers op, zo mooi regelmatig!
  Succes met je quilt steekjes en hopelijk krijg je alles voor de deadline af!

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer te mooi allemaal. Gr jeanne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je met mooie projecten bezig. helemaal mijn smaak en wat doe je het allemaal relaxt. Heerlijk. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...