zondag 14 februari 2016

Leuk, leuk, leuk

Leuk, leuk, leuk! Dat was het gisterenmiddag in Rijpwetering bij de show-and-tell van Juud (klik) We werden welkom geheten met een lekker kopje thee & heel veel lekkers & al snel ging de show van start.


En tellen dat kan Juud als de beste. Onderhoudend, grappig, soms vol emotie. En haar prachtige quilts zijn het bekijken meer dan waard... En ze had ze allemaal meegenomen. Bofferds dat wij waren. Hieronder zie je er een aantal. Ik heb niet van alle quilts scherpe foto's, maar je moet maar geloven dat ze prachtig waren!


Haar eerste sampler in mooie paarse tinten. En dat er misschien wat dingetjes niet helemaal perfect zijn, maakt de quilt alleen maar leuker!


De 40 met de speciale betekenis voor haar vader. En de Pocket of Posies gekregen van haar moeder.(hier heb ik geen foto van)

De Farmers Wife als opmaat naar de Dear Jane, die iedereen natuurlijk al een keer gezien heeft.


De joekel van een Burnt. Oh jee... ik heb dat boek van Di Ford ook. Zal ik er stiekem mee beginnen? Hij is zooooooooo mooi. Zucht... (ik ben stiekem verliefd)


De Zeuren. De quilt waar helemaal niet om gezeurd wordt, maar die juist met heel veel liefde door twee zussen tegelijk gemaakt is.


De Antique Wedding Sampler. Bjoetie!!! Mams, misschien is dit een leuk volgend BOM-project als we onze Bountiful Life af hebben?!?


En de Stonefields. De quilt die heel Nederland in zijn ban had. En de quilt waar ik eigenlijk nog niet mee begonnen ben, maar waar ik al wel ruim 20 blokken van af heb.


Oh... vergeet ik bijna de Irish Circles. Zucht, was ik maar alvast bijna klaar. 3 manden vol quilts later, mochten we nog even lapjes shoppen in de mobiele winkel van Petra Prins. En natuurlijk gingen er lapjes mee naar huis. Niet zoveel hoor. En naast de lapjes ging er een mallenset mee naar huis. Toen ik de quilt ermee gemaakt zag in het boek van Brigitte Giblin bij een medequiltster gisteren, ontstond er meteen een idee in mijn hoofd voor deze superleuke lap stof die ik een poosje geleden voor een prikkie bij de Sampler in Haarlem kocht.


De superschattige fuguurtjes zouden een mooi midden zijn van de blokken van deze quilt. De mallen gingen dus mee naar huis & 's middags & vanochtend heb ik gelijk een proefblok ervan gemaakt. Enig om te doen & de figuurtjes komen helemaal tot hun recht.


Er is dus weer een quilt bijgekomen op mijn maak-lijstje. Maar ga nu snel verder met de laatste randen van de Bountiful Life. Als die af is, dan ga ik serieus aan de slag met andere projecten. Lieve Judith, bedankt voor je mooie verhalen. En Karen (klik), bedankt voor de toporganisatie!

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blog heb je er over geschreven. Het was leuk je weer gezien te hebben. Leuk eerste blok ook! Ha ha van je schoonzus moet jij je prioriteien verleggen lees ik op fb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag van je middag! Wij waren er in de ochtend en hebben ook genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. very nice pretty quilts that you show. It is always nice to read quilt blogs from other countries to see what quilters world wide are working on, it is interesting to see the applique and piecing - I think quilters in Europe work on harder quilts then most in the US - in the US most seem to want easy fast finishes - so it is extra nice to see the challenging quilts that you all make.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zo mee te kijken! Je bent weer met van alles bezig. Erg he, ik zou ook nog wel 200 jaar moeten leven om alles af te krijgen wat ik wil maken. Dat heeft iedereen wel denk ik. Leuke en lieve quilt gaat dat worden met die kleine motiefjes! Heel apart! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezelligheid, wat een heerlijk blogje om te lezen! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Marieke bedankt voor je verslag en de foto's, zo was ik er toch een beetje bij, Ik had griep en moest het afzeggen! Leuk blok heb je gemaakt!

  Lieve groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...