vrijdag 17 juni 2016

Twee bloemenvazen

Omdat we na de zomervakantie gaan beginnen met de Antique Wedding Sampler van Di Ford bij de tweewekelijkse woensdagbee bij mams thuis. En omdat in die quilt heel veel broderie perse zit en ik dat graag zo netjes mogelijk wil kunnen straks, ben ik twee weken geleden een proefblok gestart met een vaas met broderie perse bloemen erin. Op de needleturn-manier, zoals Ageeth van Me and My Needle (klik) laat zien bij haar Palampore-BOM. En hoewel ik nog lang niet zo'n naaldkunstenaar ben als Ageeth, vind ik de eerste resultaten wel veelbelovend.


De grote bloem midden onderin zit al vast. En ik ben nog bezig met het kleine bloemetje in het midden zoals je kunt zien aan het draadje dat eruit komt. Er zitten vrij veel bloemen in mijn vaas, dus de komende bee's ben ik nog wel even bezig hiermee. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de resultaten wel veel mooier vind dan wanneer je een festonsteekje gebruikt, maar het is ook tijdrovender om op deze manier te werken. Ik ga later pas beslissen welke manier ik voor mijn AWS ga gebruiken. Eerst maar eens dit blok af.


Toen ik met het proefblok begon was mijn nichtje Sophie ook bij mams thuis. En wat is er nou leuker dan zelf ook zo'n mooi blok maken. Uiteraard kan Sophie met haar 7 jaar nog niet needleturnen, maar al een hele poos geleden kochten mams & ik een flink stuk Steam-a-Seam. Een versteviging die aan de ene kant blijft plakken, zodat je de stukjes heel precies met Steam-a-Seam uit kan knippen. En als ze dan op hun plek liggen, kun je het geheel heel eenvoudig vaststrijken aan de ondergrond. Een leuk werkje voor Sophie dus.


En zo kwam het dat ik afgelopen woensdag samen met Sophie aan de knip was. De mooiste bloemen werden uitgezocht en uitgeknipt.


Er werd een mooie vaas getekend en met Steam-a-Seam vastgezet. En de vaas werd steeds gevulder met kleurige bloemen.


Zodat Sophie uiteindelijk deze vaas had. Mooi he?!? De randen van het blok zijn al gesneden en de volgende keer dat Sophie bij oma is, gaan we deze vastzetten met de Singer Featherweight. Oma heeft al beloofd dat zij het wel wil quilten, dus dat wordt een mooi quiltje straks. Jong geleerd is oud gedaan. En dat geldt zeker voor Sophie!

Ps. Bedankt voor alle lieve berichtjes op mijn vorige blogje. Ik ben blij dat de schrik groter was dan de kwaal...

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het in een woord geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, beide vazen. Maak jij de bloemen vast met een zoompje en dan onzichtbaar naaien? Voor sommige dingen is dat mooier dan met een festonsteek. Veel plezier. En wens Sophie succes, die heeft het in de vingers. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, deze "naaldkunstenaar" (haha... gelukkig zeg ik het niet zelf en vind ik dat ook niet) vindt, dat je dat supermooi gedaan hebt! Ik ben trots op je! Wat een pracht van een vaas heb je gebroderie-persed, Marieke, echt vakwerk!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik eerlijk ben, vind ik de methode die Ageeth doet, ook mooier dan met de festonsteek, maar ieder zijn ding en ieder zijn smaak. Ik vind jouw blommen en de vaas van Sophie met bloemen ERG mooi. Succes verder met deze oefening. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vergeet ik nog helemaal om ook te zeggen, dat Sophie het zo geweldig mooi heeft gemaakt, haar eigen vaas! Heel erg knap, en duidelijk al net zo creatief als tante en oma!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat netjes doe je dat Marieke! Ziet er mooi uit. En dan de vaas van Sophie, wat een goed idee en zo mooi gedaan, complimenten! Ga ik zeker ook doen met mijn kleindochter. Ze knutselt graag , maar haar moeder is niet zo heel erg van de naald en draad en oma natuurlijk wel dus moet ik dat maar een beetje stimuleren.

  Fijn weekend,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your broderie perse quilt block is very pretty.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...