maandag 29 augustus 2016

Terug van weggeweest deel II - Irish Circles in Amsterdam

Hier het tweede deel van mijn avonturen van de afgelopen weken. De Irisch Cirlces bijeenkomst in Amsterdam op zaterdag 27 september. De eerste na de zomerstop & ik was heel benieuwd naar de resultaten tot nu toe van iedereen. Een aantal dames was er niet & dus hadden we een klein groepje. Maar de blokken waren om van te smullen zo leuk en mooi!


Dit zijn de blokken en eerste randen van mams. Zo mooi op dat koraalrood. En in elk blok komt een zeeuws klederdrachtstofje in zwart/wit terug als pittig accent & als eerbetoon aan de afkomst van mams. Mijn oma is namelijk een echte zeeuwse & zij en mijn opa hebben elkaar daar ook al in hun jeugdjaren ontmoet toen mijn overgrootvader in Oostkappelle gestationeerd was als predikant. Voor mams wordt dit haar huwelijksquilt. Volgend jaar zijn paps & zij 40 jaar getrouwd & wat is een mooiere herinnering dan deze nu al bjoetie van een quilt!


Dit zijn de lieve blokken van Jeanet op de blauwe ondergrond. Zooo netjes gemaakt en zo leuk met alle lieve, maar toch ook vrolijke kleurtjes.


Het is zo cool om te zien dat iedereen zijn eigen draai aan deze fantastische quilt geeft. Dit zijn de middencirkel en de blokken van Yvonne in moderne stoffen. Met allerlei grappige elementen erin zoals et schaap, de flamingo's en de luiaard.


En tenslotte zijn dit mijn blokken en middenstuk tot nu toe. Ik wilde weleens weten hoe alles er bij elkaar uit zou komen te zien & dus heb ik het geheel op een fleecedekentje van Ikea gespeld. Voorzichtig opvouwen & het kon zo mee in de boodschappentas. Ik probeer mijn cirkels er antiek uit te laten zien met veel bruintinten, maar om het niet al te somber te maken gebruik ik ook veel pastellen. Hij lijkt op deze foto wel heel donker, maar in het echie is het toch best een vrolijk geheel ondanks het vele bruin. Wat misschien verder opvallend is dat ik niet elk blok 2 keer maak, maar dat ik ze maar 1 keer maak. Om toch het juiste aantal blokken te krijgen maar ik kleine aanpassingen in de gegeven patronen zodat ze er heel anders uit gaan zien. Of ik teken turend naar een fotootje van de wedding quilt van Jane Pizar zelf een blok dat ik mooi vind. Is een superleuke uitdaging om te doen & een goede oefening hoe je zelf een patroon kan maken van een bestaande quilt. Handig voor in de toekomst... Ik heb namelijk al een antieke quilt in mijn hoofd die ik na wil maken...


Na het showen moest er uiteraard ook gewerkt worden aan de cirkels. En dat deden we vol aandacht...


Zo'n 15 minuten lang. Daarna werd er gewoon weer heel veel gekletst :-)
Jammer, nog maar 2 keer een bijeenkomst. Maar wel fijn dat we steeds verder komen met dit geweldige project!

5 opmerkingen:

 1. Zo mooi, allemaal verschillend door stofkeuze/gebruik!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!! Wat leuk om te zien wat de verschillende stoffen doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your quilt is beautiful. You have complemented and enlivened the browns with your other colors. Blues, pinks, roses, and some yellows-very nice.

  All the quilts a great. I especially like the one with Petra's Dutch Chintz.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...