dinsdag 7 juni 2011

Nieuwe boeken & nieuwe blokken

Omdat mijn broer in Engeland woont laten mijn mams & ik boeken van Amazon.co.uk vaak bij hem bezorgen. Toen ik donderdag bij hem aankwam lag er dan ook alweer een flinke stapel boeken op ons te wachten. Een groot deel daarvan is voor mijn moeder (die bijna de hele serie van Jennifer Chiaverini via Marketplace van Amazon heeft gekocht), maar er waren ook drie boeken voor mij bij. Dit zijn ze...Het onderste boek heet Amish Abstractions & is geschreven door Faith & Steven Brown. In dit boek staan Amish Quilts die bij een tentoonstelling in het Fina Arts Museum in San Francisco hingen. Een mooi boek met prachtige kleurenfoto's van de quilts. Voor mij zal dit vooral een inspiratieboek zijn. Dus je zal misschien in de toekomst weleens door mij gemaakte quilts geinspireerd op dit boek tegen kunnen gaan komen.

Het middelste boek is Quilting van Sarah Fielke. Ik heb ook de twee andere boeken waar zij aan mee geschreven heeft (Material Obessions), maar dit boek is helemaal van haar alleen. In dit boek legt ze verschillende technieken uit om quilts mee te maken & telkens worden van elke techniek twee quilts gemaakt. Eén miniquilt & één grote quilt. Met de mini's kun je de techniek uitproberen, de grote is voor mensen die de techniek heel leuk vinden. Ik denk dat als ik een aantal UFO's veranders heb in AFFO's me ga storten op de miniquilts uit dit boek. Het lijkt me wel een leuk tijdsverdrijf & het duurt niet zolang voor je zo'n mini af hebt.

Het bovenste boek heet Tile Quilt Revival & is geschreven door Carol Jone & Bobbi Finley. Ik kwam ergens op een blog een voorbeeld tegen van een blok gemaakt met de techniek van deze Tile Quilts & vond dat zo leuk dat ik besloot om ook ooit zo'n quilt te maken. Vandaar dat ik dit boek moest hebben. Het is een leuk boek met inspirerende voorbeelden. En voor mensen die nog niet echt gevorderd zijn & het nog niet goed aandurven om zelf een ontwerp te maken (zoals ik) staan er een aantal patronen in. Dit lijkt me een mooi project met mijn Kaffe Fassett-verzamelinkje.

Tot zover de boeken. Nu de blokken. Ik ben bezig met een sampler-quilt, maar daar bleef ik een beetje steken, omdat een flink aantal blokken op de naaimachine gemaakt moet worden (nou ja, niks moet, maar de uitleg bij de blokken gold vooral voor naaimachinewerk) Maar omdat mijn naaimachine al een tijdje stuk is & ik niet zomaar een nieuwe heb, kon ik daar niet mee verder. Maar dat kan nu wel weer! Nu mijn mams op vakantie is mocht ik haar machine lenen (zolang ik hem maar weer terugzet voor zij thuis komt) & ik ben gelijk begonnen met een aantal blokken. Ik ben er tot nu toe erg blij mee & wat ik vooral leuk vind is dat een blok op de machine zo snel af is. Twee blokken op een avond is een eitje met de machine. Met de hand lukt me dat vaak niet. Kijk deze blokken heb ik tot nu toe.. (waarbij ik op moet merken dat het spiderweb-blok nog niet helemaal af is)
1 opmerking:

  1. Mooie boeken heb je uitgekozen! En leuke blokken zijn het, dat wordt een heel vrolijke sampler.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...