zondag 12 augustus 2012

Een bankje met mandjes

Een paar weken geleden ben ik begonnen met het maken van de Trick or Treat-quilt van Blackbird Design. Deze quilt staat in het boek 'When the cold wind blows' & is echt heel erg leuk om te maken. En helemaal nu het weer mooi weer is. Kan ik mooi met de voorbereide mandjes op het bankje op ons terras appliceren. Ik appliceer de mandjes met freezer papier & stijfsel. Als je wil weten hoe ik dat doe, moet je hier (klik) eens lezen. De tekst is in het engels, maar goed te volgen. Mijn voorbereide mandjes & de achtergrondstofjes zitten in het mooie verkadeblikje dat bij de quilt ligt. 


De achtergrond-stofjes van deze quilt komen een aantal keer terug. Maar ik maak elk mandje van een ander stofje. Zo krijg ik een mooie quilt gemaakt van de meest schattige stofjes uit mijn voorraad. Pssstt... en zo heb ik ook stiekem een excuus om af en toe me te bezondigen aan het kopen van een extra mooi lapje voor een mandje. Zoals je kunt zien ben ik ook al begonnen met het in elkaar zetten van de rijen met mandjes. Dit doe ik op de mijn lieve Singertje. Ze snort wat weg & ik heb al behoorlijk wat rijen in elkaar zitten.


In het rieten mandje, dat ik een poosje geleden kocht tijdens één van mijn strooptochten bij de kringloopwinkel in Sassenheim, zitten de mandjesblokken die nog niet aan de grote lap vastgemaakt zijn. En zoals je misschien wel kunt zien, zit er nog een stapeltje blokken in voor een andere, heel speciale quilt. 


De blokken die al gemaakt heb voor mijn Dear Jane zitten ook in het mandje. En ik wissel het werken aan de mandjes af met het maken van blokjes voor mijn Jane. Binnenkort zal ik hier wat meer over schrijven, maar hier zie je goed blok D-3 gemaakt met een onwijs schattig stofje met romantische vogeltjes erop. Zo dat waren de mandjes. Ik ga nu weer verder aan een blokje van mijn Dear Jane voor mijn lieve vriendje thuis komt. Hij moest vandaag honkballen & we gaan straks lekker samen wat eten & de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen kijken.

3 opmerkingen:

 1. Wat zien je mandjes er mooi uit!
  En je schiet al lekker op.

  Lieve groet, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zien je mandjes er super uit Ieke!
  Ik appliceer er tussendoor ook wel eens om mijn zus verder te helpen, die is deze quilt ook begonnen
  Zelf maken we ze met de freezerpaper techniek
  Leuk hoe je ze opbergt de mandjes in het mandje
  Het ziet er héél mooi uit qua kleur ook
  Ga je zeker terug bezoeken om de verdere groei van deze mooie quilt te volgen
  Grtjs, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig worden die mandjes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...