zondag 19 augustus 2012

Een warme Dear Jane

Wat is er lekkerder dan met dit mooie weer buiten zitten. In het zonnetje was het iets te heet voor mij, maar onder de parasol was het goed toeven. En als ik dan buiten zit, dan geniet ik van alle planten op die ik verzameld heb. Een kleine groene oase in ons appartementengebouw.


En als het dan tijd om te eten is, dan is er niks lekkerder dan eten van de BBQ. Vanavond kwam mijn broer met zijn zoon langs om mee te eten & die kleine vermaakte zich uitstekend in de blauwe wasteil die we hebben. Een bad van 3 meter doorsnede hoeft helemaal niet. Ook in 50 centimeter water kun je jezelf uitstekend vermaken.


En wat heb ik dan verder gedaan op quiltgebied? Ik heb weer een aantal blokken van mijn Dear Jane gemaakt. Ik vind het heerlijk om zo af en toe aan die blokjes te prutsen. Al is dat met tussenpozen. Ik heb namelijk voor mezelf bepaald dat ik gewoon lekker aan meerdere projecten tegelijk ga werken. Ik heb dan al wel een lange waslijst waar ik aan bezig ben, maar aan één quilt tegelijk werken vind ik gewoon saai. Zoals je op de foto hieronder kunt zien groeit het stapeltje Dear Jane-blokjes in het mandje gestaag, terwijl de mandjes even stil staan. Ach, ik zal binnenkort heus wel weer wat steekjes aan de mandjesquilt gaan zetten, maar vanavond ga ik mooi nog een Dear Jane-blokje maken.11 blokken Dear Jane heb ik gemaakt de afgelopen week. Een hele oogst, al zeg ik het zelf. En ik vind ze steeds leuker worden om te maken. Ik heb niet een vaste volgorde waarin ik de blokken maak. Soms kies ik een volgend blokje op basis van het stofje. Dan heb ik gewoon zin om precies dat ene mooie stofje te verwerken. En soms kies ik een volgend blokje op basis van de techniek die ik ervoor moet gebruiken. Deze  keer zitten er vrij veel blokjes met applicaties tussen. Sinds ik aan de mandjes-quilt begonnen ben, vind ik dit steeds leuker om te doen. Ook bij de ieniemienie Dear Jane-blokjes met de soms wel erg kleine stukjes. Ach, zo blijft het werken aan Jane steeds een afwisseling & gaat het ook niet zo snel vervelen. Dit is wel een project waarmee ik voorlopig even vooruit kan.Oh ja, als je alle tot nu toe gemaakte blokken wil zien, klik dan hier

2 opmerkingen:

  1. Ben eens even gaan kijken welke blokjes je al hebt gemaakt. Leuke kleurkeuze! En het is heerlijk om zo'n meerjarenplan te hebben, kun je tussendoor ook nog iets anders leuks doen.

    Quiltgroetjes *+*

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige DJ blokken heb je gemaakt en wat veel.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...