zaterdag 21 september 2013

Sainte Marie deel 2

Toen mijn vriendje de foto's van onze vakantie zag, moest hij stiekem heel hard lachen (voor zover je dat stiekem kan doen) Meer dan de helft van de genomen foto's was namelijk van quilts. Dus in die ene dag Sainte Marie heb ik meer foto's gemaakt dan in de overige 6 dagen bij elkaar. Ter verdediging wil ik wel even opmerken dat er ook wel heul veul mooie quilts te zien waren. En tja, je hebt een camera mee of je hebt hem niet mee... Toch? Hier weer een aantal mooie quilts, die mams & ik bewonderd hebben.

Nadat we de tentoonstellingen in Liepvre hadden bekeken, was het tijd om de bus in te stappen. Op weg naar Ste Croix. Maar we zaten zo lekker, dat we besloten om gewoon verder te rijden naar Sainte Marie & op de terugweg te stoppen in Liepvre. In Sainte Marie stopten we als eerste bij een klein museum met stenen & een aantal oude weefgetouwen. Cool hoor om die oude machines te zien.


Deze mooie cathedral window hing in het kleine museum. Mooi hoor!


Als kind had ik hier uren rondgebracht. Vond alles wat met stenen & mineralen te maken had geweldig.


Hiermee zou ik ook weleens willen weven. Lijkt me super om ooit eens te doen. Na het museum gingen we naar de volgende tentoonstelling. Van de engelse quiltgroep Contemporary Expressions. Op één of andere manier begin ik moderne art-quilts steeds meer te waarderen. Maar hoe kan dat ook anders als je zoveel mooie dingen ziet? Ik heb gemerkt dat ik wel van quilts hou, die duidelijk zijn. Met een afbeelding of met geometrische vormen. Het organische gebroddel dat je vaak in Nederland ziet, is niets voor mij.


Maar deze boom in een stormlucht vind ik dus geweldig.


Of deze Othello. Je ziet de eenzaamheid van de man afdruipen. Zooooo mooi & kunstig in elkaar gezet.


En deze quilt is gewoon een lieverdje. En gaat denk ik dienen als inspiratie voor een toekomstig projectje.


Bij de volgende tentoonstelling hingen weer vooral moderne quilts, zoals deze met grote vlakken in heldere kleuren. Mooi!


Ook hingen er quilts van Philippa Naylor. Hier zie je een detail van een whole-cloth quilt gequilt met allemaal verschillende kleuren garen. Cool!


Deze grappig gevormde paarse quilt was mams d'r favoriet. Ik weet wel waarom...


De quilts van de italianen van DAMSS waren helemaal bijzonder. Het avondmaal besloeg een hele wand & zoals je misschien wel kunt zien zijn er zelfs tapijten gebruikt om de quilt te maken.


En dit was mijn absolute favoriet (misschien wel van de hele dag) De dom van Milaan gemaakt van allemaal stofsnippers & draadjes, waardoor er een 3d-effect ontstond. Echt helemaal geweldig!


Maar deze van Parijs mocht er ook wezen. En het zette me gelijk aan het dromen over ons volgende tripje naar Parijs. Daar gaan we in oktober heen. Joepie!!!


In een klein gebouwtje was een tentoonstelling van antieke quilts, die je ook kon kopen. Superleuk! (maar wel een beetje duur)


Hier gaat een quiltershart toch sneller van kloppen?


En dan kon je ook nog tussen de stapels quilts op tafel kijken of er iets van jouw gading bij zat. Leuk!!!


In de kerk van Sainte Marie was er een tentoonstelling van het deense quiltersgilde. Deze Kim McLean-Baltimore viel me gelijk op.


En vinden jullie deze kattenquilt niet kunstig?


Wat een mooi gezicht al die quilts in de kerk!


Mijn favoriete quilts waren deze twee. Mooie vrouw, mooi gemaakt!


Natuurlijk moesten we ook even  langs de winkeltjes. Hier zie je de mevrouw van Appliquick. Mams heeft gelijk alle gereedschappen gekocht. Zou ze appliceren nu wel leuk gaan vinden? Ik heb in Sainte Marie nog veel meer foto's gemaakt. Binnenkort volgt er weer een blogje met nog meer moois...

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...