zondag 15 juni 2014

Zeeland & nieuwe quilt

Voordat ik mijn been brak zou ik eigenlijk met mijn mams naar Zeeland gaan om twee dagen lang ondergedompeld te worden in het Amish Handquilten. We zouden samen een cursus bij de Quiltster gaan volgen gegeven door Alexia Rosfleder. Maar met mijn zielige been, zat dat er voor mij even niet in. Mams is wel naar Zeeland gegaan voor de cursus & zij heeft daar heel veel geleerd. En haar quiltsteekjes zijn door de geleerde techniek nog kleiner dan ze eerst al waren.


Het motto van beide cursusdagen.


Geconcentreerd zaten de dames aan het grote frame te werken aan hun kleine steekjes. Het ziet er voor mij nog best wel lastig uit zo.


Tussen de middag moest de nodige energie aangevuld worden met een lekkere lunch. Ziet dat er niet gezellig uit?


Alexia schrijft hier nog haar handtekening op de stof, als aandenken aan twee geweldige dames.


En hier showen alle dames hun werkstukjes met Alexia in het midden. Ik vind het nog steeds jammer dat ik niet aanwezig kon zijn, maar ik denk dat mams me de techniek binnenkort ook zal leren. Misschien dat ik dan eindelijk dat quilten eens leuk ga vinden. Ik heb in de tussentijd niet stil gezeten. Of nou ja, technisch gezien wel natuurlijk. Netjes met mijn been omhoog. Maar ik heb wel wat gedaan. Ik zag op het blog bij Inge van Quiltnieuwtjes (klik) een geweldige quilt voorbij komen.De 1865 Passion Sampler van Passion Patchwork (klik). En weet je wat nou zo leuk is? Elke twee weken komen de patronen van 2 nieuwe blokken uit. In totaal zitten er 90 blokken in deze quilt. Dat betekent dus dat je in 45 weken tijd een geweldige sampler maakt. Ook fijn is dat de blokken zonder sashings aan elkaar vast gezet worden. En zonder rand. Dus daar hoef je je ook niet druk om te maken. Ik was al meteen verliefd op het plaatje op het blog van Inge & toen ik ook nog een superleuk fat eight-pakketje van mams kreeg (zie foto hieronder), was de keuze snel gemaakt.


Ik zou de quilt gaan maken met deze stofjes erin. Ik heb snel uit mijn eigen voorraad nog meer lapjes in roze/blauw/bruin erbij gezocht & een gezellig bakje gemaakt waaruit ik de stofjes kan kiezen voor het volgende blok. En ik ben begonnen met het in elkaar zetten van de eerste twee blokken, die al op de site stonden.


Ik moet de twee blokken nog aan elkaar zetten, maar ik vind ze wel echt superleuk geworden! Ze hebben een beetje een antiekerige uitstraling gekregen & dat wil ik voor de hele quilt gebruiken.Nu gaan we geduldig wachten tot de volgende twee blokken op de site verschijnen. Kan ik in de tussentijd mooi aan mijn andere projecten werken.

7 opmerkingen:

 1. Prachtig Ieke, zulke mooie kleuren.

  Het beste met je been.

  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je niet bij die workshop handquilten kon zijn. Lijkt me erg moeilijk om aan zo'n frame te quilten, ik ben zo van de quiltring alsmaar draaien. Maakt het uit, ik heb er veel plezier in en daar gaat het om toch?
  Mooie quilt ga je maken, zag hem al bij Inge voorbij komen.
  Zijn dat ook van die kleine blokjes als bij de Dear Jane, of groter?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, Wat een leuke quilt, ik heb me ook ingeschreven. Heb vandaag blok 3 en 4 ontvangen, maar blok 1 en 2 heb ik niet gekregen. Ik heb al gemaild, maar het is allemaal in het Frans en die taal spreek ik niet. Zou het mogelijk zijn dat jij me de tee eerste blokjes mailt.
  Weet jij ook of je een stofpakket kunt kopen bij hun. Ik hoor het graag van je. Nardy Tempels. G.tempels@upcmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nardy, je kan de twee blokken op de site downloaden. Onder het plaatje van het blok staat een link naar de PDF. Die kun je van blok 1 & 2 gewoon nog openen.

   Verwijderen
 4. Hoi Marieke,
  Wat jammer, dat je er niet bij kon zijn, bij de handquilt-cursus. We hebben echt genoten van de cursus en de manier, waarop deze door Alexia gegeven werd, de onderlinge gezelligheid en inspiratie en de sfeer van de winkel en de meer dan goede verzorging van de Quiltster. Hopelijk kun je volgend jaar meedoen. En natuurlijk zal je moeder je wel het nodige voordoen! Heel erg bedankt voor het meegeven van je prachtige blokken van A Bountiful Life; ik heb er erg van genoten en vind zowel die van jou als van je moeder prachtig mooi gemaakt! Ik ga proberen om (waarschijnlijk morgen, als mijn kleinzoon een beetje veel wil slapen...) een blogpost te maken over deze dagen, maar ik heb best veel foto's en moet deze nog even sorteren. Maar deze week komt er in ieder geval een kleine impressie, zodat je daar ook nog even van kan genieten. Veel sterkte met je been en hopelijk heb je niet veel pijn meer. En ik zie, dat je een heel goed "medicijn" gevonden heb in de vorm van deze mooie blokken!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die 1865 Passion Sampler is erg verleidelijk! Ik heb ze ook al gedownload.... Hoe gaat het met je been? Is de pijn al minder? Krijg je loopgips of kan je al weer wat scharrelen door het huis? Ik hoop dat je moeder het handquilten goed kan voordoen, dan kan je voorlopig oefenen.
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. balen, zeg, dat je niet naar de cursus kon....:( Gelukkig heb je mams die je nog wat kan bijspijkeren!!
  en veel succes met je nieuw te maken quilt!!! Ik laat em aan mij voorbijgaan: erligtnogwelwat, hier!!
  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...