woensdag 17 september 2014

Bommen & UFO's

Voor de meeste mensen zijn Bommen & UFO's hele andere dingen dan voor quilters. Bommen zijn niet die dingen die op mensen gegooid worden tijdens oorlogen. Of die door terroristen gebruikt worden om angst te zaaien bij mensen. Maar Bommen voor quilters zijn Blocks of the Month. Samen met mams heb ik van de Bountiful Life (of Civil War Bride of Birds of Paradise) een BOM gemaakt. Elke maand maken we een blok. Helaas liepen we wat achter & dus is nu pas het augustus-blok helemaal afgemaakt.


In augustus was het blok van de cover van het boek aan de beurt. Een mooi symetrich blok met een tafel vol mooie dingen. Links zie je mijn blok in Kaffe Fassett-stoffen. Rechts dat van mams in meer klassieke stoffen. Ik vind allebei de blokken een plaatje geworden. Wil je alle blokken, die we tot nu toe gemaakt hebben zien, klik dan op de meisjes aan de zijkant van dit blog.UFO's zijn voor quilters natuurlijk geen vreemde vliegende objecten, maar gewoon projecten waar je een poosje niet al te druk mee bezig geweest bent. Omdat ik nou eindelijk wel eens quilts af wil maken, heb ik een aantal van die UFO's weer opgepakt. Ja, de Snowbound is bijna klaar. Maar de mandjestop lag ook al een poosje te wachten om gedubbeld te worden. En dat karweitje besloot ik niet langer uit te stellen.


Met behulp van de lange latten, die mams thuis heeft liggen werden zowel de top als de supermooie rode achterkant opgerold.


En met een beetje werd de katoenen vulling opgerold, zodat er gedubbeld kon worden.


Gewoon aan tafel zonder pijnlijke knien te krijgen. Totdat er een mooie mandjessandwich ontstond. Ik heb stiekem al een aantal mandjes gequilt & dat ging me toch goed. Voor deze quilt heb ik Quilters Dream vulling met Yli Garen gebruikt & dat is echt onwijs fijn! Maar nu ga ik eerst de laatste bies om de Snowbound zetten. Dan kan ik die dit weekend aan jullie laten zien.

ps. ik heb mijn woordverificatie weer aangezet. Ik kreeg elke dag tientallen spam-berichten binnen & was het gewoon zat. Hopelijk blijven jullie reageren :-)

5 opmerkingen:

 1. Het is zo leuk om dezelfde blokken met verschillende stofjes te zien. En allebei zijn ze prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met bewondering jullie blokken bekeken, mooi is het om te zien dat je zo leuk kan spelen met stofjes, ze zijn hetzelfde, maar toch weer heel anders ;-) En je mandjes-quilt? Geweldig, wat een beauty!!! Hoe groot is die geworden?

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke blogpost! De Bountiful Life-blokken zijn echt prachtig, van zowel jou als van je mam (en hier ook nog een UFO, maar voor je het weet weer een WIP). En groot gelijk, dat je je mandjestop nu gaat quilten, want wat is dat een leukerd
  (heel stiekem heb ik hier zo tussendoor ook een paar mandjes gemaakt inmiddels...). Ik gebruik ook heet YLI quiltgaren, maar ken de Quilters Dream vulling niet. Dat ga ik zeker onthouden voor de volgende keer, dat ik tussenvulling nodig heb, dus bedankt voor de tip! Veel plezier met al je prachtige projecten en groetjes (ook voor je mams) van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige projecten joh! Veel plezier met het quilten van de mandjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alles wat ik bij je zie vind ik prachtig. Heerlijk om bij je bij te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...