zondag 21 september 2014

Snowbound is af!

Joepie! Ik heb eindelijk een AFFO!!! Mijn Snowbound-quilt, die al heel lang op de quiltstapel lag om afgemaakt te worden, is helemaal klaar. Zelfs de bier zit er al omheen.


Het is een echte kerstquilt geworden zonder al te kerstig te zijn. Ik startte met deze quilt in augustus 2011& maakte zo af en toe een blok. Alleen het apliceren & patchen van de top duurde daardoor al meer dan een jaar. Het dubbelen was vrij snel gedaan, maar vervolgens stokte het maken van deze quilt weer bij het quilten. 


Ik koos er namelijk voor om de sneeuwmannen-blokken heel intensief door te pitten, zodat de applicaties & mooie teksten er echt uit zouden springen. Ik quiltte eerst dicht om de applicaties geen een contour & de rest van het blok werd gevuld met een raster van 1 inch wijd. Veel quiltsteekjes op één blok dus. Afgelopen zomer kreeg ik eindelijk een flow te pakken & heb ik zonder veel treuzelen deze quilt verder gequilt.


En toen het laatste blok gequilt was heb ik meteen de bies om de quilt heen gezet. Een schattig zalmroze stofje dat qua kleur heel dicht bij de zalmroze stipjes in de framboosrode stippenstof lag. 


Voor de achterkant heb ik een superschattige hartjesstof bij mijn favoriete quiltwinkel in Lisse (klik) vandaan gehaald. Alleen was de stof niet breed genoeg & daarom heb ik met de rode & mintgroene stippels, die ik in de voortkant van de quilt gebruikte mooie stroken gebruikt. Dat geeft wel een heel leuk effect (al zeg ik het zelf)Hier zie je de hele quilt omhoog gehouden door paps. Want vandaag zijn mams & ik samen even naar het stoffenspektakel in Vijfhuizen geweest. We hebben ons in weten te houden met het kopen van stoffen. Maar het is dan wel gezellig om onder het genot van een kopje thee wat te gaan zitten patchen, appliceren of quilten, terwijl paps aan het lezen is op zijn e-reader.


Mams ik druk bezig met blok 7 van a Bountiful Life, ons gezamelijk BOM-project, terwijl ik een hexagon-ster aan het maken ben. Een werkje dat makkelijk mee te nemen is in mijn tas.


9 opmerkingen:

 1. Hoi ik kwam nu pas je blog tegen. Een mooie kerstquilt heb je gemaakt.
  En dan zie ik op je blog ook de mandjesquilt, bij mij is hij bijna doorgequilt.
  Je maakt ook mooie dingen.
  Groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie quilt is dit geworden. Ik vind hem helemaal te gek. Hij is ook zo mooi door gepit. Super gedaan. Ik ga nog maar even verder oefenen met mijn blokjes. Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie dingen maak je. echt genieten. direct volger geworden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je Snowbound prachtig geworden, echt supermooi! En je quiltwerk is heel goed gekozen en wat een supermooie en regelmatige steekjes!!! Volgens mij is die cursus niet echt meer nodig...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kleuren heeft deze quilt! Nu maar wachten op kou en sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ik ben helemaal flieft op je Snowbound quilt!
  Wat een plaatje!
  Het quiltwerk is ook fantastisch, wat is dat een werk geweest, maar het resultaat mag er zijn.

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your snowmen quilt is so pretty...I love it. And what lovely stitching you did!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...