zondag 7 september 2014

UFO's worden langzaam AFFO's

Hebben jullie ook een stapel UFO's in huis liggen? En nee, dan bedoel ik niet die vliegende schotels van buitenaardse wezentjes, maar quilt-projecten, die al veel te lang op de stapel liggen om afgemaakt te worden. Ik heb er behoorlijk wat in huis liggen & mijn goede zomer-voornemen was dan ook om eerst UFO's af te gaan maken voordat ik aan een nieuw project mag beginnen. En dus worden UFO's langzaam AFFO's. 


Deze medaillon-quilt lag bijvoorbeeld al een tijdje op de plank te verstoffen. Oorspronkelijk wilde ik de rand met sterren met 40 verschillende sterren maken, maar al snel bleek dat ik daar weinig zin in had & ik verzon dus een ander plan. Ik heb nu twee verschillende sterren gemaakt & hoewel het een behoorlijk eentonig werkje was om te doen, hielp het enorm dat ik op een saaie zondag alle sterren al voorgesneden & afgetekend had. Dat maakte het een stuk makkelijker om af & toe een ster op te pakken om lekker te gaan patchen. De top ging zelfs mee op vakantie. Al kwamen de sterren pas tevoorschijn in de auto op de terugweg. Onderweg van Frankrijk naar Nederland patchte ik 8 sterren & het weekend erna de laatste 10 & werden de randen eromheen gezet. Ik ga nu weer verzinnen wat ik met de volgende rand ga doen. De top moet namelijk nog wel een beetje groeien. Momenteel ben ik hard aan het quilten aan de Snowbound-quilt. Daar heb ik nu geen foto van. Maar hopelijk is deze quilt volgende week helemaal af, dan kunnen jullie hem in volle glorie zien.


Tussen de UFO's door moest ik ook nog tijd vinden om aan het zelfgekozen BOM-project te werken. Mams & ik maken allebei elke maand een blok van de prachtige a Bountiful Life. Het origineel staat bekend als Birds of Paradise. Door alle ziekenhuis-perikelen hadden mams & ik geen tijd gehad om aan de blokken van deze geweldige quilt te werken. Dat hebben we in augustus ingehaald & hierboven zie je de blokken van juni.


Deze vogels hoorden eigenlijk in juli gemaakt te worden, maar dat deden we ook in augustus. Ik blijf het geweldig vinden om te zien dat stofkeuze zo bepalend kan zijn voor het uiterlijk van de quilt. Het augustus-blok hebben we nog niet af. Dus dat houden jullie nog tegoed. Ik heb trouwens alle blokken tot nu toe gefotografeerd & in een virtuele designwall gezet. Als jullie op de foto's van het vrouwtje hier aan de zijkant klikken, kun je ze allemaal bekijken. 

3 opmerkingen:

 1. Mooie quilt de medaillon-quilt! Leuk om te zien de verschillende stof keuzes van jullie.

  Groetjes Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nijver bijtje ben je. Maar lekker hoor, wat weg werken: ik durf niet meer in mijn kasten te kijken wat er ligt........
  Gaat het goed met je pootje?? Hope so.........
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...