zondag 5 oktober 2014

A boy's story

Ik ben al een poosje bezig met de quilt A Boy's Story van Anni Downs. Deze maak ik voor mijn neefje Maxwell, die nu 4 is. Hij heeft al eerder een quilt gekregen van oma, maar het werd tijd voor een nieuwe. En wat vindt een jongetje van 4 nou leuker dan een quilt met aliens, treinen, raketten, kastelen & andere jongenszaken? Juist niets. Inmiddels is de top af.


In A Boy's Story worden gepatchte blokken afgewisseld met applicaties & stitcheries met kleine stripjes waarin een jongetje allemaal spannende avonturen beleeft.


Ik vond vooral de stitcheries een zware dobber om te maken. En de voortgang van deze quilt bleef hier dan ook een beetje op hangen. Uiteindelijk vind ik ze wel heel leuk & vormen ze een rustpunt in de quilt.


Voor alle blokken (behalve de achtergrond van de stitcheries) heb ik gebruik gemaakt van een Fat Quarter-bundel van Moda (Fairytale Friends van American Jane), die ik al een hele poos geleden besteld had in de USA. Ik heb niet alle stoffen gebruikt, omdat ik de sprookjesfiguren niet echt vond passen bij het thema, maar ondanks eerdere bedenkingen, heb ik uiteindelijk toch de bloemenstofjes ook gebruikt. Ik dacht eerst dat ze te meisjesachtig zouden worden, maar eigenlijk maken de bloemetjes het wel een vrolijk geheel.
Afgelopen week heb ik een aantal avonden achter de naaimachine gezet om alle blokken in & aan elkaar te zetten.  Zodat de top toch nog redelijk snel af is...


Jullie hebben niet nog niet heel veel van deze quilttop gezien, maar hier is'ie dan in volle glorie. Een lekker vrolijke quilt in knallende kleuren. En het belangrijkste is dat Maxwell hem helemaal geweldig vindt.


De stof voor de achterkant heb ik ook al in huis. Vandaag gekocht via Facebook bij een aardige mevrouw uit Noordwijkerhout. Zwarte stof met rode brandweerauto's erop. Ook al één van Maxwells favorieten. Ik moet alleen nog iets verzinnen daarvoor. Want de stof is maar 1.10 meter breed, terwijl de quilt bijna 1.40 meter is. Maar dat lost zich vanzelf wel op.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Marieke,

  Ik vind de quilt onwijs gaaf!! Ik heb het boek ook en steeds als jij er iets van liet zien, kreeg ik de kriebels.
  Het is er nog niet van gekomen, ook omdat ik niet weet met welke stoffen ik zal gaan werken, ik verval namelijk steeds in hetzelfde.
  Jouw stofkeuze vind ik onwijs tof!!

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om hem eens in andere kleuren te zien. Ik heb hem ook voor mijn kleinzoon gemaakt en hij was er heel blij mee.
  Het was ook een enige quilt om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke jongens quilt!

  groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...