zaterdag 11 oktober 2014

Blokken af

Terwijl het bij mams aan tafel een georganiseerde chaos is, omdat ze druk bezig is met het nieuwe blok van a Bountiful Life...


Ben ik een klein vreudgedansje aan het maken. Met onderstaande 8 blokken in namelijk een mijlpaal in mijn Dear Jane-reis bereikt. Alle blokken zijn af! Dit waren nog vrij lastige blokken, maar ik denk ook dat ik ze daarom tot het laatst bewaard had. Ik heb zelfs twee blokken niet helemaal volgens het boek gemaakt. I-13 heeft een ander uiterlijk gekregen. Dit is ook het enige blok geworden dat ik maakte met twee verschillende accent-stofjes. Ik was hier ooit mee begonnen, had alle stukjes al uitgesneden, maar met dat gepiel vond ik het niet leuk meer & legde het opzij. Toen ik het eindelijk (na anderhalf jaar) weer tevoorschijn haalde om helemaal in elkaar te zetten, waren er wat onderdeeltjes verdwenen. Een beetje improviseren, maar zo is het ook een leuk blokje.


Ik maakte alle blokken door elkaar heen. Dus niet in een bepaalde volgorde. Ik pakte gewoon een patroontje waar ik zin in had. Of een stofje dat me heel erg aansprak. Maar daardoor heb ik nog geen enkel blokje aan elkaar gezet. Dat wordt nu dus de uitdaging voor ik met de punten ga beginnen.


En dat moet met dit handige blikje wel heel gestructureerd gaan. Alle sashings zijn al gesneden & van lijntjes voorzien. En de kleine cornerstones, die ik ga gebruiken, zitten ook klaar in dit blikje. Kan zo mooi mee in mijn koffer op reis samen met wat stapeltjes blokken. Of zal ik toch het volgende blok van a Bountiful Life meenemen? Het einde van oktober nadert alweer met rasse schreden & dan moet (nou ja, moet, wil ik) blok 8 af hebben. Anders krijgt mams een te grote voorsprong ;-)

ps. wil je de blokken van mijn Dear Jane zien, klik dan even hier (klik)

3 opmerkingen:

  1. Wow, super hoor dat jij nu klaar bent met alle blokken, het wordt vast heel mooi straks, succes met de sashings.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met deze overwinning. Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om zo samen met je moeder te quilten! Ik heb eens op je Blog rondgekeken. Heb hier véél super mooie dingen gezien. Fijn dat de middenblokjes van Jane klaar zijn. Succes met de puntblokken!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...