zondag 30 november 2014

Pyjamazondagen

Voor mij is zondag meestal pyjamadag. Dan word ik vroeg wakker & terwijl mijn lieve vriendje nog in bed ligt, ga ik het liefst in mijn velours Snoopy-pyjama-broek met mijn sloffen aan in de woonkamer zitten rommelen aan quilts. Ik patch wat, ik appliceer wat, ik quilt wat & ik luister ondertussen naar the Today Show met John Stewart op Comedy Central. Gewoon lekker ontspannen. En als vriendjelief dan wakker wordt drinken we samen een kopje thee & eten een boterhammetje. Hij gaat daarna meestal douchen om naar de golfbaan te gaan & ik ga gewoon lekker verder met quilten in mijn pyjamabroek... Vandaag was het even anders. Om 7.10 uur ging de wekker (gelukkig wel met mijn favoriete liedje van Bruce Springsteen, maar toch kneitervroeg voor een zondagochtend) Ik moest gelijk douchen, de auto in & op weg naar mams. We gingen namelijk naar Den Bosch. Naar de Prince-workshop van Judith bij Bossche Quilts & Meer.


En wat blijkt dan gewoon daar aangekomen. Ik had gewoon mijn pyjama aan kunnen houden. Lekker met mijn warme rode sloffen aan, die helemaal onder de draadjes zitten. Gewoon lekker relaxed. Ach, die spijkerbroek zat ook wel lekker & de lol vandaag was er niet minder om. Want tja, the Prince.


't Is me daar een leuke quilt! Judith heeft die van haar vol gestopt met leuke grapjes. Rode tasjes, Sjaakjes, Chinese tempels etc.


Vandaag zouden we met het middenblok aan de slag gaan & dan kregen we het patroon mee, zodat we de rest ervan thuis af konden maken. Maar natuurlijk moesten alle dames hem eerst even goed op de foto zetten. Ach, een betere foto met meer details komt vast wel op het blog van Judith te staan. Ik had mijn snoepdoosje met jaren 30-stoffen ingepakt & toen begon het grote twijfelen. Zal ik helemaal effen wit (eerste plan) of zal ik wit met een klein blauw bolletje. Jammer, die was op. Maar toen was effen wit ook al uit mijn hoofd verdwenen. Geel met een wit bolletje dan? Ja cool! Die doen we. Het was even omschakelen, maar al snel werd ik er helemaal happy van. Ik vind het zo'n vrolijk idee om straks een gele quilt met mooie jaren-30 stofjes te hebben. Ik doe een klein virtueel dansje ervan.


Het tweede obstakel. Welke kleur neem ik voor de bias-cirkels? Roze of blauw? Roze viel al snel af, maar blauw was wel aardig. Maar ja, aardig is niet goed genoeg natuurlijk. Gelukkig zaten we in een quiltatelier met een ruime voorraad stoffen & een goed biasbandjes-stofje werd ook al snel gevonden. Een groen ruitje waar ik geen foto van heb bedenk ik me nu. Volgende obstakel waren de kleine rondjes rondom de grote middencirkel. Welk patroontje neem ik daarvoor nou weer? Alle opties zijn bekeken met de aanwezige dames & uiteindelijk kon ik een keuze maken. Ik hoop trouwens niet dat deze hele quilt zo'n twijfelonderneming wordt, want dan ben ik nog wel even bezig. Nee dan mams, ik wil een donkere achtergrond met roze & rode stoffen, dus die kon binnen 10 minuten aan de slag. (sorry, even geen fotootje van de keuze van mams, maar die zien jullie vast binnenkort wel)En terwijl iedereen bezig was met rondjes aftekenen, biasbandjes opnaaien, zelf needleturn-ieniemienie-rondjes maken, was ik me toch een partij aan het opzien tegen het opnaaien van die rondjes. Gewoon needleturnen, zei Judith. maar ja, ik kan helemaal niet needleturnen.


Gelukkig mochten we nog even tussendoor genieten van een heerlijke lunch & van twee prachtige quilts, die Judith meegenomen had. En toen moest ik er toch echt aan geloven... Er moest needle geturnd worden. Gelukkig kregen we een goede uitleg van Judith & de eerste rondjes, die zijn klaar.


 Alhoewel, ze zijn niet echt rond geworden. Misschien was dit ook wel een heel klein frummelwerkje om mee te starten. Daarom dat ik eerst maar even ga oefenen op de grote cirkels voor het middenstuk, dat lijkt me een stuk makkelijker.


Lieve Judith, Wietske & Herman, bedankt voor een superleuke dag! Kunnen we niet volgend jaar een terugkom-dag doen om te kijken hoe ver iedereen is met haar eigen Prince of Princess? Dan doe ik gewoon mijn pyjamabroek aan!

10 opmerkingen:

 1. O, o, o, o, wat superleuk die groene cirkels met poesjes en bloempjes! I love it!
  fijn dat je zo snel een blogje hebt geschreven, ik heb al zo vaak aan jullie prins-workshop-gangers gedacht vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt mij een leuke en leerzame dag geworden, bedankt dat wij mochten mee kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was dus een heerlijk dagje.
  Op de eerste foto kijkt/lijkt iedereen behoorlijk aangeslagen ;-) was vast een serieuze zaak haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je dat je een geheel eigen kleurkeuze hebt gemaakt voor de Prince!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er ontzettend leuk uit, het zal vast ook heel gezellig zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk om te lezen, vooral omdat ik 5 januari ook zo'n workshop ga volgen. Mijn ervaring met de Stonefields is dat grotere rondjes needleturnen beter gaat dan kleine (voor die kleintjes gebruik ik de cirkels van karen kay buckley - iets meer werk dan needleturnen maar bij mij een veel beter resultaat). Verder ben ik nu heel nieuwsgierig naar de keuze van je moeder, ben zelf nl. van plan om met rood, roze en geel te werken op een lichtgrijze ondergrond.
  Succes met je prince!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk verhaal! Ik needleturn nooit, ik 'TedStorm".........;)
  maar met alles is het toch zo dat als je het maar vaak genoeg doet.......enz enz...........:)
  succes, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal leuk, je stofkeuze, en op-en-top jaren-30! Ik ben nu al benieuwd hoe jouw Prins eruit gaat zien. Net als Sylvia hierboven "TedStorm" ik ook mijn cirkeltjes. En hoewel oefening beslist kunst baart, moet je van heel goede huize komen om heel kleine rondjes goed te kunnen needleturnen; hoe groter de cirkel, hoe makkelijker needleturnen... Succes en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartstikke leuk verslag, je quilt gaat heel bijzonder worden!!!
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Was reuze gezellig en op naar de volgende workshop!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...