zaterdag 22 november 2014

Quiltmaatje

Behalve mams heb ik nog een quiltmaatje & dan vooral nu ik de mandjes aan het quilten ben op de bank, komt ze er graag bij zitten. Of beter gezegd liggen in haar geval. Roos de lapjeskat (of quiltpoes, hoe je haar noemen wilt) vindt het maar wat fijn om op zo'n lekker zacht dekentje te liggen.


Soms wordt ze ineens druk gestoord als ik de quilt weer eens moet draaien, maar meestal ligt ze gewoon prinsheerlijk languit. Zoals je ziet ben ik op dit moment bezig met quilten. En niets kan me storen. Nou ja niets?!? Oke, quiltwinkeltjes daar wil ik nog wel heen.


En vooral als ze zulke leuke dingetjes hebben als in deze winkel... Na alle enthousiaste verhalen hier op het wereldwijde web moest ik dit winkeltje toch een keer bezoeken. En als je dan toch onderweg bent van Hoofddorp naar Ommen voor een familieweekend, dan kom je er praktisch langs. Dus ik heb vriendjelief even een keer extra lief aangekeken & een keer extra hard gekucht (tja, was toch wel zielig dat ik ziek was) & toen maakten we een klein ommetje van de snelweg af. Een ommetje dat goed beviel. Want dit winkeltje had allemaal mooie, nee prachtige lapjes & te lieve kantjes, bandjes & andere frutsels.


Familieweekend dus in Ommen. Helaas hadden we niet echt mooi weer & zit een lange boswandeling er nog steeds niet in met dat pootje van mij. Het gaat alweer een heel stuk beter. Het bot is goed geheeld. Alleen de banden zijn nog wat zwakjes & op een onregelmatige ondergrond lopen gaat nog niet echt goed. Dus op zaterdag deden we een dagje Ommen. Ik ging natuurlijk eerst nog even de quiltwinkeltjes in de buurt verkennen. Helaas heb ik daar geen foto's van, maar ik heb wel mooie lapjes gescoord.


En dan wil je op zondag verder quilten aan de mandjesquilt & dan zijn je meegenomen mandjes & een meegenomen top, zomaar ineens veranderd in een hut. Compleet met glijbaan-entree, toegangspoort & verborgen ingangen.

Zo kunnen vier- & zevenjarige meisjes zich wel vermaken op een druilerige zondagmiddag. En oudere meisjes trouwens ook hoor. Want wat er is nou leuker dan koekjes eten in je eigen gemaakte hut?


Kijk, hier mijn lapjesbuit van dit enerverende weekend. Vinden jullie 't geen schatjes?

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n mooie "quiltpoes" op je mandjes, geef haar eens ongelijk.
  Leuk weekend, fijn dat de meisjes zich zo goed konden vermaken. Prachtige foto van Ommen, zeg. En de Stitcher's Inn, die noteer ik.
  Èn een prachtige "buit"!
  groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk hoe je mandjes quilt al dienst kan doen als tent. En prachtige lapjes heb je op de kop getikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die katten zijn ook allemaal hetzelfde hë?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Katten, honden, weinig verschil wanneer er een quilt ligt! Mooie lapjes hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O Ieke dat onderste gele lapje recht door ben ik ook naar op zoek!
  Ik heb het in het bruin/beige, misschien een stukje van het lapje ruilen?
  Je ben wel consequent om eerst alle UFO's af te maken.

  Fijne zondag,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke quilts en mooie lapjes, mag ik vragen waar je dat gele lapje hebt gevonden? Zoiets zoek ik ook.
  Groetjes Aurora

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke lapjes heb je gekocht.
  Eigenlijk zouden we verplicht elke week naar een andere quiltwinkel moeten gaan.... nou verplicht is eigenlijk niet nodig.
  Daarom was ik ook zo blij met de handwerk- en quiltbeurs laatst, heel veel winkeltjes bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Ieke,
  Was je toevallig ook afgelopen vrijdag in de Stitchers Inn ? Dan zijn we elkaar net misgelopen. ik was er nl. die ochtend met mijn beegroep toen we daar gezamenlijk op bezoek zijn gegaan.
  En inderdaad, ik kom ook graag bij Jacqueline van Samsara in Lisse. Vanuit mijn woonplaats Oegstgeest is dat de quiltwinkel die ik het gemakkelijkste kan bereiken.
  Ik heb ook lekker op jouw blog zitten lezen. Wat fijn voor je dat jij al het middenstuk van de Dear Jane af hebt ! Ik heb nu pas 52 blokjes af en moet nu de sashings van de 4e rij er aan naaien.
  En die quilt van A Boys Story lijkt me ook erg leuk om die ooit een keer te maken. Ik heb het boek met het patroon al geruime tijd in huis.
  Fijne dag, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...