zondag 9 november 2014

Een inspirerend ochtendje

Vanmorgen ging al heel vroeg de wekker. Mams & ik moesten namelijk op tijd uit Hoofddorp vertrekken om naar Tilburg te gaan. Om 10 uur zou namelijk de Trunkshow van Ingrid aka. Supergoof beginnen & dat konden we niet missen. Gelukkig reed mams & kon ik nog een beetje suf naar buiten staren, terwijl we over een bijna lege snelweg zoefden. Daardoor waren we een stukje vroeger dan gepland in Tilburg, maar meteen was het gezellig. Al snel druppelden de andere dames binnen & begon een gezellige ochtend vol mooie verhaaltjes van Supergoof over haar quilts, haar eigen leven soms met een lach & soms met een traan. Een hoop bekende quilts van haar blog waren aanwezig & we mochten ze allerjoepiest ook allemaal in onze handen houden. Kijken jullie zo mee naar de foto's? Lieve Ingrid, bedankt voor een mooie ochtend. En Dorry, bedankt voor alle goede zorgen. Ik ben helemaal met quiltzin weer naar huis gegaan.


 Manden vol quilts. Wat zou daar allemaal inzitten naast Kleine Muis?


De ster van de ochtend begint gewoon lekker zittend op de trap.


Een weelde van mandjes & vingerhoedjes. De ene voor je opgehouden door die lieve Ingrid & de andere zomaar ineens op je schoot om van dichtbij te bewonderen.


Ook al zo'n beauty! En wat een knoeperd! Bij ons zou de hele gang ermee behangen kunnen worden.


Mams pikte zelfs mijn camera om even deze foto van mij te maken. Ik kon niet stoppen met de vingerhoedjes bewonderen. Elke keer zag ik weer een nieuw leuk stofje tevoorschijn piepen.


De volgende ronde. De kippenautomaat. Ook al zo'n schatje. Mams, je moet toch echt een kippenquilt gaan maken voor in de keuken hoor!


Ik hou normaal niet van ramen lappen. Sterker nog, toen ik mijn pootje net gebroken had, kwam mijn schoonmama langs om ons te helpen met de schoonmaak & die heeft dat toen gedaan voor dit jaar (uhm... tja ik beken, ik lap mijn ramen dus bijna nooit, hoeft ook niet echt als je er niet zoveel hebt & er toch meestal dichte gordijnen voor zitten). Maar als ik deze gelapte ramen zo zie, dan krijg ik spontaan zin om aan de lap te gaan.


De emotionele quilt met de prachtige bloemetjes  mocht ook zijn debuut op een Trunkshow maken. Zo mooi gemaakt!


Kleine Muis maakte nieuwe vrienden


Terwijl wij de mooie huizenquilt te zien kregen. Ook al zo'n plaatje.


En hier zo'n mooi bloemetje in close-up.


Na het kennismakingsrondje met alle dames, die gekomen waren om te luisteren, vond Kleine Muis het tijd om naar zijn Supergoof te luisteren. Dat deed hij ook aandachtig.


Omdat ik momenteel o.a. bezig ben met alle blokken Jane in elkaar zetten, mocht deze natuurlijk niet ontbreken op de foto. De Sjaantjeslap van Supergoof. Wie kent hem niet?


En ik heb ook alweer een Wil-ik-Makentje in mijn hoofd zitten, Stevie's Garden. Gelukkig is het bijna Sinterklaas. En hopelijk wil de lieve Sint dit patroon voor mee meenemen uit Spanje. Of hij kan het bij Petra Prins gaan kopen (hint, hint, mams)

De laatste quilt, die Ingrid showde was de sterrenquilt met het grote hart in het midden. Foto's doen geen recht aan deze quilt. In het echt is hij nog adembenemender mooi dan op de foto!


Als kleine toegift liet Ingrid ons nog de diamantjes zien, die ze tot nu toe gemaakt heeft.


En dan ziet de woonkamer van Dorry er tenslotte zo uit. Quilts verspreid & voor eventjes gekoesterd door de aanwezige dames.


En tja, een quiltwinkel verlaten zonder lapjes dat gaat natuurlijk niet. Dus deze kleine schatten gingen met mij mee naar huis na een superochtend! Ik ga snel weer met mijn eigen lapjes spelen (want daar heb ik vandaag nog geen tijd voor gehad)

12 opmerkingen:

 1. Wat is dit fijn om mee te maken hè? Ik mocht ook al eens genieten van de bijzondere verhalen en quilts van Ingrid....je zult nog lang nagenieten!
  groetjes
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BEAUTIFUL quilts! What is the name of the house quilt and the quilt that you want from Preta Prins? Do you know if I can purchase them in the United States or can I order them from someone? Thank you and thank you for sharing the trunk show!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een belevenis en wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt. Prachtige foto's ook, bedankt.\
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja het was super he ? ik ga jouw ook volgen, leuk he? zo krijg je er nieuwe quiltmaatjes bij, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat laat je weer veel mooie quilts van Ingrid zien. De gezelligheid spat er van af

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijke foto serie! Wat een productie heeft Ingrid, en qua kleur zo bij elkaar passend. Dank je wel voor dit blogverhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. stomstomstom, dat ik helemaal niet in de gaten had, dat Marieke & lieve vriendin, Ieke & Mams zijn!!!! O Ooooo,.... wat dacht je toen ik verbaasd was toen je zei dat je een blog hebt? Jeetje, ik schaam me dood, terwijl ik hier graag kom lezen!!!
  Lief verhaaltje,... tot de volgende keer!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat moer dat een heerlijk, gezellig en inspirerend ochtendje zijn geweest! Bedankt voor je mooie foto's, zodat ik er ook een heel klein ienie-minie beetje van heb mee kunnen genieten.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu jij hebt er al net zo van genoten als ik toen ze haar eerste trunk show hield! Prachtige foto's van zowel de quilts als van jou! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldig sfeertje heb je met je foto's gevangen, heerlijk om zo mee te kunnen genieten, dank je wel!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt leuk om mee te kunnen genieten. Dank je wel voor al die mooie fotos!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt genieten he die supergoof, die mooie verhalen bij haar zo prachtige quilts.
  Je hebt er mooie foto,s van gemaakt..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...