woensdag 14 januari 2015

Zere vingers

Na het voltooien van de mandjesquilt heb ik geen tijd om in een quiltdip te raken. Er lagen namelijk nog twee tops te wachten om gedubbeld te worden.Vanmiddag bij mams was het zover. We pakten de korte latten erbij, er werd een vulling gehaald bij mijn favoriete quiltwinkel, het rijggaren werd tevoorschijn gehaald net als twee lange naalden, een vrolijke top & een brandweerauto-achterkant. A Boy's Story werd gedubbeld!


Sinds enige tijd sandwichen mams & ik al onze quilts met behulp van de lattenmethode. Je top & achterkant plak je dan vast aan twee lange houten latten & rol je op (de achterkant met de goede kant van de stof naarbuiten, de top met de goede kant van de stof naar binnen). De achterkant leg je opgerold op tafel, rol je een stukje af. Daar leg je de vulling goed glad gestreken op. En vervolgens leg je de top van je quilt erop & strijk je deze ook weer goed vast. Je zet de verschillende lagen vervolgens telkens een stukje vast. Mijn uitleg is niet zo goed, maar wil je meer weten over de lattenmethode, dan kun je onderstaand blog bekijken: http://www.ginginis.blogspot.nl/2011/06/de-lattenmethode-voor-het-quiltdubbelen.html.


Het voordeel van deze quilt is dat je geen zere knien krijgt tijdens het dubbelen & je kan zelfs af en toe een pauze nemen & de latten even wegzetten. Zeker bij het dubbelen van een grote quilt is dat best handig. Want zere vingers krijg ik meestal wel als ik een top ga dubbelen.


 Je bent namelijk best inspannend bezig & het kost soms een klein beetje kracht om door alle lagen van de quilt heen te steken, terwijl de quilt op tafel ligt. Vandaag zijn mams & ik een kleine 2 uur bezig geweest met dubbelen.


En nu is het tijd om te quilten. Ik weet nog niet precies hoe ik ga quilten, maar ik denk dat ik deze twee kleuren YLI-garen ga gebruiken. Een mooie warme gele kleur & een stoere blauwe kleur. Ik denk zelfs dat ik misschien nog wel een klos lipstickrood ga halen. Dan kan ik die ook erbij voegen. Want ik heb al een klein ideetje voor het quilten van de blokken met applicaties. Maar dat zien jullie vast wel tzt.


Terwijl ik aan het dubbelen was, heeft mams zich ook nog bezig gehouden met haar hexagonnen-quilt. De nieuwste ruiten moesten een plek krijgen in de quilt. Dus alles werd uitgelegd & we konden goed zien hoe de quilt gaat worden.


Een plaatje! Mams moet nog wel even doorhexen. De quilt moet namelijk nog wel een stukje groeien voor hij groot genoeg is voor op bed ;-)

5 opmerkingen:

 1. Wat is het een prachtige stoere jongensquilt geworden. En het hexagonnen-project is ook een plaatje!!!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuek kleurige quilt is dat! En voor zo'n hexagonnen quilt moet je ook wel veel geduld hebben! Heel mooi! Succes met het quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om de Boy's Story in heel andere kleurtjes te zien. Succes met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk is toch de Boy's story, maar ja, de mannen hebben quilts genoeg...;)
  jullie hebben hard doorgewerkt, dus quilten maar.........
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er een kleine demonstratie van gezien, een tijdje geleden, van het dubbelen met latten. Ik ga dat een volgende keer zeker ook eens proberen. Maar het blijft gewoon geen leuk klusje, dat dubbelen, vanwege die zere vingers. Gelukkig heb jij een geweldige hulp aan je mam! En allebei de quilts, zowel de Boy's Story als de hexagonnenquilt, worden heel erg mooi!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...