zaterdag 11 april 2015

Naar de Broodfabriek in Rijswijk

Vandaag ben ik met mams naar de Quilt- & Patchworkdagen in de Broodfabriek in Rijswijk geweest. Een gezellig mams- & dochteruitstapje. Lekker quiltwinkeltjes kijken, lapjes aaien (& soms ook kopen) & mooie quilts bewonderen. Hoewel er iets te weinig traditionele quilts hingen naar onze smaak, hebben we toch wel echte beauties gezien! Hieronder een paar mooie. Ik vergeet altijd de bordjes, die bij de quilts hangen te lezen & te fotograferen. Dus ik heb om eerlijk te zijn geen idee wie de makers of maaksters van de quilts zijn :blush:


Geweldige quilt met vrolijke afrikaanse paneeltjes.


Supercool zo'n brede rand om deze Lynette Anderson-quilt!


Kan zo in een museum voor moderne kunst hangen.


9x het meisje met de parel. Elke keer met een andere techniek gemaakt. Zo kunstig!


Schattig mandjes. Deze gaat ook op de WIM-lijstje. Dat zou namelijk een mooi project zijn voor de overgebleven jaren-30-stofjes van mijn Prince.


Ik hou niet zo heel erg van Artquilts. Meestal vind ik ze veel te abstract & wat oneerbiedig noemen mams & ik ze dan ook wobbel-bobbel-quilts, maar deze quilts trokken meteen mijn aandacht. Geweldige boom!


En nog zo'n mooie. Net alsof je in een sprookjesland zit.


De pauw is niet abstract, maar zijn veren zijn geweldig gedaan! Zo mooi!


Natuurlijk hebben mams & ik ook nog wel wat dingetjes gescoord bij de winkeltjes. Voor mij viel te buit wat tegen. Ik wilde eigenlijk nog een aantal jaren-30-lapjes, maar daarvan kon ik er maar eentje vinden. Heb ik nog niet genoeg voor de laatste rondjes, die ik nog moet maken.


Weer thuis bij mams ben ik aan de slag gegaan met mijn Prince. Ik heb alle banen in delen aan elkaar gezet & ga de delen eerst vullen met rondjes, hexagonbloemen & Dresden Plates voor ik de hele quilt in elkaar zet. En als extra handigheidje mocht ik dit houten blokje van paps gebruiken, zodat ik de blommen goed vast kon plakken met de lijm.


En zo ziet één deel er dan uit op dit moment. Een gezellige drukte! De rondjes zitten allemaal al vastgenaaid. De blommen & plates moeten nog vastgezet worden & zitten alleen op hun plek op de stof geplakt. Ik vind het echt superleuk om met deze quilt bezig te zijn. Met al die vrolijke stofjes word je vanzelf ook vrolijk!

6 opmerkingen:

 1. Wat wordt hij leuk Marieke, lekker vrolijk!
  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit echt de leukste Prince die ik tot nu toe gezien heb. Stofjes lenen zich er geweldig voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga morgen (met mijn jongste dochter!) naar Rijswijk en heb er reuze zin in! Leuk verslag en mooie foto's van de beurs, en ik moet wel lachen om dat "wobbel-bobbel-quilts" van jullie; die term heb ik nog nooit gehoord. Maar jouw Prince is absoluut geen wobbel-bobbel aan het worden, maar een prachtquilt!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Marieke wat wordt het mooi!!!!!!!
  Schitterend, heel apart en heel bijzonder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marieke, ik heb misschien nog wel wat jaren 30 stofjes voor je. Kan op je blog geen email adres van je vinden. Als je via mijn blog me een mailtje stuurt met je adres dan stuur ik wat op.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...