maandag 25 mei 2015

De Prince & oproepje

Afgelopen dinsdag ben ik opnieuw geopereerd aan mijn enkel. Ik bleef maar pijnklachten houden & ze hebben de stalen plaat & schroeven waarmee deze vast zat eruit gehaald. Het was allemaal nogal onverwachts, want had pas de maandag ervoor een afspraak bij de arts om e.e.a. te bespreken. Jullie kunnen je voorstellen dat ik dinsdagmiddag nogal beduusd het ziekenhuis inging. Gelukkig viel de ingreep mee & kon ik al dezelfde avond weer naar huis. Maar lopen & autorijden ging niet echt de volgende dagen. Genoeg tijd dus om te quilten met mijn voet omhoog op de bank. En ik ben lekker aan de slag gegaan met mijn Prince.

Deze berg met hexagonbloemetjes heb ik de afgelopen week gemaakt. In lekker vrolijke kleurtjes, zodat ik een beetje afgeleid werd van de pijn. Ik wil nu echt hard gaan opschieten met mijn Prince. Zolang deze top niet af is, mag ik met niks nieuws liggen van mezelf & ik heb al zoveel leuks liggen waar ik mee wil gaan beginnen. Ach, een goede stok achter de deur is het wel om  snel verder te gaan met deze bjoetie!


  Vanmorgen heb ik alle hexagonbloemen op de lap geplakt. Dat deed ik gewoon met Glue Baste It, maar had nog wel iets nodig om ze even goed aan te drukken. Gelukkig heb ik nogal zware keramieke onderzetters, die ook prima fuctioneren als gewichtjes.


En zo ziet het er nu dan uit. Zoals je ziet heb ik nog niet alle vlakjes gevuld. Daar moet ik nog kleine Dresden Plates voor maken, dat wordt de volgende taak, die ik te vervullen heb.


De middencirkel is nu wel eindelijk helemaal gevuld. Soms doet een frisse blik wonderen. Ik had namelijk wel wat plannetjes ervoor in gedachten, maar het was niet helemaal naar mijn zin. Tot Karin bij mams bee ineens zei: "Waarom maak je geen puntjes?" Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb kleine prairie points gemaakt, heb deze onder de cirkel vastgezet, zodat ze een beetje los lijken ze zitten. En nu is de cirkel helemaal naar mijn zin.Zijn ze niet schattig, die kleine iets opstaande puntjes? Nu nog verzinnen wat ik met de vier hoeken ga doen van het middenstuk. Misschien iets met geborduurde kinderversjes ofzo? Als je een goed idee hebt, dan hoor ik dat graag ;-)

Ik heb trouwens nog een klein oproepje. Mams & ik willen in september graag naar Sainte-Marie-Aux-Mines gaan voor de Carrefour Européen du Patchwork. We gaan met de auto, maar mochten er leuke mensen mee willen rijden, dan hebben we daar dus nog plek voor in de auto. De benzinekosten kunnen we dan delen. Het plan is nu om donderdagmiddag 17 september weg te rijden uit Hoofddorp & zaterdag of zondag terug te rijden. Slaapplaatsen hebben we nog niet geregeld, maar dat komt wel goed. Colmar ligt op een uurtje rijden van Sainte-Marie & is een superleuk stadje! En in de buurt zijn er nog meer charmante dorpjes. Meer over het festival kun je hier vinden: www.patchwork-europe.com. Dus als je zin hebt om mee te rijden, you're welcome!

6 opmerkingen:

 1. Dit is echt de leukste Prince die ik tot nu toe gezien heb.Wat zijn het toch een heerlijke stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vrolijke Prince! Ik herken geloof ik sommige stofjes van mijn Dear Jane er in. En die puntjes! wat een idee, zo leuk geworden|! Ik denk dat Susan baalt dat ze daar niet zelf op gekomen is;)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na Marieke, ik heb al heel veel Princen en Princessen voorbij zien komen, maar wat is die van jou toch leuk. Zo vrolijk! De andere zijn natuurlijk ook mooi, maar lijken allemaal meer op elkaar. Jij hebt er echt jouw eigen draai aan gegeven. Heel leuk.
  Beterschap met je voet en nee, ik ga niet naar St. Marie. Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi voorstel, maar ik moet helaas werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OOOOOHHHH, wat wordt hij leuk Marieke!
  Ik ben er ook aan begonnen en het is zo'n leuke quilt om te maken.
  groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het is een GEWELDIG idee van de puntjes!
  E dat geldt ook voor je lapjeskeuze.
  MOOI & Vrolijk!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...