zondag 31 mei 2015

Last van de Princeritis

Kijk eens wat een fijn plekje zo vroeg op de zondagmorgen. Supermooie pioenen voor mijn neus, handige dachtlichtlamp, fijne quiltspulltjes in de buurt & een kopje thee staat klaar. Oh en het bakje voor de mini-Dresden Plates voor mijn jaren-30 Prince staat er ook al.


Ik heb namelijk last van de Princeritis. Dit is een ernstig besmettelijke ziekte waarbij je als een soort malle alleen maar bezig wilt zijn met je Prince, een quilt naar het ontwerp van Susan Smith.


Gisteren zag diezelfde werkplek er nog zo uit. Doosje jaren-30-stoffen lag overhoop & de scharen werden veelvuldig gebruikt.


Er moesten namelijk puntjes voor de mini-Dresden Plates geknipt worden. Eerst tekende ik de malletjes met paternoplaat op de stof.


Daarna knipte ik ze uit met één van mijn handige scharen. Gewoon uit willekeurige mooie stoffen.


En vervolgens werden de mooiste kleurtjes samen in een bundeltje gestopt met een klip van paps oude werk, zodat ik nog zou weten welke puntjes bij elkaar horen.


En 's avonds op de bank heb ik lekker de eerste 8 Dresden Plates in elkaar gezet. Gewoon al kijkend naar seizoen 4 van Homeland (spannend!!!) Ik word gewoon spontaan helemaal blij van deze lieve kleine rakkers. Zo erg is die Princeritis dus helemaal niet om te hebben ;-) Nog 24 te gaan... En daarom is vandaag dit mijn motto:


7 opmerkingen:

 1. Helemaal GOED!
  ;o)
  En wat istie mooi,..... ik snap de Princeritis helemaal,...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je Prince wordt prachtig met deze stofjes...

  Groetjes Coriene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp het helemaal, verslaafd zijn is toch heerlijk, vooral met deze hobby ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleurtjes, gewaagd maar heel mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo met die combinaties van twee tegenover elkaar. Hoe is het met je enkel?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Your quilt is SOOO amazing and unique ! I love the fact that you're using completely different fabrics, compared to the original, and I just can't wait seeing pictures of the whole top, when finished. keep going !

  NADINE

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...