woensdag 3 juni 2015

Een hele opgave

Soms blijkt een quilt toch wel een hele opgave te zijn. Mams & ik zijn nog steeds bezig met ons zelfbedachte Block of the Month-project: de Bountiful Life van Karen Mowery. Elke maand zou er een blok gemaakt moeten worden, maar dat is toch een hele opgave. Zeker als je ineens op een verregende middag een quilt-uitje doet. Zo zijn we afgelopen zondag deze leuke boerderij in Oud-Maarseveen geweest.

Hier is Streekmuseum Vredegoed (klik) gevestigd & daar was een kleine quilttentoonstelling daar. Er hingen niet superveel quilts, maar wel hele mooie.


Ik ga niet al te veel foto's laten zien. Jullie moeten er zelf maar gewoon even heen als je toevallig een uurtje over hebt & in de buurt bent. Ik begreep dat Quiltatelier Vlijtig Liesje vlakbij in de buurt is, dus je hebt dan een mooi excuus om daar een keertje naar toe te gaan op een woensdag. Maar dit hoekje is toch gewoon te leuk. Een lokkertje voor jullie.En deze quilt is gewoon een beauty (dat moeten jullie maar van me aannemen of zelf gaan bekijken), vooral door het intensieve HAND!!!!!-quiltwerk. Wat een monnikengeduld!


Beneden in de oude schuur staat een superleuke opstelling met allemaal oude spulletjes. Zoals dit wasrek. We hebben hier een foto van gemaakt, omdat mams paps aan het werk wil zetten om er ook zo-eentje voor haar te gaan maken. Altijd makkelijk, zo'n handige man.


Terug thuis zijn we snel weer aan de slag gegaan met de Bountiful Life. Ik ging Blok 15 voorbereiden & mams was lekker aan het prikken aan blok 14.


En die voorbereidingen zijn soms nog best lastig. Want ga je voor twee verschillende paarden... En wordt het een blauw dekje voor de olifant?


Of worden het twee dezelfde paarden? En een rood gestippeld dekje voor de olifant? Keuzes, keuzes, keuzes. Ik ben er inmiddels wel uit hoor. Zodra dit blok af is, dan zien jullie wat het geworden is.


Voor vandaag wil ik blok 14 aan jullie showen. Eigenlijk was dit het april-blok, maar dat hebben we nu pas (oeps) af. Snel verder met blok 15 ;-)

4 opmerkingen:

  1. Jouw Bountiful life wordt lekker kleurrijk. En leuk, dat je een tipje van de sluier licht over de tentoonstelling Vredelust. Zaterdag ga ik daar naar toe met een vriendin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige dingen op die tentoonstelling zeg. Maar jullie blokken worden ook erg mooi...............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...