vrijdag 19 juni 2015

Bee in Haarlem

Gisteren stond mijn Singertje op tafel. (Misschien herkennen jullie de kleur van de quilt al...)


Want vandaag ging ik bij wijze van uitzondering mee naar haar Haarlemse vrijdagbee in de Sampler. Normaal werk ik op vrijdag, maar omdat mijn vakantie begonnen is, vond ik het leuk om mee te gaan. En leuk & gezellig was het!


Er werd ijverig gewerkt, veel gekletst & hard gelachen. En er werden supermooie dingen geshowd.


Zoals deze mooierd. Gemaakt met een combinatie van 'gewone' quiltstoffen met Spakenburgse kostuumlapjes. Supermooi!!!


Of deze twee. De rechter is het voorbeeld van de cursus. De linker is een supermooie uitvoering! Met een geweldige rand eromheen!


Dit mapje met al die mooie kleurtjes lag zomaar achteloos naast me op tafel. Daar wordt je toch gewoon hebberig van?


En dan deze. Het begin van wat vast ooit een geweldige Irish Circles gaat worden. Zulke mooie heldere kleuren!


Dit was helemaal een kunstwerkje. Mooie borduursels met lint & kraaltjes op zijde. Zo fijntjes & knap gemaakt.


Deze blokken werden tegelijk gehowd. Crazy patchwork met allemaal borduursteekjes erop. Zelfs dridimensionaal door het lintborduren & slim gebruik van kraaltjes & knoopjes. In het echt ziet het er nog 400x sprankelender & mooier uit.


Deze sampler-blokken waren ook al zo leuk! Allemaal verschillende mandjes! En die kleuren zijn gewoon om verliefd op te worden!


En dit was waarom ik mijn Singertje tevoorschijn gehaald had. De top van mijn Prince moest in elkaar. Deadline gehaald! Ik kan nu echt pas goed zien dat wat ik bedacht had voor de hoeken van het middenstuk goed eruit ziet. Ik moet dus nog maar een heel klein beetje doen voor de hele top af is & ik kan gaan quilten.


Maar niet getreurd, de stoffen voor een volgend project zijn al uitgezocht. Sommigen zullen weten wat dat wordt, maar voor de meesten zal dat nog even een verrassing blijven.


Of zal ik toch deze gaan maken?!? De Mountmellick van Di Ford. Deze bjoetie is gemaakt door Tamara, de eigenaresse van de Sampler & helemaal geweldig machinaal doorgequilt door Klazien van het Kennemer Quilthuis. Ik hou normaal niet zo van machine gequilte quilts, maar dit was wel echt heel erg mooi & netjes gedaan. Super om te zien!


's Middags bij mams zijn we natuurlijk nog even verder aan de slag gegaan. Ik kan nog niet stoppen met de Prince. Maak gewoon rondjes voor die van mams.


Deze fotootjes geprint op stof, moesten namelijk in haar middenstuk komen.


Helaas krijg ik de foto niet gedraaid, maar dat moet er dan ongeveer zo uit gaan zien. Superleuk!
Ik ga morgenochtend de laatste steekjes aan de Prince zetten & hopelijk heb ik dan ergens dit weekend nog even tijd om hem op de foto te zetten. Anders zullen jullie even geduld moeten hebben. Eerst vakantie!

3 opmerkingen:

  1. Wat een moois was er te zien op de Bee! Ook jouw Prince, prachtig! Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piep wiw hier valt je mond van open om zoverl moois te zien ... Super
    Knuf

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...