maandag 21 maart 2016

Iers Cirkelen in Amsterdam

Zoals ik gisteren in mijn blogje al schreef, was het afgelopen zaterdag weer tijd om te gaan cirkelen in Amsterdam. En omdat mams en ik in februari niet konden komen (beetje lastig heen & weer rijden vanuit Frankrijk naar Amsterdam), was ik dit keer extra nieuwsgierig naar de middencirkels van de overige deelneemsters aan dit geweldige project.


En tja, voor je het weet liggen er meerdere cirkels op tafel & worden ze met elkaar vergeleken. Hoe cool om te zien dat elke keer hetzelfde patroon gebruikt wordt, maar dat elke cirkel uniek is. Op de voorgrond de mijne. Op de achtergrond zie je de zwart/rode cirkel van Jacqueline uit Zaandam.


Deze mooierd is van Jeanette. Zo cool met het teal, framboosrood en mosterdgeel. Helemaal van nu & helemaal uniek. Ik heb niet van alle cirkels foto's gemaakt helaas & deze foto is ook onscherp, maar hopelijk krijg je een beetje een idee  van de originaliteit van de dames. De volgende keer ga ik voor de herkansing!


Maar deze bjoetie moest ik gewoon op de foto zetten. De oerhollandse quilt van Beverley. Zo kunstig geappliceerd & zo helemaal Hollands! Echt prachtig. En hij inspireerde mij om ook een keer de techniek van backstitch basting applique te proberen. Daar zijn de cijfers onderaan de cirkels mee gemaakt & uiteraard wil ik dat ook kunnen!


De quilt van Karen Cunningham hangt ook nog steeds in de winkel & we hebben deze keer aan het einde van de les extra opgelet op het quiltwerk.


En hoewel we nog lang niet zover zijn (we hebben tenslotte pas de derde bijeenkomst gehad), is het wel super om te zien hoe Karen haar Irish Circles gequilt heeft.


Redelijk eenvoudig, met respect voor de patronen. Was ik maar alvast zover... Alhoewel, dat zou ook betekenen dat de top helemaal af is & dat zou ook wel jammer zijn. Want tot nu toe is het werken aan deze quilt een feestje! Ik ga morgen snel weer verder ermee.

4 opmerkingen:

 1. Hele mooie cirkels een prachtige quilt met inderdaad heel erg mooi quiltwerk.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een echt inspirerende blogpost, met al het moois tijdens de bijeenkomst voor de Irish Circles. Er komen prachtige kleurencombinaties voorbij, en de cirkel met de backbasting-techniek is ook bijzonder mooi gemaakt. Ik heb dat zelf ook gedaan, back basting, en het is een heel leuke techniek. Veel plezier met de mooie cirkels!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, mooier, mooist. Ook het quiltwerk van Caren is erg mooi. Fijne Paasdagen en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat een mooie cirkels, en wat een verschil! Maar allemaal op hun eigen manier mooi! En die van Caren is zo mooi, ook het quiltwerk!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...