zaterdag 5 maart 2016

70 jaar

Mijn tante Marja is de opper-quiltster in onze familie. Al zolang ik me kan herinneren is zij in de weer met lapjes, zelfgemaakte patronen en de naaimachine om de mooiste dingen te maken. Ze is zelfs een heuse masterquilter aangezien ze die opleiding in Engeland helemaal gevolgd en met goed resultaat voltooid heeft. Dus voor haar 70e verjaardag bedacht haar schoondochter om zelf een quilt te maken. Superleuk idee!


Alleen is een maand de tijd meestal wat kort voor een hele quilt met de hand met verschillende blokken van alle familieleden. En dus zaten Charlotte en ik een aantal weken geleden op een zondagmiddag achter de Singertjes bij mij thuis om een redelijk eenvoudige quilt in elkaar te zetten. Het is misschien een eenvoudige quilt, maar het resultaat is spectaculair. 


Mooie ninepatch-blokken afgewisseld met grote blokken met foto's van de jarige erin. Helemaal in de kleuren waar mijn tante van houdt. De stoffen kocht Charlotte bijna allemaal in de quiltwinkel van Marijke van Hesse in Rotterdam met wat hulp van mijn neef. En de foto's op de stof had ze ook al van tevoren voorbereid. Dus we gingen die regenachtige zondag als een trein en in een mum van tijd zat de top in elkaar. Enige probleempje was dat een top nog geen quilt is. Gelukkig was mams bereid om de quilt door te quilten. Ik heb de quilt meegenomen naar Frankrijk (waar mams al was en ik ook naartoe ging om de wintersport te vieren) En voor één keertje kwam het goed uit dat het weer niet al te best was. Er kon flink gequilt worden door mams. In een paar dagen tijd heeft ze de mooie diagonalen door de gepatchte blokken en de kadertjes om de foto's heen gequilt. En net op tijd was het quiltwerk af.


Tijdens de terugreis vanuit Frankrijk heb ik de bies vastgemaakt. De bies is omgeslagen vanaf de achterkant. En waar ik normaal niks speld bij een bies (tja, ben eigenwijs), heb ik dat nu wel gedaan omdat dat toch net wat makkelijker was zo in de auto.


En dan krijg je dit resultaat. Een superleuke quilt met foto's van de jarige. En een mooi biesje in mijn favoriete kleur. We hebben op de verjaardag zelf zelfs nog een label op de quilt gezet. Al denk ik niet dat dat heel erg nodig was. De jarige was vorige week namelijk superblij met de quilt en zal dit kado niet snel vergeten. Ik denk zelfs dat hij al ophangt ergens in huis. 7 opmerkingen:

 1. Wow, Chapeau, wat hebben jullie met de familie samen er een mooie quilt van gemaakt en je tante Marja zal hier zeker super trots op zijn. Gezellige verjaardag en gefeliciteerd met je tante!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap in zo'n tempo! Heel leuk zo met die foto's een top idee!

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk cadeau, natuurlijk is je tante er superblij mee!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tempo achter jullie singertjes. Maar een heel persoonlijke quilt is dit zo met die foto's. Zal de jarige blij mee zijn..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig cadeau!!
  En wat heb je een leuke vrolijke tante!
  :o0

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zal je tante blij geweest zijn met die cado

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is wel heel bijzonder zo'n quilt rijke familie. Tante, jouw moeder, je schoonzus en jij. En wie weet vergeet ik nog iemand. Wat een mooie herinneringsvolle quilt is het geworden. Chapeau dames. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...