zondag 8 mei 2016

The Prince is af!!!

Joepie!!! The Prince, de quilt waar ik eind november mee begonnen ben bij de workshop van Judith Ebbelaar, de quilt waar ik heel hard aan moest wennen dat deze geel zou worden, de quilt naar het geweldige patroon van Susan Smith, de quilt die echt een feestje was om aan te werken, de quilt die vol met vrolijke plaatjes van jaren- stofjes zit, ja die superleuke vrolijke gele jaren-30-quilt, die is af!!!! Gewoon helemaal af. Bies en label en al. Een echte heuse AFFO!


Het waait op dit moment te hard om met losse lapjes bezig te zijn buiten op het terras. Dus dat was een mooi moment om de binding aan de achterkant vast te zetten. En om een label te maken.


Was ik eerst van plan prairie points als randafwerking te gaan gebruiken. Van de week besloot ik toch een klassieke binding te maken. Alhoewel er wel een twist in zat. Want ik heb allemaal verschillende stofjes gebruikt voor de binding. Dat maakt deze lekker vrolijk. Net als de hele quilt vrolijk is. Voor het label gebruikte ik een hexagon-bloemetje dat nog over was. Ik appliceerde het op een rondje & met een watervaste pen schreef ik de gegevens van de quilt op het label.


En nu is mijn Prince gewoon helemaal klaar!!! Sorry voor de wat overbelichte foto. Met die felle zon vandaag lukte het me niet om een betere te maken. We hebben al een plekje waar deze moet komen te hangen., dus dan zal ik betere foto's maken. Voor nu hoor ik de wasmachine piepen. Wat betekent dat mijn 'gewone' was klaar is & ik dus een speciale Prince-was kan gaan doen. Duimen maar dat het goed gaat met de rode achterkant ;-)

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Thanks Karen! Susan was inspired by two quilts, but I used my own twist on her pattern

   Verwijderen
 2. Je quilt is erg mooi geworden, ben ook niet zo snel met geel bezig.
  Maar het is eens wat anders en toch zeer geslaagd................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige quilt is je Prince geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden. Het geel is niet zo opvallend door de rest van de patronen. Ik duim voor je dat de wasmachine het werk GOED doet. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend mooi. De kleuren en het patroon is super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. It's GORGEOUS ! Very different from the original, but that's what I love. You really appropriated your own version and it's very creative. Heartful congratulations and thanks for the inspiration :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, chapeau!, wat is dit een vrolijke en mooie quilt geworden. succes met de was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo dan... jij bent lekker bezig! Een hele echte heuse Affo, en dan ook nog zo'n supermooie! Ik vind het geweldig, die jaren '30 stofjes en ga er beslist ook nog eens wat mee doen, zo inspirerend vind ik jouw Prince. Hoop, dat het goed gekomen is met de was en dat je inmiddels heel erg aan het genieten bent van je mooie quilt.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je wel snel gedaan en mooi dat die geworden is. Complimenten hoor. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...