woensdag 14 december 2016

Van de radar

Oh jee... ik lijk er de laatste tijd wel een gewoonte van te maken om een tijdje van de radar te verdwijnen, geen blogjes te plaatsen en niet heel veel blogjes lezen. Dit keer komt het doordat ik het nogal druk heb op mijn werk op dit moment. Veel nieuwe dingen om te leren en veel spannende veranderingen die eraan zitten te komen. Maar wees niet bezorgd. Het is allemaal wel heel leuk! Zo mocht ik onlangs een paar dagen naar Oxford voor een training. En hoewel ik overdag vooral heel hard bezig was met nieuwe dingen leren, had ik 's avonds en 's ochtends vroeg wel een beetje tijd om de stad door te lopen. En wat een leuke stad is Oxford!

 
Typisch brits met mooie gebouwen, lekkere restaurantjes, goede pubs en gezellige mensen. Zeker de moeite waard om een keertje naar terug te keren voor een korte break gewoon. Op quiltgebied ben ik vooral heeeeeeel hard aan het werk geweest aan twee quilts waarvoor ik een deadline had.


Twee reusachtige quilts doe af moesten voor een bepaalde gelegenheid. Aan het pakje hierboven zien jullie vast wel welke gelegenheid ik bedoel. En af waren ze. Het was flink stressen. Ik heb zelfs het laatste uurtje voor we weg moesten nog een label op één van de twee quilts zitten naaien. Maar af waren ze! En nog netjes ook ;-) Helaas heb ik nog geen goede foto's van deze twee affo's. Alleen een paar foto's die ik op de avond zelf gemaakt heb toen de quilts uitgepakt werden, maar die houden jullie dus nog tegoed.


Dit is de Home Sweet Home voor mijn lieve schoonzusje Mirjam. Hoewel deze ooit begonnen was als een beetje stoere quilt met een redelijk donkere pinstripe achtergrond, is het door veel zachte kleuren en kantjes, bandjes en lieve stofjes te gebruiken toch een echte meisjesquilt geworden. Al zeg ik het zelf, echt een plaatje. En Mirjam was er ook heel blij mee. Over deze quilt heb ik al een aantal verhaaltjes geschreven. Wil je dus meer zien, klik dan hier (klik)


Dit is de American Dream-quilt voor mijn zwager Martijn. Een hele andere quilt. En in tegenstelling tot die van Mirjam bijna helemaal op de machine gemaakt en gequilt en zelf ontworpen naar aanleiding van het middenstuk waarop de Declaration of Indepence van de Verenigde Staten van Amerika staat. Het moest een echte Martijn-quilt worden en vandaar de Amerikaanse kleuren rood, blauw en wit en de sterrenrand met een aantal presidenten erin. Op de hoeken van de randen (al zie je ze nu niet goed) heb ik adelaars geappliceerd. Ik heb nog niet veel verhaaltjes over deze quilt geschreven, maar een beter voorbeeldje van de kleuren kun je hier (klik) zien.

En waar ben ik nu mee bezig? Nou, met heel veel. Ik heb de kunst van het afmaken te pakken gekregen en dus ben ik druk bezig geweest met de randen voor de Irish Circles. Deze zijn bijna helemaal klaar en kan ik aan het middenstuk zetten.


Het middenstuk dat op de foto hierboven nog niet in elkaar zit, maar dat inmiddels al wel is. Maar dan krijg je in ieder geval een idee hoe mijn Irish Circles eruit komt te zien. Ik vind het nu al een plaatje. En wordt steeds blijer ervan elke keer dat ik ermee bezig ben. De blokken zijn hier overigens op twee aan elkaar genaaide flanellen dekentjes van Ikea gepakt. Deze heb ik met broekhaakjes aan de kledingkast gehangen, zodat een mobiele designwall ontstaat. In ons appartement heb ik geen ruimte voor een permanente designwall en op deze manier kon ik toch goed schuiven voor de meest ideale verdeling van de blokken. Misschien een tip voor degene die ook klein behuisd is (of voor wie gewoon veel rommel heeft) Ik hoop dus dat ik jullie binnenkort meer foto's van een affe top kan laten zien. Zou wel leuk zijn, toch?!?

3 opmerkingen:

  1. Ik denk dat de meeste blogsters het wel herkennen, er gewoon even niet aan toekomen om een blogje te plaatsen. Geen inspiratie, geen tijd of gewoon niets te laten zien. Er zijn tenslotte ook nog zoveel andere dingen in het dagelijks leven.
    In ieder geval laat je ons nu wel weer een paar prachtige quilts zien.
    Groetjes Marja
    🎄🎄🎄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb jij een werk verricht, 2 quilts helemaal af gemaakt! En die Irish Cirkels-blokken geplakt op 2 dekentjes van Ikea, dat is de beste tip ooit, dank je wel. Ga er gelijk mee aan de slag, beginnende allereerst met 1 dekentje, want zoveel blokken heb ik nog niet ;-)
    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi, wat een prachtige cadeaus! Echte klasse van jou! Super mooi! Nu niet weer zo lang weg blijven hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...