woensdag 6 september 2017

Quilts op vakantie en daarna

We zijn alweer een maand terug van vakantie en ik heb jullie uitgebreid foto's laten zien van Zweden en van Kopenhagen. En dus is het tijd voor wat quilterigs. Al zal een deel van dit blogje alweer over de vakantie gaan. Zo hou je tenminste dat fijne vakantiegevoel wat langer vast ;-) Want ik wilde jullie nog even een fotootje laten zien van de quiltwinkel in Malmö. Een superleuke winkel waar ik wat kleine lapjes (maar drie hoor) gekocht heb. En de eigenaresse was zo aardig om me ook de lesruimte te tonen, maar daar heb ik geen foto van. Mocht je ooit in Malmö zijn, dan is deze winkel zeker een aanrader.


Op de camping heb ik veel gewerkt aan mijn Strawberry Fields van Linda Collins. Alle sterren zijn af, maar ze moeten nog aan elkaar gezet worden. Ik maak deze quilt voornamelijk van overhemdstoffen van mijn lieve vriendje. Tegenwoordig worden de overhemden zelfs uitgezocht op quiltwaardigheid. Al is het soms jammer dat ik ze niet meteen stuk mag knippen.


Ik liet hem al in een eerder blogje zien. Het vakantieproject. Hexagonnen en driehoeken die samen sterren vormen in rode, gele, oranje en roze tinten. Alles zit al gesneden in een groot blik en ik hoef alleen maar de stukjes aan elkaar te zetten. Ik heb me deze vakantie vooral geconcentreerd op het recht krijgen. Je ziet op de foto hieronder nog een grote hap uit de hoek, maar dat waren er meer.

Maar aan het einde van de vakantie was het echt een vierkant geworden. En inmiddels vouwt het al een beetje op tot een echte quilttop. Deze blijft de komende jaren gewoon lekker groeien tot ik geen stof meer heb voor de tussendriehoekjes. De top is al meegeweest naar Frankrijk, Zweden en Denemarken en wordt dus een echt internationale quilt.Deze foto hebben jullie misschien ook wel voorbij zien komen op Facebook of Instagram? Ik had namelijk een flink mazzeltje. Bij Panduro Hobby hadden ze uitverkoop en heel veel Tilda-stoffen lagen bijna voor hety weggeven in de winkel. Per meter betaalde je 50 zweedse kronen (wat ongeveer €5,50 was) Inslaan dus! Ik heb veel meters en halve meters gekocht in allerlei kleuren (19 meter in totaal). Mooi stapeltje toch?


En dat mooie stapeltje vraagt er ook om om gebruikt te worden. Dus ben ik 's avonds lekker gaan tekenen in een ruitjesblok. Gewoon zelf een quilt ontwerpen die ik wil gaan maken.En al snel borrelde er een goed idee op. Paps en mams zijn namelijk volgende week 40 jara getrouwd en ter ere daarvan zouden ze een week nadat wij thuis gekomen waren een bbq voor familie geven. Een kadootje had ik nog niet en we hadden ook geen plakboek samen gesteld met allemaal gelukswensen. Dus wat zou er leuker zijn dan een quilt waarop de gasten ter plekke hun gelukswens konden schrijven. Een idee was snel geboren. En eenmaal thuis moesten er enorm veel vierkantjes gesneden worden en kon de naaimachine tevoorschijn gehaald worden.


Een eenvoudige quilt met witte vlakken waar genoeg ruimte was voor alle gelukswensen. Eigenlijk ging het best snel en zat het middengedeelte van de top in een paar dagen in elkaar. 


Alleen toen besloot ik dat ik hem toch nog niet 'af' vond en dat er een rand moest komen. Iets met bloemen in de kleuren van de quilttop.


Boeken werden tevoorschijn gehaald voor voorbeelden van mooie bloemenvormen en mooie randen en ik ontwierp twee verschillende blokken voor de rand die elkaar zouden afwisselen. 


Vrijdagavond en zaterdag heb ik vervolgens alle applicaties uitgeknipt en met de handige lijm van Glue Baste It op de juiste plek vastgezet, zodat we ze al vastgespeld aan paps en mams konden geven. Wat mij overigens ook even wat meer tijd gaf om de applicaties ook daadwerkelijk vast te zetten. Dat is een mooi klusje voor de avonden straks. Vinden jullie het geen leuke quilt in wording? Een mooi aandenken aan een memorabel moment. Gefeliciteerd paps en mams!

9 opmerkingen:

 1. beautiful quilts and fabric - you make wonderful quilts

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent met mooie quilts bezig, en wat een leuk idee voor je ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw!! Echt mooi ontworpen en gemaakt!! Wat een leuk idee, daar zullen je ouders blij mee zijn! Warme groet, Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die hexegonnen met dedriehoekjes heel mooi zeg.
  Maar die quilt voor je ouders is ook echt geweldig zeg,wat een leuk idee...........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petje af hoor Marieke, wat een tempo om zo snel een quilt in elkaar te zetten van ontwerptafel tot quilt. Groetjes Annemiek Soer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees nu pas je berichtje *U* Maar leuk! dat je (ook) je quilttop(s) in wording meeneemt op vakantie en als je er dan ook nog nieuwe lapjes vandaan mee kan nemen helemaal geweldig :o))
  Zo blijven de herinneringen en ook in de quilt die steeds groter wordt:o)
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat was en is dat een geweldig leuk idee van jou om zo die top met felicitaties te maken. Ik denk dat je zo'n quilt straks vaker zult zien, dan een boek met wensen erin. En het tempo en ook de rand, die je gemaakt hebt. Niets dan lof. Zelf ben ik 48 jaar getrouwd en weet wat het betekent om mooie herinneringen te krijgen of hebben. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...