zondag 17 september 2017

Dawn Collector with a needle bij Quilt It & Dotty

Het is is ook alweer een aantal weken geleden dat mams en ik op een zaterdag heel vroeg in de auto stapten om op weg te gaan naar Overloon. Naar Quilt it & dotty, de allerschattigste quiltwinkel van Dorry waar we naar de trunkshow en workshop van Dawn collector with a needle (klik) gingen.


Eerst konden we even bijkomen onder het genot van een kopje thee en overheelijke cake. Maar al snel was de woonkamer gevuld met een grote groep vrouwen die meer dan nieuwsgierig waren naar de meegebrachte quilt.


De show & tell werd ingeleid met een reuze-interessante lezing over hexagons en quilts. Helemaal profi met een powerpoint. Zo leuk om wat meer over de geschiedenis te horen.


Maar al snel gingen we over tot waar we voor gekomen waren. Het bekijken van de antieke hexagon-quilts die Dawn meegenomen had vanuit de USA. Normaal liggen ze in zuurvrij papier ingepakt in een kamer in haar huis. Maar voor deze gelegenheid mochten ze even naar buiten. En wat een rijkdom kwam er voorbij! Zoals deze beauty met vrij grote hexagonnen in paars-tinten. Wow!


We mochten de quilts van heeeeeel dichtbij bekijken. Zo dichtbij dat je bij verschillende quilttops goed kon zien welk materiaal de maakster gebruikte voor het maken van de hexagonnen. Gewoon oud briefpapier en iets ingewikkelds met berekeningen. Enig!


Ik vond vooral de scrappy quilts waarin heel veel verschillende stofjes gebruikt warden geweldig. Het bloemetje in het midden trekt alles samen.


Hier zie je ook een scrappy quilt waarbij lichte en donkere banen elkaar aflossen. Leuk!


En als er uit een stuk stof niet een hele hexagon gehaald kon worden, dan zette de maakster gewoon twee stukken aan elkaar zodat ze de hexagon wel kon maken. Hier zie je een aantal van die samengestelde hexagonnen. Goed zichtbaar vanaf de achterkant zo tegen het licht.


Toen de show & tell begon had ik een plekje op de bank. Maar omdat we de quilts en tops ook echt mochten aanraken verschoof ik al snel naar de grond. En daar kon ik alles meer dan goed zien!


Ik was ook een beetje verliefd op deze hexagonnen in Jaren 30-stofjes. Misschien een WIM?!?


Dawn had ook een aantal ' losse'  blokken meegenomen. Zoals dit doosje waarin voorbereide Jaren 30-rozetten zaten. Waarvan er eentje al tot een onwijs schattig bloemen-blokje gemaakt was. Cute!


Na de show & tell was het tijd voor de lunch. Yummie! En gezellig! Omdat het supermooi weer was konden we lekker buiten lunchen. Waar Dorry verschillende hooibalen in het gras had gelegd met quilts erop zodat het lekkere zitjes werden. Helaas heb ik hier geen foto's van gemaakt. Maar op verschillende blogjes kun je er vast wel wat foto's van zien. Ik zal aan het einde van dit blogje een lijst met medeblogsters zetten met blogjes van de hexagon-dagen. Na de lunch konden we zelf aan de slag met hexagonnen. We kregen dit pakketje met heel veel charm-lapjes, een uitgewerkt patroontje en voldoende hexagon-papiertjes plus een malletje om een start met een mini-hexagon-quilt te maken.

En wat is het dan leuk om zulke lieve stofjes te verwerken in hele kleine hexagonnetjes van 1/2 inch. Te cute! Thuis ben ik meteen verder gegaan, maar daar zien jullie vast binnenkort wel foto's van als het de top van dit miniquiltje helemaal klaar is. Na een veel te gezellige middag met te leuke mensen, een te leuk winkeltje en te veel lol, was het tijd om weer huiswaarts te gaan. Moe, maar voldaan. Een supersaaie dag!

ps. het lijstje met blogsters die ook bij de workshops waren is als volgt:

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je t mooi beschreven en enig dat je er was. Tot snel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. thanks so much for sharing - it looks like you had a wonderful day - aren't hexies fun to make - I have seen an old hexie quilt that my sister in law has that has been passed down in her family - it is just pieces really not a whole quilt top but it has newspaper on the back that the hexies were made from and pages from a catalog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om nog even na te genieten van die heerlijke dag, wat hebben wij genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De zondag erna heb ik er net zo van genoten als jullie op de zaterdag; een top-dagje! Het pakketje ligt nog te wachten in de kast, maar ik ben wel volop hexagonnetjes aan het maken, voor een babyquiltje. En ik vind het nog leuk ook...
  Bedankt voor je superleuke verslag en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marieke,
  Jij bent ook geweest (zo te zien op zaterdag :-). Jammer dat we elkaar zijn misgelopen (ik ben op zondag geweest). Het was zeker een inspirerende dag hé!? 'k Ben zelf nog niet verder geraakt maar het pakketje ligt geduldig te wachten :-).
  Fijne dag nog!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Love,love,love this blog post! The quilts are amazing! What fun shirting prints you have in your little quilt! I look forward to seeing it finished! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...