zondag 5 mei 2019

Feestjes

Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de quiltfeestjes waar ik de afgelopen tijd geweest ben. De quiltdagen in Rijswijk vorige maand, Pour l’amour du fil in Nantes vorige week en bij de tentoonstelling in Amersfoort gisteren. Heb zulke mooie dingen gezien en weer leuke mensen ontmoet. Daar moet ik gewoon nog even een blogje over schrijven. Pas op er komen veel foto’s in dit blogje, dus ga zitten en geniet maar.


Vorige maand ben ik met mams en drie van haar beegenoten (waarom verandert de autocorrect van Apple dit nou naar bedgenoten?) naar de quiltdagen in Rijswijk geweest. Lekker winkeltjes kijken, maar voor mij vooral voor de tentoongestelde quilts van Janet Bolton. Ik heb twee van haar boeken waar ik soms doorheen blader omdat ik de plaatjes erin zo mooi vind. En ik heb het plan om ooit zelf een dergelijke quilt te gaan maken, maar dat is denk ik moeilijker dan het lijkt. En ik wilde dus heel graag haal quilts een keertje zien. Deze hierboven zijn allemaal kleine schilderijtjes.Er hingen niet zo heel veel quilts, maar er was toch genoeg te zien. Hele mooie, lieve en grappige details waarvoor je echt moest kijken om ze op te merken. Deze das met bijtje van kraaltjes komt weer van een andere quilt af. Gewoon te lief. Misschien ga ik toch binnenkort eens met een leuk plaatje aan de slag. Naast de schilderijtjes van Janet hingen er nog meer mooie quilts. Van deze bloemen vond ik vooral de kleuren geweldig.En als ik deze Prince zie, dan gaat mijn hart sneller kloppen om ook zoiets te maken. Ik vond het namelijk een te leuke quilt om te maken en wil er best nog een keertje mee aan de slag. Dit miniquiltje is ook al zo enig. Leuk kipje. Blijkbaar zit ik in een kleurige en fleurige fase, want mijn oog wordt automatisch naar dit soort quilts getrokken.Er hingen niet alleen maar kleurige quilts. Ook deze in rood en wit vond ik geweldig.Al was deze weer één-en-al kleur met van die mooie Afrikaanse stoffen. Het was weer genieten in Rijswijk.
Vorige week was ik samen met mams in Frankrijk. We hadden twee reisdoelen waarvan het ene Pour l’amour du fete in Nantes was. We wilden al een poos hierheen gaan en nu was het eindelijk zover. We hebben onwijs mooie dingen gezien.

Zo hingen er de mooiste quilts van Quiltcon. Deze lekker losjes en fleurig.Of deze in een eenvoudig patroon, maar zo mooi door het kleurgebruik.
Dit was mams d’r favoriet. Hij lijkt eenvoudig door het zwart/wit, maar als je goed kijkt, dan zie je dat de witte strips gedraaid zitten. Dat gaf een mooi effect.
Er was een gedeelte ingeruimd voor de borduursels van Pascal Jaouen. Kijk eens hoe kunstig dit is en allemaal met de hand geborduurd. Wat een monnikenwerk.Ik word altijd erg blij als er ook antieke quilts op een tentoonstelling hangen. En deze quilts bij elkaar verzameld door Charles-Edouard de Broin waren een feestje. Crazy quilts gemaakt met allemaal verschillende stoffen waaronder diepzwart fluweel.
En vol met grappige details zoals dit haantje.
Of deze mooie geborduurde bloesemtak en vlinders. Wow!!!
Deze pineapple quilt vond ik amper te weerstaan. Zo mooi!!! Ik heb er weer een WIM-metje erbij denk ik.Er hingen ook een aantal log cabins. In deze zijn er maar 4 kleuren gebruikt, maar toch was hij niet saai. Misschien wordt dat ook wel een WIM.Bij deze Courthouse Step kon je nog net aan de achterkant gluren.En dan zie je dat er geen vulling in de quilt zit, maar dat de reepjes stof direct op de ondergrond genaaid zijn en de blokken aan elkaar vastgezet zijn.Er hingen ook moderne nomadische quilts van Dijanne Cevaal. Ik vond bij deze quilt de primitieve motieven en de kleuren heel mooi. Ook hier zie je weer allemaal borduursels op de stof verwerkt. Toch jammer dat ik niet van borduren hou...Hier nog een quilt van Dijanne meer in close-up zodat je de motieven in de verschillende cirkels goed kan zien.We konden alvast een kijkje nemen bij de quilts van de Secret Sewing Sisters. Dit was mijn favoriete quilt.En deze van Di Ford was de favoriet van mams. Misschien moeten we toch maar het boek aan gaan schaffen binnenkort...Ik heb geen idee meer wie dit meisje gemaakt heeft, maar ik vond haar zo mooi met de fleurige bloemenhaarband gemaakt van wol.Er hingen ook geweldige kleurrijke quilts van Kathy Doughty. Één van de eerste quiltboeken die ik ooit kocht was van haar en Sarah Fielke. Je kan dus wel zeggen dat ze mij destijds enorm geïnspireerd heeft (al heb ik nooit een quilt van haar gemaakt). Deze quilt vond ik leuk door de verschillende posities van de bloemen in de blokken.En deze is gewoon heerlijk naïef in geweldige kleuren.Het leuke aan de tentoonstelling in Nantes is dat er geprobeerd wordt de quilts waarvan Quiltmania een boek uitgeeft in een huiselijke omgeving te laten zien. Zoals deze geweldige quilt van Cecile Franconie. Dit vond ik een geweldige quilt. Hij lijkt eenvoudig met driehoekjes...Maar als je beter kijkt, dan zie je dat in elk zwart driehoekjes een bloementafereeltje geborduurd is. WOW!!!Reiko Kato was ook aanwezig in Nantes. En hoewel ik waarschijnlijk nooit een quilt van haar zal gaan maken, kan ik wel genieten van alle vrolijke Sunbonnet Sue en Sam tafereeltjes. Ze maakt ook mooi gebruik van verschillende vormen, zodat niet al haar quilts rechthoekig zijn.Maar rond is bij haar geen enkel probleem...Dit is mijn favoriete quilt van Vicky Hodge. Al haar quilts zijn dubbelzijdig. Best een idee om de tops die ik nog heb liggen te verwerken 😂Dit was mijn favoriete quilt van Susan Smith. Had hem al in haar boek zien staan, maar in het echie is hij nog mooier. WIM nummer 3 vanuit Nantes.Deze totempaalquilt vond ik ook geweldig. Wederom geen idee wie hem gemaakt heeft, maar zo origineel.Voor vriendjelief fotografeerde ik deze quilts. Hij verzamelt modelbouwtreintjes en ik denk dat hij deze stiekem best zou willen hebben...Bij de winkeltjes stond er ook een stand waar ze boutis taferelen maakten. Kijk eens hoe kunstig...
De allerleukste quilts vond ik die van Racheldaisy. Een paar weken geleden werd ik verliefd op haar boek en ik was dan ook heel blij dat ze in Nantes zou zijn.Ze maakt de meest kleurrijke quilts met allemaal gevouwen driehoekjes. Maar niet altijd op de traditionele manier, maar heeft haar eigen twist eraan gegeven.Door mooie middenpaneeltjes te gebruiken, ric rac en andere versiersels. Echt geweldig!!!Zelfs de quilt in wittinten is een waar feestje. En ik heb dan ook de eerste driehoekjes al gevouwen. Als je haar boek nog niet hebt, dan moet je het zeker aanschaffen en volg haar op Instagram via @bluemountaindaisyIk had haar boek uiteraard meegenomen om te laten signeren en hoewel ik er eigenlijk niet van hou om op de foto te gaan, heeft mams toch een foto van ons gemaakt. Leuk aandenken zo. Ik hoop dat er een winkel is die een workshop met deze vrolijke dame gaat organiseren, dan ga ik daar zeker aan meedoen. Want tegen zoveel vrolijkheid ben ik niet bestand...
Nadat we nog bij alle winkeltjes hadden gekeken (en oké soms ook wat gekocht hadden) gingen we weer terug naar Saint-Malo. Daar woont namelijk een goede jeugdvriendin van mams en we vonden het wel gezellig om een wandelingetje te maken door de stad. Saint-Malo is een oude piratenstad met dikke vestingsmuren. In de Tweede Wereldoorlog was de stad helemaal plat gebombardeerd, maar ze hebben hem weer helemaal in oude glorie opgebouwd. Zo leuk om doorheen te wandelen.
Samen met mams, mijn tante en de twee Franse vriendinnen.Al was ons reisdoel eigenlijk Sanchez. De lekkerste ijsboer van Frankrijk waar in de zomer altijd een rij van tientallen meters voor staat. Wij konden vorig weekend gewoon direct aanschuiven aan een tafeltje. En dan kunnen we natuurlijk niet om een ijscoupe heen. Gezellig hoor. Het was een erg leuk weeekend vorige week. Al tuuten mijn oren nog steeds wel een beetje van al het rappe Frans dat gesproken werd.Gisteren gingen mams en ik weer samen op pad. Ditmaal naar de tentoonstelling in Amersfoort. De meeste quilts hadden we in Nantes al gezien. Maar ik vind dat zo’n leuk initiatief ondersteund moet worden en dus gingen we gewoon nog een keer kijken. En heel gek, maar je ziet dan ook weer andere details in de quilts die je de week ervoor nog gezien hebt.Zoals deze wonderschoon geborduurde bloemen in een quilt van Cecile Franconie. Het viel me nu pas op dat ze gebruik gemaakt heeft van de motieven van de stof en dat ze ook met lint gewerkt heeft.


Kijk, nog zo’n mooie bloem van haar.
Het was ook leuk om de quilts in een andere ambiance te zien. Deze quilt van Susan Smith is gewoon gemaakt voor dit plekje onder de kroonluchter in een kerk in Amersfoort.
En deze twee antieke quilts lijken hier ook gewoon te horen bij de statige heren.Of wat dacht je van deze beauty van één van de Secret Sewing Sisters. Gewoon gemaakt voor dat plekje bij het orgel.Omdat er volop licht in de kerk was vielen details van de quilts ook nog meer op. Zoals de mooie rozetten en cornupia van mijn favoriete quilt.


Of deze boom en vogels van broderie perse op een andere beauty van een quilt. 


Dit is de hele quilt statig hangend in de kerk. Dus totaal geen straf om nog een keer naar dezelfde quilts te ‘moeten’ kijken. En door de gezellige ontmoetingen zijn we stiekem nog best wel lang in de kerk gebleven. Ik hoop dat er volgend jaar of over 2 jaar weer zo’n geweldige tentoonstelling georganiseerd gaat worden. Wij komen zeker weer!

Zo dag waren de quiltfeestjes van de afgelopen tijd. De volgende keer zal ik weer eens laten zien waar ik mee bezig ben (of geweest ben), want ik heb niet stil gezeten...10 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor het geweldige mooie blogbericht ,ik heb genoten.Wij zijn Woensdag in Amersfoort geweest en ik was erg onder de indruk van de prachtige quilts.Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een genot om te kijken naar jouw impressies. Ik had nog gehoopt naar Amersfoort te kunnen gaan, maar helaas. Wacht op de volgende keer. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilts heb je gezien en hier laten zodat wij ook kunnen meegenieten van al dat mooi's bedankt daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je prachtige fotosessie van al deze mooie quilts.
  Groetjs Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke weken vol plezier en vele quilts hebben jullie gehad. De ene quilt van de Secret Sewing Sisters is ook mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, dat was genieten van al dat moois, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat veel mooie quilts zeg allemaal. Jullie hebben genoten samen geweldig............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I started on COPD Herbal treatment from Ultimate Life Clinic, the treatment worked incredibly for my lungs condition. I used the herbal treatment for almost 4 months, it reversed my COPD. My severe shortness of breath, dry cough, chest tightness gradually disappeared. Reach Ultimate Life Clinic via their website at www.ultimatelifeclinic.com . I can breath much better and It feels comfortable!  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...