donderdag 5 mei 2011

Wildflowers quilt

Al zolang ik me kan herinneren is mijn tante Marja een quiltster. Ze maakte altijd de mooiste dingen voor iedereen in de familie & ik vond het altijd stiekem reuze interessant hoe ze dat maakte. Ik heb hier in huis een leuke foto staan waarop ik als zes-jarig meisje in Amerika een door Marja gemaakt tasje draag. Ik weet nog dat ik daar zooooo trots op was! (zal morgen even kijken of ik het fotootje kan fotograferen)

Toen ik van mijn moeder 2,5 jaar geleden haar oude naaimachine kreeg & ik een lapjesdeken maakte voor over de bank ontstond het idee om te gaan quilten. Of nou beter gezegd, om meer van dat soort dekens te maken. Toen mijn broer & zijn vrouw een kindje verwachtten maakte ik een dekentje met allemaal hollandse stofjes voor de kleine & toen er nog een babytje geboren werd in de familie, was mijn hobby echt een feit. Ik kocht een stofje van Laurel Burch bij de Sampler & met nog wat stofjes erbij maakte ik een quilt met windmolentjes voor Rune (het achternichtje van mijn lieve vriendje) Inmiddels zou ik niet meer weten wat ik zonder lapjes, projectjes, draadjes, naalden, quiltringen etc. etc. zou moeten. Toen mijn moeder vroeg of ik een quilt voor haar bed wilde maken, omdat ze dat zelf niet zou kunnen, vond ik dat ze dat wel zou kunnen. Ze vond borduren altijd al leuk & vroeger heeft ze de meest schattige jurkjes voor mij genaaid. Mijn moeder gaat alleen anders te werk dan ik. Ik begin gewoon met iets & met behulp van internet & boeken los ik problemen die ik tegen kom wel op. Mijn moeder daarentegen heeft een richting nodig om te werken & besloot een cursus te gaan volgen bij de Sampler in Haarlem. Na de eerste les was zij ook verkocht & nu zijn we 'samen' aan het quilten (al vindt mam het gemeen dat ze niet mag helpen met het quilten van mijn Irish Chain)

Marja vond & vind het onwijs leuk dat er eindelijk andere mensen in de familie zijn gaan quilten & zij geeft mij & mijn moeder dan ook regelmatig advies over hoe we dingetjes moeten doen. Afgelopen november was haar man, mijn oom jarig & natuulijk gingen we even op verjaardagsbezoek. Marja heeft een onwijs mooie quilt- & schilderzolder & ik kwam ogen & oren tekort daar. Op één quiltje werd ik meteen verliefd & dat was een quiltje met allemaal kleine, tere geappliceerde bloemetjes. Het quiltje kwam uit het boek 'Wildflowers' van Carol Armstrong. Waar allemaal losse patronen van verschillende bloemen in staan.

Ik mocht het boek waar dit quiltje uit kwam lenen van Marja & ik ben inmiddels begonnen met het maken van het quiltje. Ik heb de bloemen die ik het leukst vind gekopieerd op een grootte die voor mij behapbaar is (ook al blijft het een gepriegel met al die kleine stukjes stof) & ik maakte op een stuk crèmekleurig katoen een ontwerp met potlood & ben begonnen met het appliceren van alle bloemetjes. Het eerste bloemetje ging heel hard & had ik in een week helemaal voltooid, maar toen vlotte het werk een beetje door alle andere projecten waar ik mee begonnen ben. Na de eerste bloem kwam er niet veel meer bij. Maar ik ga mezelf hier iets beloven. Vanaf nu moet ik elke maand één bloem helemaal af hebben & die bloem zal ik hier laten zien op de 6e van de maand. Dus op 6 juni moet ik jullie allemaal het Tranend Hartje waar ik nu mee bezig ben laten zien. En dan de maand erop weer een bloem. In totaal moet ik 10 bloemen maken, dus jullie kunnen 10 maanden lang genieten van de bloemen die voorbij komen. Hieronder een foto van mijn eerste bloem: het bosviooltje. Gemaakt met donkergroen & paarse tinten. De steeltjes heb ik geborduurd met donkergroen borduurgaren met een steelsteek. Voor een eerste geappliceerde bloem vind ik het best aardig gelukt!

2 opmerkingen:

  1. Die is inderdaad best aardig gelukt. Ik ben helemaal verknocht aan applique en doe het nog maar kort. Mijn eerste poging was niet om aan te zien. Nu ik het vaker doe worden m'n puntjes scherper, de rondingen ronder en de steekjes kleiner. Dus gewoon door blijven gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Ieke,
    Wat een mooi verhaal over het quilten in je familie. En je bosviooltje is prachtig - dat belooft wat voor de komende blokken! Ik ben via jouw reactie op het prikbord bij je blog uitgekomen, je staat nu in mijn Google Reader. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...