zondag 25 december 2011

Goed nieuws met kerst

Bij kerst hoort natuurlijk goed nieuws! En voor mij is dat goede nieuws dat ik eindelijk het laatste blokje van mijn Civil War Diary Quilt op de foto heb gezet. Ik had het al een tijdje af & ik heb het ook al vastgemaakt aan de quilt. Ik heb zelfs al twee randen gemaakt van de quilt. Maar ik had het blok nog steeds niet op de foto gezet. Bij deze dus. Het laatste blok van de Civil War Diary Quilt.


En omdat ik al zo ver ben met mijn Civil War Diary quilt mocht ik van mezelf met iets nieuws beginnen. Ik had al een poosje geleden het boek van de Home Sweet Home quilt gekocht, omdat ik helemaal weg was van de quilt die zij maakte. En omdat ik even geen zin had in pietepeuterige blokjes waarbij je heel precies moet snijden besloot ik om eraan te beginnen. Ik had eens bij de Lapjesgaard in Amstelveen een paar meter beige stof met een streepje gekocht & dat werd dus de achtergrond voor alle blokken. Samen met wat stoffen die ik nog in mijn voorraad had kon ik een mooie start maken. Kijk hier zie je de uitpuilende schoenendoos (en dan zitten nog niet eens alle stoffen erin)


En omdat het kerst is (of bijna was) besloot ik om als eerste aan het huisje op Holly Hill te werken. Een leuk, kerstig huisje. Ik had nog een lapje liggen dat ik eens besteld had in Amerika met allemaal hulstblaadjes erop. Dat werden de muren. Het dak moest gewoon een mooi rood dak worden. En de houten deur schreeuwde om gemaakt te worden van een mooi bruin stofje met een heel schattig printje erop. Het huis heeft nog geen ramen of andere versierselen, maar het begin is gemaakt. Deze quilt ga ik maken voor mijn lieve schoonzusje & haar man (mijn broertje), omdat ze net een nieuw huisje gekocht hebben in Nieuw-Vennep. Hun vorige huisje stond helemaal in Engeland & dus kunnen jullie je wel voorstellen dat wij blij zijn dat hun nieuwe huisje niet zo ver weg is. Hopelijk gaan ze de quilt mooi vinden. 


Dan rest mij nu even niets anders dan jullie allemaal een hele fijne kerst te wensen! Ik ga zo douchen & dan naar mams om het kerstdiner te gaan koken voor ongeveer 20 mensen. Ach, je moet toch wat...3 opmerkingen:

 1. Leuk om je laatste blokje te zien. En grappig dat je met de HSH gaat beginnen. Stond bij mij ook op het programma, maar in plaats daarvan ga ik met een groepje een Baltimore-quilt maken.
  Fijne kerstdagen wens ik jou en je familie toe.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige lapjes, en dat Holly Hill blok wordt mooi!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je lieve woorden op mijn blog naar aanleiding van het overlijden van mijn vader.
  We hebben hem vandaag begraven. Het gemis zal nog komen, maar we denken met veel liefde en mooie herinneringen aan hem terug.

  Gr,
  Marion
  www.marionquilten.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...