vrijdag 30 december 2011

Het begin is er...

Mijn eens zo nette mandje dat ik jullie een paar weken geleden liet zien is op dit moment niet zo netjes meer.


Ik kreeg de kolder in mijn kop & moest gewoon een begin maken met mijn Dear Jane. Nadat ik het eerste blokje af had, besloot ik dat er toch een soort structuur in de quilt moest komen. Ik wil de blokken maken van 170 verschillende stofjes & zonder enige vorm van structuur ben ik bang dat mijn mooie Sjaan anders een ratjetoe gaat worden. Ik heb dus besloten om mijn Sjaan te maken (zoals het hoort) in een Trip Around the World-samenstelling. En hier zie je een begin van mijn stofkeuzes. Om te onthouden welk stofje ik wil gaan gebruiken heb ik een raster gemaakt waarin ik kleine snippertjes van de gekozen stof plak. Als ik aan nieuw blok ga beginnen, dan kan ik dit overzicht er gewoon bij pakken & het juiste stofje uit mijn voorraad pakken. Zoals je ziet moeten er nog veel stofjes ingevuld worden, maar dat vind ik totaal niet erg. Is een lekker ontspannend werkje voor een vrijdagavond, terwijl de kaarsjes branden & er een leuk muziekje opstaat.


En dat heb ik behalve dit overzicht maken nog meer gedaan aan mijn Dear Jane? Nou... ik heb blok A-1 & blok A-2 gemaakt. En het viel mij alles mee. Natuurlijk is het priegelen geblazen wanneer blokken 4,5" groot zijn & er 40 stukjes in een blok zitten. Maar ik ben nog geen moment tegen gekomen waarop ik deze blokken in de hoek wilde gooien. Een goed begin is het halve werk, denken we dan maar. Wat vinden jullie van mijn eerste twee blokjes?


Oh... en om te vieren dat ik al meer dan 15.000 pageviews heb, verschijnt er binnenkort een give-away op dit blog. Neem dus regelmatig een kijkje...

8 opmerkingen:

 1. Ze zijn mooi geworden! Ik heb het zelf ook zo gedaan met die stukjes stof op een raster. Het mandje ziet er trouwens gezellig uit....:o)
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je vliegende start! Leuk idee zo om alvast kleurtjes vast te leggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo ik val met mijn neus in de boter!!
  Kom even melden dat de roosjesstof van lecien is maar al wel van jaren terug,..
  En zie hier de geboorte van de eerste blokjes,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, ik vind 't mandje er heel gezellig uitzien hoor.
  Dat is een goed idee om een stofjesoverzicht te maken.
  Heel veel succes ermee.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste blokken zien er al prachtig uit hoor! een goed begin.
  groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie stoffen heb je gekozen en wat goed dat je het in de trip doet, ik niet ik wist toen ik begon daar niets vanaf en ben maar gewoon begonnen. Je eerste blokken zijn geweldig mooi.
  Fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gaat een leuke tijd worden. Ik blijf je volgen hoor!

  Veel plezier met Jane en alle goeds voor 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie begin heb je gemaakt! Gelukkig nieuwjaar, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...