maandag 16 april 2012

Blauwe appeltjes

Tussen al het werk aan de geheime bruiloftsquilt door, doet mams soms nog wel wat anders. Dan zit ze lekker op de bank aan een werkje. En gelijk heeft ze, want ze heeft al bijna alle boogjes gepaperpieced op haar Singertje. Ik ben inmiddels halverwege met het in elkaar zetten van de blokken, dus dat schiet ook lekker op. Maar goed, tussendoor doet ze dus hand-projecten op de bank. En één daarvan is de applecore.

Op de beurs in Vijfhuizen kocht ze namelijk deze, toen ze helemaal verliefd werd op een quilt die in de stand van Quilt It & Dotty hing. En hoewel ze eigenlijk van plan was om een blauwe vingerhoedjeslap te gaan maken, werd het plan gewijzigd.Ze zocht eerst al haar blauwe lapjes uit & begon hard te stempelen. Waarna de appeltjes voorzichtig uitgeknipt werden. Ze werden met z'n allen in een mooi snoepdoosje gedaan. En er werden een aantal spelden, een naald, een draaddoorsnijder & een klosjes blauw garen verzameld om te beginnen.En toen ging ze de appeltjes aan elkaar naaien. Het is soms wel lastig met al die ronde vormpjes. En het was even zoeken hoe je deze quilt het beste aan kan pakken. In het begin maakte ze 2 lange rijen, die vervolgens met veel gekreun & gesteun aan elkaar werden gezet. Daarna vond ik een handiger manier (ja, ik pik soms mams quilt in om mee verder te gaan als ik geen werkje mee heb) & mams besloot om de appeltjes één voor één aan de lap te zetten. Dat gaat beter, maar soms blijft ze mopperen op de ronde vormen. Dat zijn niet mams favorieten. Inmiddels zitten er al 84 appeltjes aan elkaar & begint het op een heuse quilt te lijken. Ik denk dat dit project wel een flinke tijd gaat duren, maar het eindresultaat zal vast fantastisch zijn. Ik zal ook mijn lapjesvoorraad eens induiken, zodat je nog meer keuze in blauwtjes hebt, mams.

4 opmerkingen:

 1. Zie er leuk uit de blauwe appel quilt.
  Lekker fris van kleur met dat blauw.
  Succes met de beide werkstukken.
  Quilt groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie appeltjes zijn dit, ooit wil ik deze ook nog eens maken want ik vind ze prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je al gezien hoe Balsemien het doet??? Ik vind het reuze handig werken http://balsemien.blogspot.com/2012/04/bol-over-hol.html,groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...