donderdag 13 september 2012

De venter ging naar Deventer & toen'ie aankwam was de vent er.

Tja, een grapje van mijn paps dat hij zondag maakte voordat mams & ik in de auto van mijn lieve vriendje stapte om naar Deventer te gaan. De Grote of Lebuïnuskerk was de bestemming & we zouden de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde gaan bezoeken. Eigenlijk zouden mams & ik gewoon thuis blijven dit jaar. Deventer was wel erg ver weg & we dachten ook niet zoveel tijd te hebben. Tot bleek dat mijn lieve vriendje moest honkballen. Hij speelt samen met mijn broertje in een team & mijn paps is begeleider. Er waren dus geen mannen thuis om ons tegen te houden & we konden dus afreizen naar Deventer.

Na zo'n 1,5 uur rijden kwamen mams & ik aan in Deventer. Het zoeken naar een parkeerplek was redelijk lastig. Rondom de kerk was of alles voor vergunninghouders of bezet. We zetten de auto dus ietsje verder & moesten een klein stukje lopen om bij de kerk te komen. Maar dat was totaal geen straf. Lekker in het zonnetje, genietend van de prachtige oude panden die we tegen kwamen.


Zoals deze hierboven. Of wat dacht je van het café hieronder?!? Nostalgie ten top! Wat zou ik graag daar een keer een lekker biertje drinken... Ach, we ontdekten al wandelend dat Deventer zeker de moeite waard is om nog een keer heen te gaan. En wat is anderhalf uur rijden nou op een mensenleven?!?


Eenmaal aangekomen bij de kerk kwamen we deze twee gezellige dames tegen. Sorry dames, ik weet jullie namen niet, maar we voelden ons erg welkom!


Maar waar we voor kwamen waren natuurlijk de quilts. En die hingen er veel! Zeer veel! Sommige waren mooier dan anderen, maar van elke quilt spatte de liefde af waarmee ze gemaakt zijn. Mijn complimenten voor alle dames & heren die een quilt ingestuurd hadden! Hier zijn een aantal favorieten van mij. Ik weet de namen van degenen die de quilt gemaakt hebben niet meer. Als ik bij mams ben, zal ik het boekje van de tentoonstelling eens inkijken & deze alsnog aanvullen.


Bij deze quilt vond ik het kleurgebruik helemaal geweldig! En wat een originele combinatie van patchwork & applicatie-blokken! Een plaatje! En dat al meteen toen we binnen kwamen...


Ik hou niet persé van moderne quilts. Maar deze sprong er voor mij echt uit. Hij leekt heel simpel & eenvoudig, maar schijn bedriegt. Een waar kunstwerk!


Dit was één van mams favorieten. Helaas valt het effect op deze foto een beetje weg door de felle zon die erop schijnt. Maar de quilt leek haast te stralen! 


Wow, dat iemand het geduld heeft om duizenden vierkantjes in de juiste kleurschakeringen aaneen te stikken om een geweldig effect te krijgen. Wat een superquilt!!!


En nog een moderne. Duister, maar tegelijk ook hoopgevend. Ik vind vooral het effect van de veren van de witte uil erg mooi!


Alweer eentje die wat moderner is. Een klassiek patroon in een nieuw jasje!


Hexagonnen gecombineerd met een klassiek Baltimore applicatie-patroon. Een geweldige combinatie! En zeker inspirerend!


En dit was één van mijn favoriete quilt. Prachtig geappliceerd ABC met Sunbonnet Sue's & Sams! Mijn oog bleef afdwalen naar nieuwe details.


En natuurlijk de Dear Jane van Marian (klik) Wat gaaf om deze nu in het echie te zien! En een inspiratie om de blokjes van mijn eigen Jane weer op te pakken. Jullie zullen ze vast binnenkort op dit blog langs zien komen.

Zoals jullie kunnen zien was ons dagje Deventer helemaal super! En volgend jaar gaan we zeker weer naar de Algemene Tentoonstelling!

5 opmerkingen:

 1. Mooi plaatsje Deventer, maar wat een prachtige quilts laat je zien. Inderdaad inspiratie ten top!

  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, dat je mijn quilt laat zien. De andere quilts die je laat zien, zijn ook prachtig. Met name die grote ster vind ik heel mooi.
  Fijn weekend.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's heb je gemaakt! Ik kon zelf niet naar Deventer en vind het daarom erg leuk dat je deze prachtige quilts toont.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn foto's van Deventer zijn te zien op: www.oypo.nl/wim-stevenhagen.
  Selecteer op Quilt en er zijn nog meer Quiltmappen te zien.
  Voor meer info, wim@set.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je ook in Deventer geweest bent! Ik kan, als je wil, je wel aan een aantal namen helpen van de quilts die je laat zien. Ik kan ook niet alles onthouden maar fotografeer na de quilt altijd het naambordje( met nog een stukje van de quilt in beeld). Op die manier weet ik alle namen.

  Groet,
  Annemieke
  annemiekenierop@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...