woensdag 6 maart 2013

Als jullie me missen...

Als jullie me missen, dan ben ik waarschijnlijk aan het lezen of aan het quilten. Het lezen doe ik op mijn nieuwe e-reader. Ik heb er inmiddels al 12 boeken op gelezen. Ik zal binnenkort eens een blogje wijden aan mijn favoriete boeken. Het quilten doe ik aan de Civil War Diary Quilt. Deze lag al een poosje op de te-quilten stapel & verdiende nu gewoon echt wat aandacht. Ook probeer ik quiltsteekjes te maken aan de Henrietta Whiskers voor mijn lieve nichtje.


Ik zit voorlopig lekker te quilten onder mijn daglichtlamp op de bank bij het raam. Want 121 blokken plus sashings & randen zijn niet in één avondje gequilt, zoals jullie ongetwijfeld zullen weten. Daarom probeer ik elke avond 1 blok met de sashings eromheen te quilten. Maar als dat niet lukt, dan is het ook geen ramp. Het moet wel leuk blijven!


En weet je wat nou het fijnste is van deze quilt? Ik heb er een wollen vulling van Hobbs voor gebruikt & dat quilt me daar een partijtje lekker. Mijn steekjes beginnen zowaar op echte professionele quiltsteekjes te lijken. En de patronen krijgen een mooi geprononceerd randje doordat de wol een beetje poofy is. Ik ga nu weer even verder hoor. Dan komen de sashings van dit blok vanavond nog wel af...

10 opmerkingen:

 1. Ik vroeg me inderdaad al af of je op vakantie was of zo. Die quiltsteekjes zien er profi uit!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad ook op vakantie geweest, dus je had het goed.

   Verwijderen
 2. Oh wat ziet dat er mooi uit. Inderdaad professionele steekjes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow ik ben wel een beetje jaloers op jou steekjes!
  Prachtig ziet je quilt eruit.
  Ben erg benieuwd hoe hij is als hij klaar is.
  Succes met je steekjes en groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Evelyne,

   Dit is bij mij pas ook voor het eerst dat ik zulke kleine steekjes kan maken. Misschien ligt het wel aan de vulling. Die naald glijdt er gewoon doorheen nu. Echt super!

   groetjes,
   Ieke

   Verwijderen
 4. Zelf ben ik mijn huisjes quilt aan het doorpitten. Als je dan eenmaal een leuk eeltplekje hebt gecreeerd op je onderste vinger dan kun je haast niet meer stoppen. Heerlijk ontspannend werkje. Succes met deze klus.

  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat wordt dit mooi. Ik ben ook aan het quilten aan mijn Civil War Diary alleen dat schiet niet op de stof die ik heb gebruikt is door de opdruk zo stug het quilt echt heel vervelend. Ik ben er dan ook al 1,5 jaar mee bezig.Veel plezier met het quilten maar dat moet wel lukken zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig zeg. Hele klus lijkt me dat hoor zo'n grote quilt. Hen ik nog niet gedaan bezig zijn met zo'n groot projekt, mijn jute quilt en sbs worden de eerste grote quilts..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi je quiltwerk. En je lamp viel me op, ik heb dezelfde hier naast me staan tijdens het quilten.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...