zaterdag 23 maart 2013

Weekendochtenden

Ook op zaterdag & zondag wordt ik heel vroeg wakker. Als je de hele week om kwart over 7 de deur uit moet, dan is je lichaam gewoon gewend om vroeg wakker te worden. Vroeger ging ik dan gewoon in bed liggen lezen in het eerste ochtendlicht & doezelde af en toe vanzelf weer weg. Maar sinds ik samenwoon met mijn lieve vriendje kan ik de gordijnen niet open doen zonder hem wakker te maken & lief vriendinnetje als ik ben laat ik hem gewoon lekker slapen & ga zelf naar de woonkamer om een beetje te rommelen. Ik kijk wat tv, ik lees wat boeken, ik duf een beetje op de bank & bovenal ik quilt me wat af. Er zijn al heel wat lapjes geaaid, stukjes uitgesneden & steekjes gezet op de vroege zaterdag- & zondagochtend hier in huis. Vandaag haalde ik deze mand maar weer eens tevoorschijn.


Een geweldige rieten mand, die ik alweer een poosje terug vond bij de Kringloop in Sassenheim, een echte vondst. Deze mand is gevuld met stofjes in allerlei tinten rood, roze, bruin & wit & die stofjes zijn bestemd voor mijn Nearly Insane. Het werd namelijk wel weer eens tijd om dit stapeltje aan te vullen.


De blokken van Nearly Insane. Ik heb er al 26 gemaakt, maar dat moeten er in totaal 98 worden. En ik heb ze de laatste tijd enorm verwaarloosd zo druk was ik met quilten van mijn Civil War Diary Quilt & Henrietta Whiskers voor mijn nichtje. Oh, en natuurlijk met lezen & andere dingen. Een berichtje op het blog van Nathalie, die ook met deze quilt bezig is, deed me weer met beide voeten op aarde belanden & er moesten weer blokken gemaakt worden. Ik heb mijn tijd vanmorgen gebruikt om blok 17 te snijden. 117 pietepeuterige stukjes waar ik als een blok tegenop zag.


Maar... ze zijn gesneden. Meestal naai ik gelijk een blok in elkaar, terwijl ik ook aan het snijden ben. Het eindresultaat van een blok is dus vaak een verrassing voor mij. En ik ga ook niet heel erg georganiseerd te werk. Ik kleur de tekening in met een paar kleuren & pak dan stoffen, die ik leuk vind om te gebruiken. Ze hoeven niet eens zozeer bij elkaar te passen. Maar bij dit blok besloot ik wat georganiseerder te werk te gaan. Ik heb alle stukjes van het blok op een theedoek (let niet op de kreukels) gespeld, zodat ik die vanmiddag mee kan nemen als ik met mams naar de Quilthoeve in Naaldwijk ga. Misschien is wat voorbereiding dan toch wel handig.


Dit mooie blikje met een superleuk vogeltje (I just love vogeltjes) gaat in ieder geval ook mee. Er zitten wat essentiele naaibenodigdheden zoals een liniaaltje, spelden, een klos garen etc (ach jullie kennen het wel). in samen met de sashings & cornerstones voor mijn Nearly Insane & nog een blok dat ik al eerder gesneden had, maar nog niet aan toegekomen was om in elkaar te zetten. Ik kan mezelf dus goed bezig houden vanmiddag. Het blikje kostte trouwens maar €2,99 bij Zeeman. Dus rennen, misschien hebben ze het bij jullie ook wel liggen. 

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig mandje heb je daar met een heel mooie inhoud ook nog. Dat nieuwe blok ziet er al veelbelovend uit ,maar oeps 117 stukjes...voor mij een reden niet aan de NI te beginnen.
  Grappig, ik kocht laatst ook al zo'n mooi nostalgisch blikje bij de zeeman, kom er anders nooit, maar laatst hadden ze mooi garen voor een sjaal en vond ik ook dat blikje....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo moeder en dochter, Marieke en Annemarie, wat het niet zo?
  wat een gezellige ontmoeting gister, ik hoop niet dat jullie erg gebukt zijn gegaan onder ons geweld?!
  Wat een mooie dingen maken jullie, heb er met plezier naar zitten kijken!
  En dit blog volg ik dus al een tijdje, grappig toch......
  Binnenkort komen de fotos van gister de High tea op mijn blog: hebben jullie bezwaar tegen jullie koppies er bij?

  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sylvia,

   Nee hoor, we zijn niet ten onder gegaan in jullie geweld. We vonden het juist erg gezellig! En we kwamen in de auto toch maar weer eens tot de conclusie dat quiltsters erg leuke mensen zijn. Ik zal aan het eind van de middag ook eens een blogje wagen aan de High Tea gisteren. Nu eerst nog even verder werken. En, hier geen bezwaren dat wij in het fotoverslag komen. Ik ben nu al nieusgierig!

   groetjes,
   Marieke

   Verwijderen
 3. Wat een mooi maar ingewikkeld blok! Wat handig om het op een theedoek te spelden.
  Fijne mand heb je voor je spullen.

  Fijne week, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...